Dylemat poraz xxx
• Strona 1 z 1
Dylemat poraz xxx
Witam, sprawa jest, wiem, że może nie pytam sie o to 1 raz ale musze sie koniecznie kogoś doradzić, zresztą wiecie jak to jest. Narazie nie mam swoich zarobków, a siła wyższa (mama) jak to powiedziała dokłada mi do sprzętu ostatni raz, jeździłem na dt 125, xlr 250, rmx 50 i czasem na innych pobrykałem i chciałem kupić taki motor żeby starczył mi na dość długo a mam 2 opcje na ktm exc 125 http://otomoto.pl/ktm-inny-exc-six-days-M2755032.html albo http://allegro.pl/yamaha-yzf-wr-450-ful ... 64044.html , boje sie mocy tej "wrki" ale boje się również że kat mi za szybko się znudzi, nie podoba mi sie ta rejestracja yzf bo zależy mi na zarejestrowaniu, chciałem się też zapytać o eksploatacje tych 2 motorów który tańszy.
Link powinien już działać
Link powinien już działać
Ostatnio edytowano 20/8/2011, 09:13 przez piciasek, łącznie edytowano 1 raz
-
piciasek - Świeżak
link do wr nie dziala
wg mnie jesli nie jezdzisz tak dobrze wez exc ma on te 30 kucy ale tez ma moc ladnie sie zbiera wr moze byc o duzo za mocna dla ciebie
a choc bys mial sprzedac po sezonie kata to juz tyle dostaniesz ze nikt ci nie bd musial dokladac i kupisz cos mocniejszzego:)
wg mnie jesli nie jezdzisz tak dobrze wez exc ma on te 30 kucy ale tez ma moc ladnie sie zbiera wr moze byc o duzo za mocna dla ciebie
a choc bys mial sprzedac po sezonie kata to juz tyle dostaniesz ze nikt ci nie bd musial dokladac i kupisz cos mocniejszzego:)
- barek253
- Mieszkaniec forum
po 1 zapomnij o wr, za mocne i koszta naprawy sÄ… kolosalne
po 2 exc o wiele łatwiejszy motor do nauki, jazdy, lekki i cholernie zrywny
radził bym exc bo: tansze części, mniejsza moc, jak dobrze opanujesz maszyne to jeszcze na 2 i 3 na koło bd potrafił stanąc na wyjsciu z winkla , mocy ma wystarczająco, dalej naprawy tansze części i można wszystko prawie samemu zrobic, nie trzeba specjalistów itp, nie ma zbędnych regulacji, tylko pilnowac mieszanki,oleju w skrzyni i tyle
najrozsądniejszym wyborem będzie exc 125
po 2 exc o wiele łatwiejszy motor do nauki, jazdy, lekki i cholernie zrywny
radził bym exc bo: tansze części, mniejsza moc, jak dobrze opanujesz maszyne to jeszcze na 2 i 3 na koło bd potrafił stanąc na wyjsciu z winkla , mocy ma wystarczająco, dalej naprawy tansze części i można wszystko prawie samemu zrobic, nie trzeba specjalistów itp, nie ma zbędnych regulacji, tylko pilnowac mieszanki,oleju w skrzyni i tyle
najrozsądniejszym wyborem będzie exc 125
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
i EXC Tobą pozamiata, pod warunkiem że będziesz jeździć zgodnie z przeznaczeniem. Ja 3 lata jeździłem na WR 125, teraz przesiadłem się na ćwiarę w 2T i momentami nie ogarniam ;p Tu nie moc się liczy, a technika.
Czarny 300cc 2T.
-
Duriv - Bywalec
Tak wiem, ale jeździłem np przed moja xlr 250 na kx 250 i fakt moc była ale wydaje mi się, że dałbym rade, naprzykład yzf 250 dla mnie była mocna ale do opanowania, no jak na razie kat ma więcej plusów jeszcze wersja jest to six daysa, to juz nie chodzi czy 125 bo może jakbym ćwiare wychaczył... Jeśli chodzi o remontowanie to bałbym sie że bym coś zepsuł
-
piciasek - Świeżak
no to musisz nauczyc sie dbac o moto zebys niczego nie uszkodził.
co do mocy przeciez kx 250 ma osiÄ…gi WR 450. kx nawet agresywniejszy jest
co do mocy przeciez kx 250 ma osiÄ…gi WR 450. kx nawet agresywniejszy jest

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości