Zobacz wątek - Honda CBR F2 92r. świece? zalana i tajemnicza śrubka
NAS Analytics TAG

Honda CBR F2 92r. świece? zalana i tajemnicza śrubka

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Honda CBR F2 92r. świece? zalana i tajemnicza śrubka

Postprzez Mafinos » 20/10/2011, 19:44

Pierwsza sprawa to po ostatnim przechyleniu hondy wypadła tajemnicza śruba ze sprężynką, mi osobiście po dokładnych oględzinach wydaje się jakby była to zwykła śrubka ze sprężynką z jakiegoś długopisu, sprężynka siedzi ciasno na śrubie, nie mam pojęcia skąd to może być;/
Motocykl pracuje normalnie

Obrazek

Durga sprawa jest taka, że kilka dni temu chciałem uruchomić motocykl i odpalił ale po chwili zgasł ponieważ, nie było paliwa ;/ ok zalazłem ok 5 litrów odpalam strzelił kilka razy na ssaniu i nic czuć benzynę tylko, obstawiam, że świece już do wymiany się nadają i że to tylko zalanie?
Następnego dnia nie dawała znaków życia.
Na dniach postaram się zmienić świece na jakieś inne, wiem że iskra jest ale na innych świecach.
Chyba żaden bezpiecznik nie ma nic do tego?
Mafinos
Świeżak

Postprzez bakun93 » 20/10/2011, 20:02

a ta benzyna co zalales to byla swieza czy jakas stara? Bo jak stara to nic dziwnego ze nie daje oznak zycia. Benzyna ma chyba trwalosc do miesiaca jesli sie nie myle....
Nie moc a technika zrobi z ciebie zawodnika
bakun93
Świeżak

Postprzez sonycbr77 » 20/10/2011, 20:12

bez przesady ze do miesiaca, moj stoi zawsze miesiac bez odpalania z benzyna w baku bo taka mam robote ze nie jezdze i pali na dotyk, co do hondy jak czuc benzyne to pewnie sie zalala nie wiem dlaczego jeszcze nie wykreciles tych swiec tylko sprawdzasz na innych iskre i dalej ja zalewasz
sonycbr77
Bywalec

Postprzez regis440 » 20/10/2011, 20:26

swiece wykrecic i wypalic na kuchence ;) skoroi tk chcesz wymienic na nowe

niestety zalewanie zazwyczaj nie jest spowodowane slabymi swecami

moze byc tak ze AQ jest slaby(z reszta w motocyklach sa i tak male akumulatory, maluch , tez w koncu 600ccm a mial 40Ah, w cbr jest chyba 8Ah), jak bylo cieplo to krecil, temp spadla do 5C, spadl prad rozruchu i juz kreci za wolno
regis440
Świeżak

Postprzez Mafinos » 20/10/2011, 20:42

Ale akumulator nowy jest żelowy kręciła bardzo dobrze, Postaram się jak najszybciej wykręcić świece
Mafinos
Świeżak

Postprzez bakun93 » 20/10/2011, 21:58

wykrec swiece, oczysc je dobrze i sprawdz przerwe miedzy elektrodami, a najlepiej wymien na nowe
Nie moc a technika zrobi z ciebie zawodnika
bakun93
Świeżak

Postprzez Mafinos » 25/11/2011, 19:36

Troszkę minęło ale to tak jest, szkoła praca i problemy
Ale dwa tygodnie temu wykręciłem świece itp. zmieniłem na inne które miałem od poprzedniego właściciela, ponieważ stare nawet po wygrzaniu nie miały iskry już. Zmieniłem odpaliłem na ssaniu musi chodzić około 5 minut bo inaczej gaśnie kiedy świece się zagrzeją wszystko jest ok, wcześniej moto chodzi na nie wszystkie gary.

A co do śrubki, która wypadła z pod owiewek to nie mam nadal pojęcia:D co to ma być ale przydała się do zamka do drzwi haha

Teraz kupić irydowe, oponę i zrobić wiele innych rzeczy i śmigać

Pozdrawiam
Mafinos
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê