Zwiekszanie mocy hamowania. Co zrobic by nie haczylo o kolo?
• Strona 1 z 1
Zwiekszanie mocy hamowania. Co zrobic by nie haczylo o kolo?
Witam.
Chce zwiekszyc moc hamowania przy tylnym kole ale nie wiem jak to zrobic zeby mi nie ocieralo o kolo.
Skuter: Inca Sprint (beben)
Z gory dziekuje za pomoc.
Chce zwiekszyc moc hamowania przy tylnym kole ale nie wiem jak to zrobic zeby mi nie ocieralo o kolo.
Skuter: Inca Sprint (beben)
Z gory dziekuje za pomoc.
- mpc11
- Świeżak
jazda na piskach na tylnim heblu:d tak linke w skuterze powinno dać się regulować na rączce, tj. dźwigni. Gdy łapiesz za dźwignie hamulec łapie gdzie? zaraz, czy np. w połowie? jeśli po lekkim naciśnieńciu klamki zacznie łapać to nic nie podciągaj bo będzie trzeć. Jeśli w połowie to skróc linke przy hamulcu, lub jeśli się da to przy dźwigni. Hamowanie 'na piskach' niszczy gume i ktoś może stwierdzić że masz nie równo pod sufitem 

- aru21
- Świeżak
Jazda na jednym kole i palenie gumy (moj chinczyk radzi sobie swietnie :p), juz nie mowiac o ostrym hamowaniu, to dla mnie sama przyjemnosc. Jestem 14-latkiem i lubie sie pobawic.
Raczka jest mozna powiedziec luzna na samym poczatku (nie wiem dlaczego), moze wlasnie jest w tym problem i jednak musze skrocic ta linke. Moja siostra ma ten sam skuter i jest dokladnie to samo.
Tak wgl to jak mam ja skrocic? Wyciagnac ja i odciac jakies 7mm?

Raczka jest mozna powiedziec luzna na samym poczatku (nie wiem dlaczego), moze wlasnie jest w tym problem i jednak musze skrocic ta linke. Moja siostra ma ten sam skuter i jest dokladnie to samo.
Tak wgl to jak mam ja skrocic? Wyciagnac ja i odciac jakies 7mm?
- mpc11
- Świeżak
najpierw to ją naciągnij przy bębnie. nie przesadź bo moze ci trzeć podczas jazdy i pasek ci moze strzelic. i powinno byc ok. chyba ze okładziny są juz stare i zadne skracanie linki nie pomoże ;P tylko wymiana klocków
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości