Kawasaki ZX6R, zegary nic nie wyświetlają, moto nie odpala
• Strona 1 z 1
Kawasaki ZX6R, zegary nic nie wyświetlają, moto nie odpala
Witam, mam dosyć dziwny problem, posiadam kawasaki zx6r z 99r, ostatnio przez jakieś 3 tygodnie stał, w garażu, i przez ten czas w ogóle nie był odpalany, wczoraj, przy próbie odpalenia, po przekręceniu stacyjki, motocykl w ogóle nie reaguje, nie zapala się kontrolka luzu, smarowania, ani nie wyświetla się nic na obydwóch wyświetlaczach, rozrusznik również nie kręci...
Myślałem że to może akumulator, jednak klakson działa, więc pomyślałem że padły mi zegary, jednak, po włączeniu długich lub kierunków, odpowiednie kontrolki na zegarach zapalają się, a blaty zostają podświetlone... Kable i wszystkie kostki sprawdziłem i wydają się być ok...
Macie może pomysł co to może być?

Myślałem że to może akumulator, jednak klakson działa, więc pomyślałem że padły mi zegary, jednak, po włączeniu długich lub kierunków, odpowiednie kontrolki na zegarach zapalają się, a blaty zostają podświetlone... Kable i wszystkie kostki sprawdziłem i wydają się być ok...
Macie może pomysł co to może być?
- xspojlerx
- Świeżak
Nawet jakbym miał, to powinien mi się chociaż przebieg pokazać i temperatura silnika... Stacyjka nie jest padnięta, bo wtedy nie mógłbym włączyć świateł... Podejrzewam moduł zapłonowy, co o tym myślicie?
- xspojlerx
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
No i niestety, to nie był moduł zapłonu
90zł w plecy :/ pozostaje mi chyba kupić nową wiązke elektryczną, bo nie wiem w czym innym może być problem...
przeczytaj jeszcze raz regulamin w punkcie pisania postu pod swoim postem i zapoznaj siÄ™ z opcjÄ… "edytuj"
senekkorzenna

przeczytaj jeszcze raz regulamin w punkcie pisania postu pod swoim postem i zapoznaj siÄ™ z opcjÄ… "edytuj"
senekkorzenna
- xspojlerx
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Więc okazało się że wiązka elektryczna była przetarta w jednym miejscu, dokładnie pod bakiem przy główce ramy, oprócz tego spaliło mi jeden bezpiecznik i kostka była troszkę zaśniedziałą, ale problemem był niewątpliwie przetarty kabel. Moto sprawny. Kurs na 1 stycznia 2014 zaliczony! Pozdrawiam
- patryk229
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 33 gości