Zobacz wÄ…tek - prosze o pomoc ))))
NAS Analytics TAG

prosze o pomoc ))))

Przepisy, prawo
_________

prosze o pomoc ))))

Postprzez marsam » 21/10/2011, 20:30

Witam wszystkich )))) Jestem tu nwy i mam nadzieje ze od tej pry bede tu czestym gosciem )))) mam 40 lat prawoo jazdy kat BCDE plus ADR kilka lat temu jezdzilem jako kierowca cysterny na miedzynarodowce , tak ze kilometrow mam przejechanych duuuuuuuzo ale nie w tym rzecz ))))) rzecz w tym ze nie mam prawka na motocykl a w garazu stoi piekna BMW R1200 syna ktory wyjechal na rok za ocean i zal serce sciska ((((( i teraz postanowilem zrobic prawko A , jak to wyglada ? czy musze zapisac sie na kurs ile kosztuje ? jak wyglada egzamin w takim przypadku ile pytan na testach ? co mi grozi jak nie zdam ? czy musze robic badania ? Narazie tyle pytan )))) z gory dzieki )))))
marsam
Świeżak

Postprzez Czester » 21/10/2011, 20:52

Kurs na kat. A odbyć musisz. Badania lekarskie przed przystąpieniem do kursu obowiązkowe. Egzamin teoretyczny na chwilę obecną liczy 18 pytań, 2 możliwe błędy. Od lutego 2012 wchodzą zmiany dotyczące egzaminowania, więc sposób jego przeprowadzania ulegnie zmianie. Egzaminypraktyczne odbywają się do momentu, kiedy warunki atmosferyczne przestają na to pozwalać. Egzamin praktyczny przebiega standardowo - najpierw plac, później miasto. Jak nie zdasz to nic Ci nie grozi, poza wtopieniem kasy za egzamin.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
Czester
Administrator

Postprzez Kirgeron » 22/10/2011, 22:00

Szkoda, że akurat tak późno. Jakbyś zaczął prawko we wrzesniu to byś jeszcze w tym roku je zdał i odebrał nowy dokument. Nie wiem jak w dużych miastach, ale u mnie już np. od połowy listopada nie prowadzą kursów (praktyki) na A1, A, bo jest za zimno.

Tak to będziesz musiał zdawać teorię na nowych zasadach, nie będziesz znał puli pytań i będzie ich (podobno) 3000.

Kurs wyglÄ…da tak:
- 30 godzin teoretycznych
- 20 godzin praktycznych

Duża część egzaminu odbywa się na placu - slalom, ósemka, hamowanie awaryjne, hamowanie w wyznaczonym miejscu, ruszanie ze wzniesienia. Dużym plusem na egzaminie jest to, że trasa egzaminująca jest Ci znana i opublikowana na stronie WORD'u. Egzaminator może ją zmieniać (skracać, jeździć w różnych kierunkach).

Zdanie prawa jazdy jest proste i bardzo dużo ludzi zdaje za pierwszym.
Kirgeron
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê