Zdjęte blokady
• Strona 1 z 1
Zdjęte blokady
Witam
Proszę o pomoc czy kupując skuter bez blokad będę miał problemy z papierami a co w sytuacji jak policja złapie mnie i udowodni zdjęte blokady.
Proszę o pomoc czy kupując skuter bez blokad będę miał problemy z papierami a co w sytuacji jak policja złapie mnie i udowodni zdjęte blokady.
- harrypotter
- Świeżak
może być:
- mandat lub sąd rodzinny w zalezności od wieku,
- zabrany dowód rejestracyjny - w nastepstwie założenie blokad i wykonanie ponownego BT w okręgowej stacji kontroli pojazdów
- mandat lub sąd rodzinny w zalezności od wieku,
- zabrany dowód rejestracyjny - w nastepstwie założenie blokad i wykonanie ponownego BT w okręgowej stacji kontroli pojazdów
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
- harrypotter
- Świeżak
"założenie blokad" ogranicza się do zmiany modułu zapłonowego (koszt max 20zł).
Tak samo jest z odblokowaniem, większość jest blokowana poprzez moduł zapłonowy który nie pozwala się wkręcić silnikowi powyżej jakichś tam obrotów.
W "papierach" nie ma ani słówka o tym że pojazd ma blokady czy nie.
Nie da się udowodnić tego że masz zdjęte blokady no chyba że smerfy Cię złapią jak jechałeś 80km/h lub mają hamownie ze sobą:)
Ogólna rada to patrzeć w lusterka.
Tak samo jest z odblokowaniem, większość jest blokowana poprzez moduł zapłonowy który nie pozwala się wkręcić silnikowi powyżej jakichś tam obrotów.
W "papierach" nie ma ani słówka o tym że pojazd ma blokady czy nie.
Nie da się udowodnić tego że masz zdjęte blokady no chyba że smerfy Cię złapią jak jechałeś 80km/h lub mają hamownie ze sobą:)
-
fincher - Bywalec
Tak jak mówiłem. W dokumentach masz że to motorower i nikgo na przeglądzie nie obchodzi ile pójdzie. Nie ciekawie też gdyby Ci fotoradar zdjęcie zrobił. Podobno mieli zrobić coś takiego że fotoradar zrobi zdjęcie każdej 50cc jadącej powyżej 50 km/h nawet jeśli ograniczenie wynosi 70. Ale wg mnie to bujda na resorach.
- aru21
- Świeżak
Boshi napisał(a):tak i fotoradar rozpozna czy to lytr czy 50 cm ::)
Boshi.. mówi Ci coś różnica rozmiaru tablicy rejestracyjnej między A i 50cc? Wiem że to mało prawdopodobne, ale kolega coś takiego słyszał
1. posługiwanie się wyszukiwarkami nie boli
2. najlepszym żródłem informacji w dziale prawo są ustawy i rozporządzenia publikowane na stronie Sejmu RP, proponuję abyś się z nią zbratał
madcap
- aru21
- Świeżak
fincher napisał(a):
etam, ja ostatnio wyprzedzałem radiowóz bo wlókł się 50km/h po mieście..i to jeszcze po drodze na której jest ograniczenie do 60km/h ;]
No chyba, że jedzie za nami wideorejestrator...
Hominum causa omne ius constitutum sit
- Hunti
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości