Nid kask z dolnej półki na sporta rozmiar M do 200pln
• Strona 1 z 1
Nid kask z dolnej półki na sporta rozmiar M do 200pln
Witam,
moze ktos cos moze polecic z kasków max 200pln.
chodzi mi o taki kask zeby w razie jakbym chcial kogos gdzies podrzucic po miescie zeby mogl zalozyc. acz raczej nie planuje nikogo wozic ze soba. ale czasem sie zdarzy pewnie.
moze byc uzywany.
nie orientuje sie w ogole w tej polce. moze ktos uzywa cos fajnego i moze polecic? wazne zeby nie byl jakis mega udziwniany, najlepiej czarny i nie wygladal jak z przed wojny ;p
dzieki wielkie
pozdro
moze ktos cos moze polecic z kasków max 200pln.
chodzi mi o taki kask zeby w razie jakbym chcial kogos gdzies podrzucic po miescie zeby mogl zalozyc. acz raczej nie planuje nikogo wozic ze soba. ale czasem sie zdarzy pewnie.
moze byc uzywany.
nie orientuje sie w ogole w tej polce. moze ktos uzywa cos fajnego i moze polecic? wazne zeby nie byl jakis mega udziwniany, najlepiej czarny i nie wygladal jak z przed wojny ;p
dzieki wielkie
pozdro
-
Mathew8 - Świeżak
co powiecie o tym: http://allegro.pl/kask-ls2-single-mono- ... 81767.html
-
Mathew8 - Świeżak
Za tą cenę nie kupisz nic dobrego, taki kask będzie spełniał wymogi prawne. Nie ochroni głowy pasażera podczas wypadku, nie będzie wygodny ani trwały. Ciężko Ci coś polecić w tej cenie. Minimum pasowałoby mieć 300-350zł.
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
Znajomy ma taki i jest OK jak dla pasażera to też raz na pół roku założony ja bym Ci ten polecił trwały nie pęka nic nie odpada http://allegro.pl/naxa-mega-hit-sezonu- ... 51667.html
-
Mafinos - Świeżak
Te Naxy sÄ… masakrycznie niewygodne.
K3 basic za te 300zł w jednolitym malowaniu to takie minimum.
Chociaż w sumie to ja dla kobiet też mam jakiś badziewny kask za okolice 200zł, sam bym tego na głowę nie założył, ale się podoba bo jest ładny
Ale polecić nie mogę
Ale to wszystko za tą cenę to jednakowe badziewie jest, wejdź do sklepu i wybierz stwarzający najlepsze wrażenie, rozsypać się nie rozsypie skoro będzie używany parę razy w miesiącu.
K3 basic za te 300zł w jednolitym malowaniu to takie minimum.
Chociaż w sumie to ja dla kobiet też mam jakiś badziewny kask za okolice 200zł, sam bym tego na głowę nie założył, ale się podoba bo jest ładny

Ale to wszystko za tą cenę to jednakowe badziewie jest, wejdź do sklepu i wybierz stwarzający najlepsze wrażenie, rozsypać się nie rozsypie skoro będzie używany parę razy w miesiącu.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Ciężko powiedzieć, skoro nikt go nie używał. Ja mam K3 basic i jest git. Lubi przy niższych temperaturach zaparować ale dramatu nie ma. Robi swoją robotę. Na jego plus mogę zaliczyć to, że po dwóch szlifach nic mu się nie stało... Mimo to uważam że prawdziwe AGV zaczyna się wyżej od około 500zł, tańsze to tylko marka.
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Ja nie chce nic mówić, ale dzwona miałem z plecaczkiem, i naprawdę jechałem wtedy ostrożnie jak nigdy kiedy jechałem samemu (w sumie może dlatego poza siniakami nic mi się nie stało)...
A ja powiem że mi basic po dwóch glebach po których powinien być wymieniony był poza rysami jak nowy, a normalna K3 za 500zł się zaczęła sypać w ciągu sezonu, to delikatnie nitka puściła, to ten kawałek materiału do odpinania kasku (tam masz inne zapięcie niż w basicu) się naderwała. To na tym spoilerze z tyłu głowy pojawiło się pęknięcie. Do tego szyba jest tak samo dupna jak w basicu. Ale co by nie mówić ma zdecydowanie lepszą aere. W basicu 200km/h urywało głowę, w K3 250 i nie ma żadnych problemów z głową. No ale może K3 (znaczy GSXR, nie kask), ma po prostu pod tym względem lepsze aero od srada.
ASR1927 napisał(a):Ciężko powiedzieć, skoro nikt go nie używał. Ja mam K3 basic i jest git. Lubi przy niższych temperaturach zaparować ale dramatu nie ma. Robi swoją robotę. Na jego plus mogę zaliczyć to, że po dwóch szlifach nic mu się nie stało... Mimo to uważam że prawdziwe AGV zaczyna się wyżej od około 500zł, tańsze to tylko marka.
A ja powiem że mi basic po dwóch glebach po których powinien być wymieniony był poza rysami jak nowy, a normalna K3 za 500zł się zaczęła sypać w ciągu sezonu, to delikatnie nitka puściła, to ten kawałek materiału do odpinania kasku (tam masz inne zapięcie niż w basicu) się naderwała. To na tym spoilerze z tyłu głowy pojawiło się pęknięcie. Do tego szyba jest tak samo dupna jak w basicu. Ale co by nie mówić ma zdecydowanie lepszą aere. W basicu 200km/h urywało głowę, w K3 250 i nie ma żadnych problemów z głową. No ale może K3 (znaczy GSXR, nie kask), ma po prostu pod tym względem lepsze aero od srada.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
jak to mowia.. nie znasz dnia ani godziny
no ja 200 nie mam zamiaru pociskac z kims ;p straszna niewygoda:d
w bezpieczenstwie watpie zeby dolozenie 100pln zrobilo roznice.. ewentualnie w wygodzie.. ale kask zeby byl wygodny musi byc dopasowany bezposrednio do danej osoby.. a kask chce uniwersalny bo nigdy nie wiadomo kogo podrzuce.

no ja 200 nie mam zamiaru pociskac z kims ;p straszna niewygoda:d
w bezpieczenstwie watpie zeby dolozenie 100pln zrobilo roznice.. ewentualnie w wygodzie.. ale kask zeby byl wygodny musi byc dopasowany bezposrednio do danej osoby.. a kask chce uniwersalny bo nigdy nie wiadomo kogo podrzuce.
-
Mathew8 - Świeżak
Mathew8 napisał(a):
w bezpieczenstwie watpie zeby dolozenie 100pln zrobilo roznice..
Ta, tylko że właśnie te 350zł to granica pomiędzy najniższymi, ale w pełni bezpiecznymi kaskami normalnych producentów, a jedynie wyglądającym z daleka na niezłe chińskim g*****, nad którym nie ma co rozkminiać nad zakupem bo to i tak wszystko to samo.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
kupilem uzywanego shoei'a za 15,50 ;p
http://allegro.pl/shoei-cs-1-l-59-60-or ... 15751.html
co prawda rozmiar L ale taki tez moze kiedys sie przydac a 15,50 to zaden pieniadz;p
jeszcze musze Mke/Ske upolowac.
http://allegro.pl/shoei-cs-1-l-59-60-or ... 15751.html
co prawda rozmiar L ale taki tez moze kiedys sie przydac a 15,50 to zaden pieniadz;p
jeszcze musze Mke/Ske upolowac.
-
Mathew8 - Świeżak
Mathew8 napisał(a):co powiecie o tym: http://allegro.pl/kask-ls2-single-mono- ... 81767.html
Trochę za późno tu zajrzałem ale jak już zajrzałem to napiszę. Mogę w 100% polecić ten kask, gdyż między innymi takowy posiadam.
Był też dość burzliwy temat na forum właśnie o kaskach LS2:
viewtopic.php?t=51084&postdays=0&postorder=asc&start=0
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Invinciblee napisał(a):A ja powiem że mi basic po dwóch glebach po których powinien być wymieniony był poza rysami jak nowy, a normalna K3 za 500zł się zaczęła sypać w ciągu sezonu, to delikatnie nitka puściła, to ten kawałek materiału do odpinania kasku (tam masz inne zapięcie niż w basicu) się naderwała. To na tym spoilerze z tyłu głowy pojawiło się pęknięcie. Do tego szyba jest tak samo dupna jak w basicu. Ale co by nie mówić ma zdecydowanie lepszą aere. W basicu 200km/h urywało głowę, w K3 250 i nie ma żadnych problemów z głową. No ale może K3 (znaczy GSXR, nie kask), ma po prostu pod tym względem lepsze aero od srada.
No widzisz nie ma reguły. Z kasku jestem bardzo zadowolony, fakt może poza tą szybką. Z kolei Kombi Tschul'a, mimo iż jedno z tańszych na allegro, bardzo wygodne, po szlifie nie ma śladu, ochraniacze wyglądają na solidne, dobrze wykonany, nic nie pęka, nie odpada. Rękawice Alpiny... Temat rzeka. Po kilku razach urwało się zapięcie. Alpinestars. Nie przekonało mnie
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Witam
Ja dzis tez zamowilem sobie nowy kask na allegro co prawda nie dla siebie tylko dla plecaczka z ktorym jezdze raz na 2 tygodnie mniej wiecej. W kazdym badz razie jest to kask z nizszej pulki link nizej
http://allegro.pl/show_item.php?item=1790090134
W sumie jak go dostane pewnie w wtorek to zrobie maly test i postaram sie go opisac w tym temacie (nie wiem moze ktos tez sie na niego zdecyduje) ale w teori wyglada calkiem normalnie
Ja dzis tez zamowilem sobie nowy kask na allegro co prawda nie dla siebie tylko dla plecaczka z ktorym jezdze raz na 2 tygodnie mniej wiecej. W kazdym badz razie jest to kask z nizszej pulki link nizej
http://allegro.pl/show_item.php?item=1790090134
W sumie jak go dostane pewnie w wtorek to zrobie maly test i postaram sie go opisac w tym temacie (nie wiem moze ktos tez sie na niego zdecyduje) ale w teori wyglada calkiem normalnie
Honda CBR 600F4i, 03
-
DajmosX - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości