Kask do 400-500 zł (Trójmiasto)
• Strona 1 z 1
Jeśli masz kasę na Shoei to nie kombinował bym z innymi markami a szczególnie Probiker czy Uvex.
Jeśli chodzi o blendy to rzeczywiście coś w tym musi być że kask z blendą jest "mniej bezpieczny" od takiego bez. W końcu blenda konstrukcyjnie narusza całą strukturę kasku.
Wiodące marki Shoei i Arai nie posiadają takowych, myślę że jakiś powód tego musi być.
Osobiście z początku również chciałem kask z blendą, jednak po przeczytaniu kilku artykułów i wysłuchaniu rad sprzedawców zrezygnowałem z tego pomysłu.
ps. jeśli chodzi o uvexa to słyszałem ( w którymś z poznańskich sklepów ), że ponoć firma się rozwiązała/splajtowała ( ale tą informację trzeba by potwierdzić )
Jeśli chodzi o blendy to rzeczywiście coś w tym musi być że kask z blendą jest "mniej bezpieczny" od takiego bez. W końcu blenda konstrukcyjnie narusza całą strukturę kasku.
Wiodące marki Shoei i Arai nie posiadają takowych, myślę że jakiś powód tego musi być.
Osobiście z początku również chciałem kask z blendą, jednak po przeczytaniu kilku artykułów i wysłuchaniu rad sprzedawców zrezygnowałem z tego pomysłu.
ps. jeśli chodzi o uvexa to słyszałem ( w którymś z poznańskich sklepów ), że ponoć firma się rozwiązała/splajtowała ( ale tą informację trzeba by potwierdzić )
- trovao
- Świeżak
-
Miczab - Administrator
ze skelpami w gdansku to raczej ciezko bedzie cos z dobrymi cenami. jedyny sklep to motonita , bylem tam jakis czas temu, koles mowil ze maja spore wyprzedaze polecal AGV s-4 za okolo 700 zeta. warto sie tam przejsc bo te kaski co maja na stronie to tylko niewielka czesc ich oferty.
wydaje mi sie ze warto jednak poszukac czegos na allegro:
jak koniecznie chcesz z blenda to shark s900 jest ok , sporo czytalem o nizszych modelach sharka jak s500 , s800 i bylo wiele negatywnych opini. s900 mozna miec za okolo 640 zl nowy. Sam w nim troche jezdzilem i bylem zadowolony. ewentualnie jakis uzywany shoei xr -1000 lub Raid II. na allegro mozna znalesc w indealnym stanie te kaski za ok 700 zl .
jak koniecznie chcesz z blenda to shark s900 jest ok , sporo czytalem o nizszych modelach sharka jak s500 , s800 i bylo wiele negatywnych opini. s900 mozna miec za okolo 640 zl nowy. Sam w nim troche jezdzilem i bylem zadowolony. ewentualnie jakis uzywany shoei xr -1000 lub Raid II. na allegro mozna znalesc w indealnym stanie te kaski za ok 700 zl .
- sunspire13
- Świeżak
pan_wiewiorka napisał(a):sunspire13 napisał(a):ewentualnie jakis uzywany shoei xr -1000 lub Raid II. na allegro mozna znalesc w indealnym stanie te kaski za ok 700 zl .
Chyba Cię moc opuściła.
moze napiszesz cos wiecej ?
tu masz np taki kask
http://allegro.pl/shoei-xr-1000-cryptic ... 33176.html
http://allegro.pl/shoei-raid-ii-m-ideal ... 30490.html
cos jest z nimi nie tak ?
- sunspire13
- Świeżak
Hmm
ja mimo wszsytko wolalbym uzywany shoei niz jakis nowy shark s500. a tlumaczenie ze uzywanych sie nie kupuje bo tak ktos poweidzial mnei nie przekonuje.
Nic kazdy kupuje i robi tak jak uwaza.
pozdr[/list]
ja mimo wszsytko wolalbym uzywany shoei niz jakis nowy shark s500. a tlumaczenie ze uzywanych sie nie kupuje bo tak ktos poweidzial mnei nie przekonuje.
pozdr[/list]
- sunspire13
- Świeżak
PeterQ napisał(a):
EDIT: Czemu dajecie propozycje kasków za 700zł? Przecież jakbym miał wydać 700zł to wolałbym dołożyć jeszcze raz tyle i kupić coś z SHOEI. Mi chodzi o kaski do 500zł
ok to idz do motonity poloz na stol 500 zl i niech dadza ci najlepszy kask w tej cenie przymierzysz i po temacie
- sunspire13
- Świeżak
sunspire13 napisał(a):Hmm
pozdr[/list]
Kask się wygniata w środku. Czasami ciężko znaleźć dobrze dopasowany garnek na daną głowę, nawet wśród nówek. Jeśli chodzi o używane to prawie nie ma na to szans(nigdy nie będziesz miał punktów podparcia z każdej strony). Tu nie chodzi o to, że ktoś tak powiedział. Tak samo jak nie użyczam nikomu mojej szczoteczki do zębów, tak samo garnek jest tylko mój i nie daję nikomu nawet na "krótką przejażdżkę".
-
Atlantis - Świeżak
ok zle przeczytalem , myslalem ze kolega wyzej napisal ze kask traci w pewym stopniu swoje wlasciwosci ochronne.
wiadomo , ze jak ktos wczesniej jezdzil w tym kasku to nie bedzie idealnie pasowal
wiadomo , ze jak ktos wczesniej jezdzil w tym kasku to nie bedzie idealnie pasowal
Ostatnio edytowano 26/10/2011, 18:02 przez sunspire13, łącznie edytowano 1 raz
- sunspire13
- Świeżak
sunspire13 napisał(a):ze skelpami w gdansku to raczej ciezko bedzie cos z dobrymi cenami. jedyny sklep to motonita , bylem tam jakis czas temu, koles mowil ze maja spore wyprzedaze polecal AGV s-4 za okolo 700 zeta. warto sie tam przejsc bo te kaski co maja na stronie to tylko niewielka czesc ich oferty.
gdzie ty cos negatywnego przeczytelaes o s800 ? uzywam tego kasku drugi sezon i jakos daje rade...
r1 01 

- miszcz215
- Świeżak
nie kupisz taniej niz na allegro lub innym sklepie internetowym, idziesz do normalnego sklepu mierzysz co Ci sie podoba i kupujesz w necie, prosta sprawa
a za 500 kupisz nowego s800 na allegro, cholernie wygodny garnek
a za 500 kupisz nowego s800 na allegro, cholernie wygodny garnek
r1 01 

- miszcz215
- Świeżak
Ja bym brał tego Suomy, bo cena dobra, a kask półkę wyższy niż pozostałe wymienione. Z tego przedziału możesz poszukać jeszcze kasku Bell M1, bardzo dobra firma, dostępna w Polsce, ale mało popularna.
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości