problem ze śrubką !!!
• Strona 1 z 1
problem ze śrubką !!!
siemano !
muszę rozebrać moją kruszynę z owiewek i mam dwa problemy ! Po pierwsze nie mam jak tam włożyć śrubokręta, bo śruba jest centralnie pod moto i śrubokręt nie mieści mi się między moto, a posadzka i moje pytanie jest takie, czy mogę przewrócić go na lewy bądź prawy bok ?
A drugi problem to ta śruba. Jest tak skorodowana, że żadne WD40 ani cola nie pomagają. Znacie jakiś sprawdzony sposób do walki z takim śrubowawtym chamstwem ?
muszę rozebrać moją kruszynę z owiewek i mam dwa problemy ! Po pierwsze nie mam jak tam włożyć śrubokręta, bo śruba jest centralnie pod moto i śrubokręt nie mieści mi się między moto, a posadzka i moje pytanie jest takie, czy mogę przewrócić go na lewy bądź prawy bok ?
A drugi problem to ta śruba. Jest tak skorodowana, że żadne WD40 ani cola nie pomagają. Znacie jakiś sprawdzony sposób do walki z takim śrubowawtym chamstwem ?
- swiderski
- Świeżak
od tego sÄ… podnosniki
popros kolege zeby lekko przechylił moto moze akurat niewielki kat pochyłu pozwoli ci odkręcic srubke. jak całkiem połozysz to moze sie zalac, ale nie napisałes co to za moto. stawiam że jakis wiekszy 4T. wiec jak przechylisz to sie olej moze przelać. czasem nic nie bedzie i troche pokopci a czasami moze sie bardziej zalac i trzeba swiece czyscic itp a co do samego odkręcania to jezeli to jest srubka wkręcana w rame od spodu to mozesz pionowo puknąc młotkiem (tak jakby ją wbic) chyba że to same plastiki są łączone taka blaszka z gwintem to WD 40 jedynie pomoże

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
moje moto to cbr 600 f4, a śrubka łączy ze sobą dwa plastiki. tylko to nie jest oryginalna hondowska śruba, tylko zwykła z nakrętką z drugiej strony. i ta nakrętka tak mi spiekła, że za chiny jej nie ruszy. niestety lekkie pochylanie moto nic nie zdziała :/ chyba będę musial wpakować się na kanał i ją rozwiercić.
- swiderski
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości