Kawasaki zx6r Zamula na wyższych biegach(nie dostaje paliwa)
• Strona 1 z 1
Kawasaki zx6r Zamula na wyższych biegach(nie dostaje paliwa)
Posiadam Kawę zx6r ze znaną już bolączką tego modelu , dodam że to rok 1999 .Motocykl po czyszczeniu i synchronizacji gaźników zaczął przerywać na wyższych biegach , dławi się tak jak by nie dostawał paliwa/ powietrza . początkowo bawiłem sie z wężem który idzie od wlotów do air box . Poprawa była znaczna lecz nie na długo (kupiłem nowe gaźniki , i po czyszczeniu problem się nasilił , a mianowicie motocykl pod obciążeniem na 2 biegach jedzie na na pozostałych ma tylko wolne obroty )Po dodaniu gazu do końca dławi się i gaśnie ).
Bardzo bym był wdzięczny gdyby ktoś mi przybliżył o co chodzi . bo już sił nie mam
Bardzo bym był wdzięczny gdyby ktoś mi przybliżył o co chodzi . bo już sił nie mam

- smarzyciel
- Świeżak
Tak wszystko jest podłączone . Problem pojawił się po czyszczeniu i regulacji gaźników . Przed żył swoim życiem , raz jechał 250 raz 160 i przerywał a teraz ledwo 90 i po dodaniu gazu do oporu dławi się . ZA WSZELKIE PODPOWIEDZI BĘDĘ STRASZNIE WDZIĘCZNY ! 

- smarzyciel
- Świeżak
zrob moze fotke tych gaznikow bo cos mi sie wydaje ze zle sa podlaczone. Ja mialem podoba sytuacje....przy 6k byla dziura do 8k bo mialem podlaczone inaczej niz na obrazku.
moze zle podlaczyles wszystko pod zawor podcisnienia ?
Jak czysciles gazniki to dysze wsadziles w miejsce z ktorych je wyciagnales. W G1-2 dysze lewa prawa roznia sie czasami rozmiarem od tych srodkowych.
Sprawdzales plywaki ? moze zawory plywakow sie gdzies zakleszczyly
dokladnie posprawdzaj tez fajkocewki.
moze zle podlaczyles wszystko pod zawor podcisnienia ?
Jak czysciles gazniki to dysze wsadziles w miejsce z ktorych je wyciagnales. W G1-2 dysze lewa prawa roznia sie czasami rozmiarem od tych srodkowych.
Sprawdzales plywaki ? moze zawory plywakow sie gdzies zakleszczyly
dokladnie posprawdzaj tez fajkocewki.
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
Możesz mi dokładnie objaśnić z tym zaworem podciśnienia ? gdzie się znajduję itp jak prawidłowo podłączyć ? Albo jakąś fotkę podesłać .
- smarzyciel
- Świeżak
fotki nie działają . Może na @ : motorider1@o2.pl
- smarzyciel
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości