Suzuki Bandit kilka pytań
• Strona 1 z 1
Suzuki Bandit kilka pytań
Witam,
Kupiłem niedawno bandziorka 600 N z 98 roku. Mam w związku z tym kilka pytań:
1) motocykl nie posiada przełącznika od kranika ( wypadł podobno podczas jazdy ) i teraz jest ustawione cały czas na RES czyli rezerwę. Tu pytanko czy moge tak śmigać ( wiem, że jak braknie paliwa to już koniec ) ale ogólnie czy może być tak ustawione, bo kręcenie kombinerkami gdzieś na trasie nie jest zbyt przyjemne
2) Mam założony "sportowy" wydech ale jest dla mnie za głośny. Na szczęście poprzedni właściciel dodał mi oryginalny tłumik. Chciałbym je podmienić, czy jest to duży problem, czy to kwestia tylko odkręcenia i przykręcenia śrub
3) jakie powinny być obroty na biegu jałowym na rozgrzanym silniku?
Pozdrawiam Kuba
Kupiłem niedawno bandziorka 600 N z 98 roku. Mam w związku z tym kilka pytań:
1) motocykl nie posiada przełącznika od kranika ( wypadł podobno podczas jazdy ) i teraz jest ustawione cały czas na RES czyli rezerwę. Tu pytanko czy moge tak śmigać ( wiem, że jak braknie paliwa to już koniec ) ale ogólnie czy może być tak ustawione, bo kręcenie kombinerkami gdzieś na trasie nie jest zbyt przyjemne
2) Mam założony "sportowy" wydech ale jest dla mnie za głośny. Na szczęście poprzedni właściciel dodał mi oryginalny tłumik. Chciałbym je podmienić, czy jest to duży problem, czy to kwestia tylko odkręcenia i przykręcenia śrub
3) jakie powinny być obroty na biegu jałowym na rozgrzanym silniku?
Pozdrawiam Kuba
Bandziorek 600N 1998r
- luboński
- Świeżak
1.Mozesz tak jezdzic ale tak jak mapisalem nie ma ostrzezenia przed niskim stanem paliwa w baku jak sie skonczy to pchasz.....
2.Wymiana samego tlumika nie jest rzecza skomplikowana mysle ze 1piwo Ci starczy porownaj obie puszki czy pasuja i czy rozstaw srob sie zgadza.... (zalezy czy zmieniasz sama puszke czy np na Å‚aczeniu rur) pewnie masz na Å‚aczeniu rur.....
3.Na rozgrzanym silniku 1200-1300obr/min najlepiej 1250...
2.Wymiana samego tlumika nie jest rzecza skomplikowana mysle ze 1piwo Ci starczy porownaj obie puszki czy pasuja i czy rozstaw srob sie zgadza.... (zalezy czy zmieniasz sama puszke czy np na Å‚aczeniu rur) pewnie masz na Å‚aczeniu rur.....
3.Na rozgrzanym silniku 1200-1300obr/min najlepiej 1250...
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość