Problem z amortyzatorem aprilia rx 50/125
• Strona 1 z 1
Problem z amortyzatorem aprilia rx 50/125
Witam jak w temacie w aprilii rx 50 mam problem z amorem jak go kupilem(motor) mial zalozony od czegos innego i mi pekl i teraz musze kupic nowy.W tym problem ze nie wiem jak ma byc założony do wachacza bo od dolu jest taka część do której jest on zamocowany z dwoma dzourkami w których są tulejki.Treaz nie wiem pod co ma byx zamocowany amor a pod co ta druga dziura.A najgorsze jaką długość amora najlepiej wybrać.
- adamuzz
- Świeżak
no własnie z foto jest problem a amora nie mam ale pewnie wiecie o co chodzi jest taka część przymocowana do wachacza i ona tak zwisa taki jakby trójkąt i do niego sie przyczepia amor i zostaje jesczze jedna dziura nie wiem do czego ją przyczepic...Mam amor nagrany o długośći 31 cmnie wiem czy wystarczy..
Kawasaki ZX636 02'
- adamuzz
- Świeżak
http://www.bikepics.com/pictures/802804/ ja mam taki tylko inny kolor i inny silnik ale widac troche takie mocowanie pod amorem tylnym moze teraz wiesz o co chodzi.
Kawasaki ZX636 02'
- adamuzz
- Świeżak
O ile dobrze obczaiłem to co wydukałeś, to chodzi Ci, że nie wiesz jak przymocować amor do wahacza. No to skoro masz tam dwie nazwijmy to po twojemu ''dziury'' i w amorze też masz przecież dziurę, to znaczy, że tam powinien iść jakiś sworzeń z zabezpieczeniem, żeby nie wysunął się. Jak nie to postaraj się, albo najlepiej zleć to jakiemuś tokarzowi, żeby Ci wytoczył taki sworzeń. Coś na kształt śruby z twardego materiału, najlepiej coś z domieszką tytanu. Na koniec nagwintujesz, założysz nakrętki samokontrujące i będziesz miał problem z głowy.
Jeżeli chodzi o długość amora, no tu już sprawa wygląda łatwiej, bo możesz zmierzyć ten stary i takiej samej lub podobnej długości kupić inny.
Tylko teraz, żeby z tymi mocowaniami się nie porobiły ''jajca''
Najlepiej to ty zrób dokładne foty, mocowań i amora, potem podaj wymiary, a my spróbujemy coś doradzić
Pozdro
Jeżeli chodzi o długość amora, no tu już sprawa wygląda łatwiej, bo możesz zmierzyć ten stary i takiej samej lub podobnej długości kupić inny.
Tylko teraz, żeby z tymi mocowaniami się nie porobiły ''jajca''
Najlepiej to ty zrób dokładne foty, mocowań i amora, potem podaj wymiary, a my spróbujemy coś doradzić

Pozdro
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości