Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Maciek Zawisza - w państwie bezprawia
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Maciek Zawisza - w państwie bezprawia

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 20/10/2011, 14:34

Komentatorzy napisał(a):Bez sensu... Podobnie skończyła się moja sprawa przeciwko kierowcy który obtrąbiony przeze mnie po prostu wjechał mi od tyłu w motocykl i gdy zeskoczyłem, przepchnął go kilka metrów i zwiał.

Od tej pory postanowiłem samemu wymierzać sprawiedliwość.
Zakleić tablice, urywać lusterka a jak mają pretensje wyciągać kastet.
Nie będą się nas bać to będą nas zabijać.<br><hr>fastviper<br>
Komentatorzy napisał(a):A słyszeliście chłopaki o czymś takim jak spirala nienawiści. Jeden z drugim debilem poobija pare puszek to skonczy sie jazda po linii bo co drugi puszkarz bedzie zajezdzał NAM WSZYSTKIM droge.
Ogarnijcie się troche. Każdy z nas miał nieraz spiecie z puszkarzem ale pier**** takich farmazonów to naprawde szczyt debilizmu. Może tobie nic nie zrobi bo masz kozaku kastet ale innego PRZEZ CIEBIE załatwi - włączysz im myślenie że kazdy na motocyklu to taki debil jak TY!!!
Kumu będziesz tym kastetem groził kozaku jak cie zepchnie na latarnie, co?
Chcesz więcej tragedii takich jak ta Maćka? <br><hr>Motooto<br>
Kiedy prawo nie potrafi chronic obywatela -trzeba brac sprawy w swoje rece.<br><hr>wredny
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/10/2011, 15:28

Ostatnio ktoś dostał bezwarunkową odsiadkę za zabicie psa. Jak widac za zabicie człowieka do pudła się nie idzie...<br><hr>SiSi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/10/2011, 15:39

Komentatorzy napisał(a):Ten wyrok jest żenujący.
Ale jak słyszę hasła w stylu "polska to kraj dla bogatych", "sprawiedliwosc dla bogatych" itp. to mnie krew zalewa. Przepisy sa ciulate, to prawda, ale wychodzenie z założenia, że jak masz kase to nagle skorumpujesz sedziow kazdej instancji jest po prostu smieszne. Zaden sedzia nie zaryzykuje pewna, dozywotnia posade za jakas lapowke. Chyba, ze chodzi o miliony. A jakim autem ten gosc jechal? Porsche? Nie badzcie smieszni.<br><hr>P.<br>
P. nie p....... bo ten kraj jest nad wyraz dla bogatych nie tylko w tej kwestii, proszę nie p....., codzienność pokazuje inaczej
jest tylko kwestia kto jest tym bogatym, ale w odczuciu społecznym w każdym środowisku ludzie wiedzą, kto jest biedny i nic nie może i kto bogaty i za pozwolenstwem państwa dyma je samo i współplemieńców<br><hr>j.k
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/10/2011, 15:45

Komentatorzy napisał(a):Bez sensu... Podobnie skończyła się moja sprawa przeciwko kierowcy który obtrąbiony przeze mnie po prostu wjechał mi od tyłu w motocykl i gdy zeskoczyłem, przepchnął go kilka metrów i zwiał.

Od tej pory postanowiłem samemu wymierzać sprawiedliwość.
Zakleić tablice, urywać lusterka a jak mają pretensje wyciągać kastet.
Nie będą się nas bać to będą nas zabijać.<br><hr>fastviper<br>
Komentatorzy napisał(a):A słyszeliście chłopaki o czymś takim jak spirala nienawiści. Jeden z drugim debilem poobija pare puszek to skonczy sie jazda po linii bo co drugi puszkarz bedzie zajezdzał NAM WSZYSTKIM droge.
Ogarnijcie się troche. Każdy z nas miał nieraz spiecie z puszkarzem ale pier**** takich farmazonów to naprawde szczyt debilizmu. Może tobie nic nie zrobi bo masz kozaku kastet ale innego PRZEZ CIEBIE załatwi - włączysz im myślenie że kazdy na motocyklu to taki debil jak TY!!!
Kumu będziesz tym kastetem groził kozaku jak cie zepchnie na latarnie, co?
Chcesz więcej tragedii takich jak ta Maćka? <br><hr>Motooto<br>
Komentatorzy napisał(a):Jestem egoistycznym dupkiem i dresiarzem, który wykorzystuje swoją wiedzę o psychologii przeciw innym. Serio. I możesz mnie zabanować na tym forumie.

Zapytaj psychologa o wypowiedź powyżej. Podpowiedź: tak, jestem psychopatą.<br><hr>fastviper<br>
gdybyś był psychopatą nie to zeskoczyłbyś z tego motocykla, tylko na nim siedział do końca aż Ci się neurony zagotują i wtedy dopiero zrelaksowany p.........ł gościowi ;))<br><hr>jk
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/10/2011, 16:37

proponuje zeby ktos podpowiedzial tej biednej rodzinie zeby poszli z ta sprawa do telewizji - najlepiej TVN uwaga. Ten program niejednego juz "nietykalnego" wyprowadzil z bledu...krotko mowiac albo strassburg albo telewizja - z listu roddziny wynika ze innej drogi nie ma.<br><hr>nowy
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/10/2011, 18:44

UB Kistan<br><hr>jo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/10/2011, 18:44

UB Kistan<br><hr>jo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/10/2011, 18:51

Komentatorzy napisał(a):a może po prostu trzeba się zorganizować ?? Jest tyle klubów motocyklowych stowarzyszeń może zaangażować w to całą społeczność motocyklową i zbierać podpisy pod petycją do ministra sprawiedliwości o objęcie sprawy szególnym nadzorem i przeprowadzenie rewizji ? Może jak ku..a zobaczą petycję podpisaną przez 100 tys motocyklistów to rura tym ped...om za biurkami zmieknie .....
Może zgłosić do Prezydenta Warszawy manifestację motocyklistów na rocznicę śmierci Maćka zakończoną w miejscu w któym tragicznie zginął ? Zamiast jechać można pchać motocykle niech pierd...na Warszawka stanie w korkach to może ludzie zwrócą uwagę na tragedię tego młodego człowieka i jego rodziny !!!!!!<br><hr>łysy<br>
oooooo takkk!!! popieram w 10000000 % zróbmy cos z tym<br><hr>Grzesiek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/10/2011, 18:59

czytając ten artykuł, ciśnienie rośnie, jak dołożymy artykuł "Sąd Najwyższy: Nie wolno było umorzyć sprawy zabicia psa" ( <a href="http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10507296.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10507296.html</a> ) gdzie prokurator generalny sam z siebie wznawia sprawę, bo zwierzę ucierpiało, to chyba mamy problem z wartościowaniem <br><hr>angry
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/10/2011, 19:31

PANOWIE TERAZ DOIĆ SKU*WIELA z powództwa cywilnego!!! Karnym sądem nic się nie osiągnie. Ale teraz cywilnie ostro pociągnąć kasę ile się da, nawet skorzystać z pomocy firm zajmujących się odszkodowaniami.
A jak sprawa się zakończy, i cała rodzina Maćka (mojego imiennika zresztą) ustawi się za pieniądze tegoż bandyty, wtedy wynająć kogoś, kto "chcąc tylko nastraszyć" Pana Dyrektora potrąci go gdzieś na przejściu dla pieszych, tudzież potrąci go jadącego na rowerze (bo samochodem to teraz raczej nie będzie mógł). <br><hr>Syn Prawnika
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/10/2011, 21:25

szlag trafia jak się czyta o takim bezprawiu. przecież to normalne zabójstwo i za takowe powinien odpowiadać, w pełnym wymiarze kary<br><hr>ryjek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/10/2011, 07:24

Komentatorzy napisał(a):czytając ten artykuł, ciśnienie rośnie, jak dołożymy artykuł "Sąd Najwyższy: Nie wolno było umorzyć sprawy zabicia psa" ( <a href="http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10507296.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10507296.html</a> ) gdzie prokurator generalny sam z siebie wznawia sprawę, bo zwierzę ucierpiało, to chyba mamy problem z wartościowaniem <br><hr>angry<br>
Myślę, że życie żadnej istoty nie podlega wartościowaniu! Bestialstwo i okrucieństwo powinno być surowo karane. To, że sąd w sprawie Maćka ewidentnie dał **** nie oznacza, że zwierzęta nie zasługują na ochronę prawną. <br><hr>Gnypek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/10/2011, 07:25

Komentatorzy napisał(a):Ten wyrok jest żenujący.
Ale jak słyszę hasła w stylu "polska to kraj dla bogatych", "sprawiedliwosc dla bogatych" itp. to mnie krew zalewa. Przepisy sa ciulate, to prawda, ale wychodzenie z założenia, że jak masz kase to nagle skorumpujesz sedziow kazdej instancji jest po prostu smieszne. Zaden sedzia nie zaryzykuje pewna, dozywotnia posade za jakas lapowke. Chyba, ze chodzi o miliony. A jakim autem ten gosc jechal? Porsche? Nie badzcie smieszni.<br><hr>P.<br>
p. otwórz szerzej oczy albo pozyj dłużej na tym padole to zobaczysz jak rzeczywistośc zweryfikuje twoje fikcyjnie zaciemnione myslenie <br><hr>ania
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/10/2011, 07:31

przecież to było morderstwo.
ch*** powinno się rozstrzelać.<br><hr>a
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/10/2011, 07:33

A czy ta kwota zasądzona w procesie cywilnym nie pójdzie z oc mordercy? czyli nas wszystkich. Ot takie prawo w polsce. Pamiętajmy, że ustalają je ludzie których to MY wybraliśmy 09.10.2011<br><hr>gumin
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/10/2011, 07:52

Może i sprawa zakończyłaby się inaczej, gdyby skorzystano z pomocy profesjonalisty, czyli adwokata, albo radcy. Jeśli ktoś pisze, że wysłał do ministra i Prokuratora Generalnego prośbę o kasację, to jeszcze przed nadaniem pisma jest na straconej pozycji i zostanie olany, bo ci urzędnicy nie mają kompetencji, do kasacji, a właściwy do tego jest jedynie sąd ! A poza tym pisanie o tym, że wyrok został "kupiony" też wydaje mi się niesprawiedliwe, bo takie są przepisy, dotyczące powodowania wypadków drogowych, a pretensje powinny być adresowane do ustawodawcy.<br><hr>q
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/10/2011, 07:54

Komentatorzy napisał(a):a może po prostu trzeba się zorganizować ?? Jest tyle klubów motocyklowych stowarzyszeń może zaangażować w to całą społeczność motocyklową i zbierać podpisy pod petycją do ministra sprawiedliwości o objęcie sprawy szególnym nadzorem i przeprowadzenie rewizji ? Może jak ku..a zobaczą petycję podpisaną przez 100 tys motocyklistów to rura tym ped...om za biurkami zmieknie .....
Może zgłosić do Prezydenta Warszawy manifestację motocyklistów na rocznicę śmierci Maćka zakończoną w miejscu w któym tragicznie zginął ? Zamiast jechać można pchać motocykle niech pierd...na Warszawka stanie w korkach to może ludzie zwrócą uwagę na tragedię tego młodego człowieka i jego rodziny !!!!!!<br><hr>łysy<br>
Komentatorzy napisał(a):oooooo takkk!!! popieram w 10000000 % zróbmy cos z tym<br><hr>Grzesiek<br>
jestem z Krakowa ale ja i mój plecaczek na pewno będzie chciał się wybrać na taką manifestację!!<br><hr>Piotrek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/10/2011, 08:07

Komentatorzy napisał(a):Może i sprawa zakończyłaby się inaczej, gdyby skorzystano z pomocy profesjonalisty, czyli adwokata, albo radcy. Jeśli ktoś pisze, że wysłał do ministra i Prokuratora Generalnego prośbę o kasację, to jeszcze przed nadaniem pisma jest na straconej pozycji i zostanie olany, bo ci urzędnicy nie mają kompetencji, do kasacji, a właściwy do tego jest jedynie sąd ! A poza tym pisanie o tym, że wyrok został "kupiony" też wydaje mi się niesprawiedliwe, bo takie są przepisy, dotyczące powodowania wypadków drogowych, a pretensje powinny być adresowane do ustawodawcy.<br><hr>q<br>
Może i masz rację, ale pamiętajmy o tym, że była to sprawa karna, a więc oskarżycielem był prokurator i obywatel ma prawo oczekiwać właściwej reprezentacji w sądzie. Nikt również nie pisał, że wyrok został kupiony! Za umyślnie spowodowanie wypadku drogowego ze skutkiem śmiertalnym kara powinna być o wiele surowsza i takową kodeks przewiduje(art. 177 § 2. Jeżeli następstwem wypadku jest śmierć innej osoby albo ciężki uszczerbek na jej zdrowiu, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8) Myślę, że rodzina Maćka ma żal (moim zdaniem uzsadaniony), że sprawca wypadku, korzystający pewnie z profesjonalnego pełnomocnika (pewnie go na stać) praktycznie uniknął kary. W tym postępowaniu ktoś z rodziny Maćka mógłby jedynie być oskarżycielem posiłkowym, ale pewnie niewiele by to zmieniło. Teraz, w postępowaniu odszkodowawczym należałoby skorzystać z pomocy profesjonalnego pełnomocnika tak, żeby tym razem sprawidliwości stało się zadość.<br><hr>Gnypek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/10/2011, 08:10

Komentatorzy napisał(a):Może i sprawa zakończyłaby się inaczej, gdyby skorzystano z pomocy profesjonalisty, czyli adwokata, albo radcy. Jeśli ktoś pisze, że wysłał do ministra i Prokuratora Generalnego prośbę o kasację, to jeszcze przed nadaniem pisma jest na straconej pozycji i zostanie olany, bo ci urzędnicy nie mają kompetencji, do kasacji, a właściwy do tego jest jedynie sąd ! A poza tym pisanie o tym, że wyrok został "kupiony" też wydaje mi się niesprawiedliwe, bo takie są przepisy, dotyczące powodowania wypadków drogowych, a pretensje powinny być adresowane do ustawodawcy.<br><hr>q<br>
Art. 177 § 2 kk "Jeżeli następstwem wypadku jest śmierć innej osoby albo ciężki uszczerbek na jej zdrowiu, sprawca
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8" Myślę, że nie masz racji, a biorąc pod uwagę umyślność sprawcy kara powinna być surowsza.
<br><hr>Gnypek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/10/2011, 08:23

Komentatorzy napisał(a):Art. 177 § 2 kk "Jeżeli następstwem wypadku jest śmierć innej osoby albo ciężki uszczerbek na jej zdrowiu, sprawca
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8" Myślę, że nie masz racji, a biorąc pod uwagę umyślność sprawcy kara powinna być surowsza.
<br><hr>Gnypek<br>
To prawda, dlatego właśnie napisałem, że pretensje powinny być adresowane do ustawodawcy, za takie a nie inne skonstruowanie przepisów, bo umyślne spowodowanie śmiertelnego wypadku podlega dużo niższej karze, niż na przykład zabójstwo.<br><hr>q
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 10 gości

na górê