Kask jakiej firmy?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kask jakiej firmy?
Potrzebuje nowy kask...
Polećcie mi jakąś dobrą firmę z ciekawymi grafikami....
Kasa na kask to 800zł
I coś wiecej na temat kasków bo jestem "zielony"
Polećcie mi jakąś dobrą firmę z ciekawymi grafikami....
Kasa na kask to 800zł
I coś wiecej na temat kasków bo jestem "zielony"
Too fast to live, too young to die
-
rogos17 - Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
KaG nie spamuj tą stroną testów SHARP bo nijak się one mają z rzeczywistością, nie raz i nie dwa wałkowane na forum...
Ja bym brał w tym budżecie HJC FG-15, chyba że zależy ci na blendzie, grafice i wlotach powietrza tak skonstruowanych że nie możesz zamknąć kasku w 100% - to bierz s900.
Ja bym brał w tym budżecie HJC FG-15, chyba że zależy ci na blendzie, grafice i wlotach powietrza tak skonstruowanych że nie możesz zamknąć kasku w 100% - to bierz s900.
-
zero22 - Świeżak
zero22 napisał(a):Ja bym brał w tym budżecie HJC FG-15, chyba że zależy ci na blendzie, grafice i wlotach powietrza tak skonstruowanych że nie możesz zamknąć kasku w 100% - to bierz s900.
edit:
jak to nie można zamknąć w 100%???
Zależy mi na grafice aby powalała heh... i oczywiście wytrzymałość...

Te sÄ… kozak podobaja mi siÄ™...
I coÅ› w tym stylu potrzebujÄ™...
-
rogos17 - Świeżak
Planowałem zakup ls2, ale słuchając się porad postanowiłem dołożyć do sharka s900, ale teraz i on jest zły i znów powinienem dołożyć kolejne parę stówek?t ak można w nieskończoność:-) co jest nie tak z tym sharkiem? Mało bezpieczny? Glosny? Kiepsko wykonany? Nie każdy od razu potrzebuje ferrari
ktoś zaraz zapyta czy moja głowa jest warta tylko 600zl. Zdrowe odzywianie tez duzo kosztuje, a jednak większość z nas świadomie się truje. Ktos jakiś czas temu pisał ze kupił strój na all 400zl i uratowal on mu tylek. na ferrari przyjdzie pora u każdego, ale nie koniecznie każdego od razu stać.
Widzę ze chcecie dla nas swiezakow jak najlepiej, żebyśmy nie wyrzucali lady w błoto i kupili sprzęt który starczy nam na lata. Ja sam nie raz doradzałem zakup aparatów, i widziałem ze prędzej czy później każdy kupi pełna klatke, jeśli fotografia mu spore spodoba, no właśnie, jeśli. Sam kiedyś kupiłem tańszy aparat, którego teraz używam jako backup. Tak samo można zrobić z kaskiem.

Widzę ze chcecie dla nas swiezakow jak najlepiej, żebyśmy nie wyrzucali lady w błoto i kupili sprzęt który starczy nam na lata. Ja sam nie raz doradzałem zakup aparatów, i widziałem ze prędzej czy później każdy kupi pełna klatke, jeśli fotografia mu spore spodoba, no właśnie, jeśli. Sam kiedyś kupiłem tańszy aparat, którego teraz używam jako backup. Tak samo można zrobić z kaskiem.
-
Kajko_s - Świeżak
Ja w każdym temacie poświęconemu kaskom, tak i w tym będę przekonywał do Sharka
W przedziale do 800 zł kupisz z powodzeniem, jak towarzystwo powyżej napisało, model S900.
Jakość wykonania - super, poziom bezpieczeństwa - nie testowałem na sobie i mam nadzieję, że nie będę, ale na poziomie droższej konkurencji, jest w nim mięciutko, przyjemnie, w dodatku bodajże 5 lat gwarancji, no i blenda oraz świetne malowania.
Nie myśl za długo, bo nie ma nad czym, bierz Sharka S900, a jak nie będziesz zadowolony to znajdź mnie i wpie***ol

Jakość wykonania - super, poziom bezpieczeństwa - nie testowałem na sobie i mam nadzieję, że nie będę, ale na poziomie droższej konkurencji, jest w nim mięciutko, przyjemnie, w dodatku bodajże 5 lat gwarancji, no i blenda oraz świetne malowania.
Nie myśl za długo, bo nie ma nad czym, bierz Sharka S900, a jak nie będziesz zadowolony to znajdź mnie i wpie***ol

Fortepian pysznie gra !!
// Yamaha R6S '07.

-
Pysznie - Świeżak
Heh u mnie było podobnie...
Najpierw chciałem kupić AGV-a jakiegoś, poczytałem, podowiadywałem się i padło na HJC FG-15 lecz po kolejnych kilku rozmowach i przeczytanych recenzjach znów zmieniłem zdanie i zakupiłem Arai Chaser Moster i myślę że to było bardzo dobre wyjście, pomijając że z budżetu 500 na kask wydałem 1500
Najpierw chciałem kupić AGV-a jakiegoś, poczytałem, podowiadywałem się i padło na HJC FG-15 lecz po kolejnych kilku rozmowach i przeczytanych recenzjach znów zmieniłem zdanie i zakupiłem Arai Chaser Moster i myślę że to było bardzo dobre wyjście, pomijając że z budżetu 500 na kask wydałem 1500

-
zero22 - Świeżak
Sharka spokojnie kupisz do 800zł nawet już jednolicie malowanego,co uważam za duży plus. Po prostu bardziej mi się podoba,a jak wiadomo gusta są różne. Czekamy na Twoje dalsze opinie po kilku jazdach,ale napewno będzie git.
- Sklep-Motocyklowy
- Świeżak
Mam jedynie porównanie z kaskiem HJC CS-R1 SAMURAJ (taki miałem wcześniej.. (nadal mam)) S900 wydaje mi się bardziej cichy i taki bardziej dopracowany lepiej wykończony... i ta grafa w S900 kozak...
-
rogos17 - Świeżak
Wiadomo wszem i wobec, najtrafniej należało by kupić wszystko najlepsze i "najbezpieczniejsze" : Shoei/Arai/Rukka/A* itp.
Jednak rzesza ludzi jak i ja sam dopiero zaczyna lub przygotowuje się do przygody z dwoma kółkami. Jeśli ktoś ma normalną pracę, normalne miesięczne wydatki i nie wygrał w totka lub nie napadł na bank to musi znaleźć swoisty "złoty środek".
Wątpię, że bardziej zaawansowani z większym stażem od razu w pierwszym sezonie kariery wydali po 15k na ubiór. Ponadto wszystko zależy od punktu widzenia, jeśli masz większe doświadczenie to już doskonale wiesz co dla Ciebie jest odpowiednie i czego oczekujesz po ciuchach/kasku ( niekoniecznie tego samego co zwykły Kowalki kupujący swój pierwszy motocykl
).
Aby nie rozpisywać się aż nadto stwierdzę iż marki takie jak HJC, Shark czy AGV mimo iż nie dorównują wielkiej trójce (S/A/S) nadają się jako pierwszy garnek. Przecież nikt nie poleca kasków z allegro za 50 ziko
Pozdrawiam
Bartek
Jednak rzesza ludzi jak i ja sam dopiero zaczyna lub przygotowuje się do przygody z dwoma kółkami. Jeśli ktoś ma normalną pracę, normalne miesięczne wydatki i nie wygrał w totka lub nie napadł na bank to musi znaleźć swoisty "złoty środek".
Wątpię, że bardziej zaawansowani z większym stażem od razu w pierwszym sezonie kariery wydali po 15k na ubiór. Ponadto wszystko zależy od punktu widzenia, jeśli masz większe doświadczenie to już doskonale wiesz co dla Ciebie jest odpowiednie i czego oczekujesz po ciuchach/kasku ( niekoniecznie tego samego co zwykły Kowalki kupujący swój pierwszy motocykl

Aby nie rozpisywać się aż nadto stwierdzę iż marki takie jak HJC, Shark czy AGV mimo iż nie dorównują wielkiej trójce (S/A/S) nadają się jako pierwszy garnek. Przecież nikt nie poleca kasków z allegro za 50 ziko

Pozdrawiam
Bartek
- trovao
- Świeżak
Atlantis napisał(a):zero22 napisał(a):zakupiłem Arai Chaser Moster i myślę że to było bardzo dobre wyjście, pomijając że z budżetu 500 na kask wydałem 1500
Gdzie kupowałeś?
Zakupiłem jakiś czas temu u tej firmy:
http://allegro.pl/sklep/1563990_motofun-krakow
Idzie się spokojnie targować, bardzo dobre warunki (rabat 300zł, wysyłka gratis i dostałem pinlock dark smoke Arai + silikon + płyn do kasków Honda PRO w gratisie)
POLECAM TEN SKLEP!
-
zero22 - Świeżak
zero22 napisał(a):Atlantis napisał(a):zero22 napisał(a):zakupiłem Arai Chaser Moster i myślę że to było bardzo dobre wyjście, pomijając że z budżetu 500 na kask wydałem 1500
Gdzie kupowałeś?
Zakupiłem jakiś czas temu u tej firmy:
http://allegro.pl/sklep/1563990_motofun-krakow
Idzie się spokojnie targować, bardzo dobre warunki (rabat 300zł, wysyłka gratis i dostałem pinlock dark smoke Arai + silikon + płyn do kasków Honda PRO w gratisie)
POLECAM TEN SKLEP!
A jak przed zakupem przymierzałeś kask na epetynę? I jak z warunkami gwarancji? ;]
-
Atlantis - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości