Suzuki RF
• Strona 1 z 1
Suzuki RF
Witam. Kumpel chce kupić SUZUKI RF600. Napiszcie coś o tym moto, podobno skrzynia lubi padać?!
Meciek dobiles mnie. Kto jak kto ale Ty na forum od wczoraj nie jestes. RF bylo omawiane co najmniej kilka razy. Wiec poszukaj na forum korzystajac z opcji SKS.
siekson
Meciek dobiles mnie. Kto jak kto ale Ty na forum od wczoraj nie jestes. RF bylo omawiane co najmniej kilka razy. Wiec poszukaj na forum korzystajac z opcji SKS.
siekson
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
bardzo dobry temat. Ja tez od dluzszego czasu nosze sie z zamiarem kupna tego motocykla. Z tego co wiem o tej skrzyni to sprawia przedstawia sie w nastepujacy sposob: niby czesto rozsypuje sie tam drugi bieg. Czytalem tez, ze nie za ciekawie prowadzi sie ten motocykl, ze wzgledu na ciezka rame wykonana ze stalowych profili. No i jeszcze slyszalem kilka zlych opinii na temat tylnego zawieszenia. Podobno szybko zuzywa sie lozysko dzwigni tylnego amortyzatora i kilka innych elementow. Ale chcialbym uslyszec kilka opinni od uzytkownkow.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Ja jezdze RF-a r.'96 juz 4 sezony i jestem zadowolony, problemow ze skrzynia nie mam. Prowadzenie jest OK. Jest stabilna i dobrze mi sie nia jezdzi. Duzo osob pluje na RF i morownuje ze przy CBR to padaczka, a ja wole RF niz np. F2. Jest wieksza, bardziej okazala, a to mi sie podoba i ma lepsza oslone przed wiatrem. Jest bardziej komfortowa od CBR, ma praktyczne schowki:w owiewce i pod kanapa. Spalanie moze troszke wyzsze niz w CBR, ale bez przesady, bo kazda 600 jak sie chce to 9 litrow sie spali na 100 km. Slyszalem opinie, ze jest bardziej mulowata niz CBR, ale nie moge tego powiedziec o moim egzemplarzu. Bo pogonilem na pasie F2 i Fazera, wiec nie wiem czy kierowcy nie byli w formie czy gadanie ze RF jest slaba to gruba przesada. Poza tym jezdze i nic sie nie dzieje, a w takiej niby super bezawaryjnej CBR juz paru kumpli wymieniali po kilka regulatorow napiecia i mieli problemy po ziemie z odpalaniem. Ja tego nigdy nie mialem. Inna sprawa jest rzecz gustu, ale moja RF bezapelacyjnie bardziej mi sie podoba od CBR F2 czy F3. Jest po prostu nietuzinkowa. To tak ogolnie, jak macie jakies pytania to chetnie odpowiem.
- Załączniki
-
- prz..jpg (135.26 KiB) PrzeglÄ…dane 2004 razy
"we'll do just what we feel, riding horses made of steel"
-
Schredi - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości