KLX 250 96r.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
KLX 250 96r.
Cześć. Od jakiegoś czasu szukam moto enduro. Pisałem nawet o kilku na forum ale okazały sie nie wypałem.
Teraz znalazłem kawasaki klx 250 z 1996r. podobno 1 właściciel. Czytałem ze klx maja wadliwa głowice i kartery. Czy jest to wada która zawsze się sprawdza? Gosc mi mówił ze 4lata temu był robiony remont ale 3 lata stoi już w garażu bo ma quada.
Czy da sie jakos sprawdzić czy z głowica i karterem jest wszystko git?
Czy ten moto ma jeszcze jakies wieksze wady?
Teraz znalazłem kawasaki klx 250 z 1996r. podobno 1 właściciel. Czytałem ze klx maja wadliwa głowice i kartery. Czy jest to wada która zawsze się sprawdza? Gosc mi mówił ze 4lata temu był robiony remont ale 3 lata stoi już w garażu bo ma quada.
Czy da sie jakos sprawdzić czy z głowica i karterem jest wszystko git?
Czy ten moto ma jeszcze jakies wieksze wady?
- damian8178
- Świeżak
hah wady
najlepiej zwalić niedbalstwo uzytkownika na "wade fabryczną" ja mam w moto 10 wad fabrycznych wg innych for i uzytkowników - i wiesz co, żadna wada mnie nie dopadła. niby pekaja mi piasty, wali sie dekompresator itp itd. wystarczy robic wszystko na czas i zgodnie z serwisówką i nie ma bata zeby cos padło.
sprawdzic mozesz wizualnie ;P jak głowica strzela to strzela raz. nie peka pomału ;P ma mikropekniecia ale raczej oczami tego nie zobaczysz ;D
nie przejmował bym sie głowica czy karterami. jak moto zdrowe to kupuj i tyle

sprawdzic mozesz wizualnie ;P jak głowica strzela to strzela raz. nie peka pomału ;P ma mikropekniecia ale raczej oczami tego nie zobaczysz ;D
nie przejmował bym sie głowica czy karterami. jak moto zdrowe to kupuj i tyle

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
A czy często padają te głowice i kartery w tym modelu kawasaki?
Boje sie trochę ze kupie moto za kilka tys. i potem dorzucę następne 3 na głowice.
Boje sie trochę ze kupie moto za kilka tys. i potem dorzucę następne 3 na głowice.
- damian8178
- Świeżak
niby ta sama wada fabryczna co w dr-ach 350. jeżeli przed jazdą odpowiednio rozgrzejesz silnik i nie będziesz pałował na zimnym, będziesz dbał o olej (sprawdzanie stanu oleju co jazdę i odpowiednio częste wymiany) oraz nie przegrzewał silnika nic się nie stanie. przy okazji dbaj też o zawory i nic nie ma prawa strzelić.
SUZUKI DR 350se => na 3 z gazu idzie na koło
- domin195
- Świeżak
A wiecie moze czy jest to wersja R czy inna? http://allegro.pl/kawasaki-klx-250-okaz ... 13558.html
Co o nim myślicie?
Co o nim myślicie?
- damian8178
- Świeżak
nikt ci za dużo nie powie bo po zdjęciach mało da się określić. z doświadczenia wiem że często ładny, wymyty, wysmarowany plakiem motocykl okazuje się kompletnym trupem a taki tylko opłukany z błota lub lekko przybrudzony okazuje się że jest w świetnym stanie. po zdjęciach można powiedzieć że wygląda ok, napęd w dobrym stanie, opony już średnie więc po jakimś czasie wypadało by wymienić szczególnie jak chcesz jeździć dużo w terenie. musisz zadzwonić, wypytać o wszystko i ewentualnie pojechać oglądać a jak sam się nie za bardzo znasz na takim sprzęcie to weź kogoś ze sobą.
SUZUKI DR 350se => na 3 z gazu idzie na koło
- domin195
- Świeżak
- damian8178
- Świeżak
Panowie dzięki za rady. Motor został zakupiony. Tylko teraz taki problem ze dość mocno on kopci. Właściciel mówił ze olej jest stary bo moto stało długo w garażu no i pierścienie dawno nie były wymieniane. Nie wiem właśnie czy wystarczy ze wymienię ten olej i bede mógł spokojnie do zimy przesmigac i potem oddac go na serwis i jakieś drobne regulacje czy moze sie cos stac z silnikiem??
- damian8178
- Świeżak
zalezy na jaki kolor kopci. i kiedy kopci. co innego na zimnym na ssaniu a co innego na gorącym silniku przy pełnym odkręceniu. opisz co i kiedy i na jaki kolor kopci.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kopci jak zimny , jak ciepły deczko mniej. Na niskich tak lekko a jak sie odkręca to naprawdę dużo. Dym ma kolor czarny z tego co zauważyłem. Poszedł za 3500 ale pewnie mechanika bede musiał opłacić.
- damian8178
- Świeżak
Jak na czarny kolor to pewnie kwestia regulacji gaźnik ewentualnie filter zawory noi ten olej.
EXC 125
- Damianooo1998
- Świeżak
W sumie jak sie teraz przypatrzyłem to on jest taki jakby niebieskawy. Sorry ze wprowadziłem w bład.
- damian8178
- Świeżak
jak niebieski to pada tłok ;/ koleś powienien wymienic tłok a nie bawic sie w nowe pierscienie. to półwyczynówka nie soft enduro. jak czarny kolor no to jak kolega wyzej - gaxnik do regulacji bo ma za bogatą mieszanke.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No to sam juz nie wiem. Był u mnie kolega co na ktm exc 520 jeździ. I stwierdził ze dostaje za z powietrzem jest cos nie halo i twierdzi ze mocy jak na 250 ma tyle ile powinno być. Wymienię olej sprawdzę filtr i pojeżdżę tak z 2 tyg do końca wakacji a potem oddam do jakiegoś serwisu zeby wyregulowali gaźnik i zawory i posprawdzali co z tłokiem, i resztą. Wiecie moze ile powinna kosztować taka usługa tak w przybliżeniu?
Zna ktoś może jakiegoś ogarniętego mechanika lub serwis do tego typu motorów z tarnowa lub okolic? Bo nie moge narazie nikogo znaleźć.
Jaki dobry olej silnikowy moglibyście polecic do tego moto?
Po połuudniu wrzuce jakis filmik jak chodzi ten motor.
Acha no i jeszcze jedna sprawa jak moge zmiękczyc przednie zawieszenie w tym modelu bez jakichś wielkich robót?
Zna ktoś może jakiegoś ogarniętego mechanika lub serwis do tego typu motorów z tarnowa lub okolic? Bo nie moge narazie nikogo znaleźć.
Jaki dobry olej silnikowy moglibyście polecic do tego moto?
Po połuudniu wrzuce jakis filmik jak chodzi ten motor.
Acha no i jeszcze jedna sprawa jak moge zmiękczyc przednie zawieszenie w tym modelu bez jakichś wielkich robót?
- damian8178
- Świeżak
http://www.youtube.com/watch?v=2og5RD1VWYIv to jest ten filmik.
Dodam ze moto nie ma żadnych problemów z odpalaniem. Dziś po nocy odpalił z 2 kopa.
Dodam ze moto nie ma żadnych problemów z odpalaniem. Dziś po nocy odpalił z 2 kopa.
- damian8178
- Świeżak
edytuj posty.
po kupnie powinienes od razu oddac moto na regulacje itp. koszt zalezny od serwisu. cena moze sie sporo róznic w zaleznosci od fachowosci i samego serwisu. potem jak nadal bedzie dymił no to tłok. nawet jak tłok pada to moze odpalac z 1 kopa
co do zawieszenia to mozesz od razu wyczyscic wszystko w srodku i olej zalać odpowiedni. i sprtawdzic napiecie wstepne spręzyn, jak maja podkładki mozna je usunąć.
po kupnie powinienes od razu oddac moto na regulacje itp. koszt zalezny od serwisu. cena moze sie sporo róznic w zaleznosci od fachowosci i samego serwisu. potem jak nadal bedzie dymił no to tłok. nawet jak tłok pada to moze odpalac z 1 kopa

co do zawieszenia to mozesz od razu wyczyscic wszystko w srodku i olej zalać odpowiedni. i sprtawdzic napiecie wstepne spręzyn, jak maja podkładki mozna je usunąć.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dzieki za wszystkie porady. Poszukam fachowca i najwyżej oddam moto na regulacje.
Dzis zalałem świeżutkim olejem motul 5100 półsyntetyczny i lekko pomogło ale nadal dosc mocno kopci.
Znacie jakieś sklepy z częściami do klx 250 typu tłoki korby, zawory itp? Bo na allegro nie ma.
Dzis zalałem świeżutkim olejem motul 5100 półsyntetyczny i lekko pomogło ale nadal dosc mocno kopci.
Znacie jakieś sklepy z częściami do klx 250 typu tłoki korby, zawory itp? Bo na allegro nie ma.
- damian8178
- Świeżak
- Damianooo1998
- Świeżak
na allegro musi cos byc, masz jeszcze od importerów częsci, olek motocykle itp
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości