[Aktualności] Prawo jazdy na quady - kaski nie są...
• Strona 1 z 1
[Aktualności] Prawo jazdy na quady - kaski nie są...
Dyskusja na temat: Prawo jazdy na quady - kaski nie są wymagane
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Prawo jazdy na quady - kaski nie są wymagane
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Prawo jazdy na quady - kaski nie są wymagane
- Ścigacz
- Mieszkaniec forum
A później będzie płacz jak znów ktoś bez kasku przywali quadem w drzewo i zginie. Znowu będzie, że quady to śmiertelna zabawka itp pierdoły<br><hr>Quadmax
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Moim zdaniem jak chce jeździć bez kasku to niech to robi. To jest jego problem w razie ewentualnej wywrotki.<br><hr>Ślusar
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
za******. Po prostu typowa polska. Za stanowienie prawa biorą sie ludzie nie mający pojęcia o przedmiocie sprawy... <br><hr>Migacz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeśli ktoś jest mądry to będzie jeździł w kasku. Niedawno pomykałem takim bez homologacji po lesie, to nawet mowy nie było żeby bez kasku. A można by zrobić tak jak jest BE, czyli jeśli posiadasz jednocześnie B i chyba CE (na tira) lub DE (autobus z przyczepą) to masz BE. Można by tak zrobić oddzielne prawko Q=B1,A1,C1,D1,T i pochodne, oraz Q1=AM=Q i to co ono może. To nie byłby może taki zły pomysł takie martwe prawko, ale wszystko orkeślone. Może to brzmi bARDZO po Polskiemu, ale myślę że by było dobre<br><hr>Bulbi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A Czy można prosić redakcje o wysłanie maila z prośbą o wyjaśnienie najbardziej palącej sporą część osób (w tym mnie) sprawy: Co jeżeli ktoś jest w trakcie kursu na kat. A lub go skończył, ale nie zdawał jeszcze egzaminu? Czy będzie mógł robić kategorie A mimo, że nie ma 24 lat?<br><hr>White_Raven
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wydaje mi się, że skoro zapisałeś się na A teraz, to obie strony przystaly na takie warunki jakie sa. i raczej ich nie zmienią. dla pewności, zwykly telefon do WORDu wystarczyKomentatorzy napisał(a):A Czy można prosić redakcje o wysłanie maila z prośbą o wyjaśnienie najbardziej palącej sporą część osób (w tym mnie) sprawy: Co jeżeli ktoś jest w trakcie kursu na kat. A lub go skończył, ale nie zdawał jeszcze egzaminu? Czy będzie mógł robić kategorie A mimo, że nie ma 24 lat?<br><hr>White_Raven<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jest to coś takiego jak karta motorowerowa. Ta kategoria wchodzi w życie od 1 stycznia<br><hr>pikKomentatorzy napisał(a):niema kategori AM CO TO JEST ZA KATEGORIA<br><hr>KAMIL<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przyjemniej się jeździ bez kasku, więc nie zakładam dlatego że zawszę jeżdżę zgodnie z przepisami.
Używam jedynie okularów ponieważ łatwo o wypadek gdy coś wpadnie do oka.<br><hr>Pawłoski
Używam jedynie okularów ponieważ łatwo o wypadek gdy coś wpadnie do oka.<br><hr>Pawłoski
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
bzdura bzdura, moim zdanie i kolegów którzy używają Quadów, powinno być tak. na Quadzie chcesz zakładasz kask bo np. wybierasz się na szaleństwo po lesie, nie zakładasz kasku bo jedziesz do sklepu np po piwko i fajki, przy tym korzystasz z przepisów ruchu drogowego i jedziesz w miarę bezpiecznie, to do mnie należy decyzja czy jest potrzeba niszczyć fryz i pocić się w hełmie, demokracja (NIE) a nie komuna ze władza nakazuje, niech się martwią o swoje bezpieczeństwo. bo np. 90 % naszych posłów jeździ bez pasów samochodem. w USA są stany że nawet na bike nie musisz mieć kasku, ale to akurat to juz szaleństwo, bo tam przy duzych prędkościach jestes narażony na groźne wypadki w których i tak kask Ci nie pomoże, wiec bzdura bzdura i tyle
<br><hr>Quady moto i bmw to moje Zycie
<br><hr>Quady moto i bmw to moje Zycie
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
NIESTETY TO WY LUDZI TRAKTUJECIE JAK TRZODĘ CHLEWNĄ. DLA JEJ DOBRA SIĘ JEJ ZAKAZUJE - JAK KTOŚ JEST DEBIL TO NIECH KASKU NIE ZAKŁADA
"oznacza to, że niektórzy wciąż będą jeździli bez nich, narażając się na poważne niebezpieczeństwo. Niestety..."<br><hr>bAREK
"oznacza to, że niektórzy wciąż będą jeździli bez nich, narażając się na poważne niebezpieczeństwo. Niestety..."<br><hr>bAREK
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl