Zobacz wÄ…tek - GSX 600F stylizacja na streeta
NAS Analytics TAG

GSX 600F stylizacja na streeta

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

GSX 600F stylizacja na streeta

Postprzez Sykes » 27/10/2011, 15:54

Od lipca tego roku stalem sie posiadaczem mojego pierwszego wiekszego motocykla...600 F z 94 roku.

Wyczailem maszyne tanio, a to dlatego ze miala ciezka przeszlosc. Mianowicie, byla jakas szkoda i nie ma owiewek...w ogole. Tylko tylne. Z przodu nic.

Wlasciciel dorzucil jakas lampe...nie wiem od czego...z wlasnorecznie spawanym (nieudolnie) mocowaniem. Do tego rownie piekne mocowanie na zegary i jest to co jest.

Tutaj sie pojawiam ja. Zmienilem lampe na oryginal, dorzucilem inne mocowanie na zegary, calosc "tasma" posklejalem w jedna calosc.

Może wrzucic okrąglą lampe i jakas uniwersalna owiewke, pewnie jesli by sie dalo to wyrzucic zegary i wstawic jakis elektroniczny uniwersalny. . To by byl moj cel.

Moze ma ktos podobne doświadczenia, jakies ciekawe pomysly?
Sykes
Świeżak

Postprzez Invi » 27/10/2011, 17:02

http://www.google.pl/search?hl=pl&rlz=1 ... 80&bih=862

http://www.google.pl/search?hl=pl&rlz=1 ... 80&bih=862

Czegoś pięknego to z tego motocykla raczej nie da się zrobić ;) Ale na mój gust ten nawet całkiem ciekawie wygląda: Obrazek
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Sykes » 28/10/2011, 09:03

A jak z elektronicznymi licznikami? Widzialem takie na allegro, calkiem niedrogie. Niby uniwersalne, ale nie wiem czy nie ma problemu np z poziomem paliwa, czy z predkosciomierzem. Montowal ktos cos takiego?

PS
I dzieki, tego czarnego nie widzialem, wyglada niezle. Chce zrobic cokolwiek, co bedzie lepsze niz mam teraz :D
Sykes
Świeżak

Postprzez regis440 » 28/10/2011, 12:26

prawdopodobnie bez wiekszych problemow podejda zegary z bandita, moznaby pokombinowac z gs500

co do podlaczenia elektronicznego, musisz wybrac model ktory ma w komplecie impulsator, takie cos jak w licznikach rowerowych, podlaczenie reszty to zalezy jakie masz czujniki, jezeli Twoj nie mial wskaznika paliwa, to czujnika tez nie bedzie i nie ma do czego podlaczyc, nawet jezeli licznik pokazuje temp i cisnienie oleju, to takich czujnikow w gsxf chyba tez nie ma
regis440
Świeżak

Postprzez Sykes » 29/10/2011, 00:14

Co do paliwa to jest plywak w baku wiec mam nadzieje ze tu nie bedzie problemu. Aktualnie wskaznik dziala

Jesli chodzi o impulsator, znalazlem w zestawie z licznikiem. Ja wszystkie zagary mam, tylko problem w tym ze nie wiem gdzie je upchnac. Stad pomysl elektronicznego.

Bardzo sie zastanawiam nad okragla lampa od Bandita + ewentualnie jakas uniwersalna owiewka. Widzialem ze nie bedzie to wielki koszt
Sykes
Świeżak

Postprzez regis440 » 29/10/2011, 22:59

tak z ciekawoscipopatrzylem na alledrogo i plastiki do gsxf nie wydaja sie mega drogie, czy przypadkiem zakup zegarow, lampy, mini owiewki i jeszcz paru innych drobiazgow nie bedzie podobny cenowo jak zakup plastikow w przyzwoitym stanie ?

zegary od gsxf sa za duze do golasa, ktos je zaprojektowal tak zeby cchowaly sie za plastikami
regis440
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê