CBR 600 RR 2007 - Wolne obroty
• Strona 1 z 1
CBR 600 RR 2007 - Wolne obroty
Ostatnio zauważyłem (mowa o rozgrzanym silniku), że obroty nie są w normie. Na postoju obroty powinny być w zakresie 1300-1500 / min. A wychodzi, że jest 1600-1800 / min. Do niedawna wszystko było w porządku. Pare dni temu czyściłem filtr powietrza, ma to jakiś związek?
Co może być przyczyną i jak zrobić żeby obroty były takie jak powinny?
Co może być przyczyną i jak zrobić żeby obroty były takie jak powinny?

-
Kirgeron - Świeżak
Odświeżam temat. Jak odpalę, pochodzi troche moto to obroty są prawidłowe - tzn około 1400~, wystarczy że RAZ dodam gazu, to obroty skaczą do 1900~ i nie chcą zejść.
W CBR 600 RR 2007 nie ma śruby regulacji obrotów! Na zagraniczym forum czytałem coś o IACV... może ktoś przybliżyć temat?
Jak wyrównać te obroty, skoro nie mam śruby?
W serwisówce mowa coś o wymianie "EGCV Cable" przy 28k km, o co chodzi?
W CBR 600 RR 2007 nie ma śruby regulacji obrotów! Na zagraniczym forum czytałem coś o IACV... może ktoś przybliżyć temat?
Jak wyrównać te obroty, skoro nie mam śruby?
W serwisówce mowa coś o wymianie "EGCV Cable" przy 28k km, o co chodzi?
-
Kirgeron - Świeżak
rzeczywiscie czytalem wlasnie na forum 600rr ze wolne obroty sterowane sa komputerem. Mowia tez ze jezeli obroty sa nie wlasciwe to moze to byc problem z linka gazu, sama manetka , jakies klopoty z rozrzadem, lub dzialaniem IACV co oznacza Idle Air Control Value
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości