Gsxr k1 600 Dziwny dzwięk z silnika
• Strona 1 z 1
Gsxr k1 600 Dziwny dzwięk z silnika
Witam.
Mam gixera po malej przewrotce i jest połamany prawy dolot airboxa, w czasie jazdy z prawej strony wydobywa sie dziwny dzwięk jak by takiego klepania po między 3 a 4 tyś obrotów niżej i wyżej jest normalnie, seryjny tłumik wiec łatwo to usłyszeć. Na luzie nie ma takiego dzwięku, czy to mogą być panewki czy jest to wina uszkodzonego wlotu? trudno wsłuchać się podczas jazdy.
Dodam że moto normalnie sie zbiera .
Może coś podpowiecie...
Pozdrawiam
Mam gixera po malej przewrotce i jest połamany prawy dolot airboxa, w czasie jazdy z prawej strony wydobywa sie dziwny dzwięk jak by takiego klepania po między 3 a 4 tyś obrotów niżej i wyżej jest normalnie, seryjny tłumik wiec łatwo to usłyszeć. Na luzie nie ma takiego dzwięku, czy to mogą być panewki czy jest to wina uszkodzonego wlotu? trudno wsłuchać się podczas jazdy.
Dodam że moto normalnie sie zbiera .
Może coś podpowiecie...
Pozdrawiam
- PabloDiablo5
- Świeżak
- PabloDiablo5
- Świeżak
Wydaje mi się ,ze to nie ma nic wspolnego z obrotami skoro na jałowym nic nie słychać. Popatrz co masz luźnego w moto, może to nawet tarcza brzęczeć.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Hej, Juz sie wyjaśniło "klepanie" w silniku.. Okazało sie że są zrobione dwie dziurki w wewnątrz oryginalnego tłumika i to ona dawał taki dziwny dzwięk.. he he więc je trochę powiększyłem i teraz moto jest zdecutowanie głośniejsze a to mi nie przeszkadza a wręcz przeciwnie
Dzięki za porady i pozdrawiam

- PabloDiablo5
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości