Jazda motorowerem z pasażerem
• Strona 1 z 1
Jazda motorowerem z pasażerem
Witam!
W przepisach gdzieś czasami widziałem, że na motorowerze można wozić pasażera po skończeniu 17lat. Policja stosuje się do tego przepisu? Mi jeszcze kilka miechów brakuje do siedemnastki i zastanawiam się, co bedzie jak mnie zatrzymają z pasażerem.
Ktoś juz miał takie przypadki?
Pozdrawiam
W przepisach gdzieś czasami widziałem, że na motorowerze można wozić pasażera po skończeniu 17lat. Policja stosuje się do tego przepisu? Mi jeszcze kilka miechów brakuje do siedemnastki i zastanawiam się, co bedzie jak mnie zatrzymają z pasażerem.
Ktoś juz miał takie przypadki?
Pozdrawiam
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
od 18 lat ale wg mnie to na to patrzeć nie będą;] ale temat juz był poszukaj
"żyj tak, że kiedy umrzesz twoim znajomym zrobi sie przykro" | www.201.photobucket.com/albums/aa296/lu ... sterko.jpg
- x_miki_x
- Świeżak
ja w wiekku 14 lat jeździłem RG w 2 osoby i jak policja mnie złapała nic sie nie pluli o pasażera itds. tylko dokumenty sprawdzili i to wszystko
>>Suzuki RG80<<
>>Motorynka Pony 301<<
>>Motorynka Pony 301<<
- -Dżepetto-
- Świeżak
mojego kolege we 2 osoby złapali bez papierow, swiatła, hebli.w dodatku prubował uciekac
i go puscili

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
To dlaczego takie coś było w tym tescie? Zresztą co za różnica, zawsze można jakoś dogadać się z policjantem, bo tych młodszych to traktują bardziej ulgowo raczej. A wole się lepiej nie pytać
Wiadomo co mu jeszcze odbije?
Dzięki i Pozdro

Dzięki i Pozdro

-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
Traść e-maila z komendy głównej policji
"Witam,
Uprzejmie informuję, że Prawo o ruchu drogowym nie wprowadza ograniczeń, co do wieku kierującego motorowerem w kontekście przewożenia pasażerów.
Piotr Matysiak
Sekcja ds. Informacji Publicznej"
"Witam,
Uprzejmie informuję, że Prawo o ruchu drogowym nie wprowadza ograniczeń, co do wieku kierującego motorowerem w kontekście przewożenia pasażerów.
Piotr Matysiak
Sekcja ds. Informacji Publicznej"
- dudzioman
- Świeżak
Jak miałem 13lat i ledwo co dostałem karte motorowerową
zatrzymała mnie policja
gdy jechałem z kumplem na mojej hondzie mbx 80/50 i nic sie nie czepiali;) zależy napewno jak trafisz, ale swoich czasów nigdy ani ja, ani moi znajomi nie mieli z tym problemów. pzdr

- BIGmario
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości