Zobacz wÄ…tek - kupic kask na na necie?
NAS Analytics TAG

kupic kask na na necie?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

kupic kask na na necie?

Postprzez ARTEK » 20/4/2007, 23:39

Fajne kaski znalazlem na necie i ceny fajne...ale martwie sie ze moze zle by pasowal kask...Nie mam duzej glowy i martwie sie hehe...Co sadzicie o Nitro?

http://www.skutery.bazarek.pl/opis.php/ ... ro-MX-411/

Czy lepiej wybrac sie do sklepu i zaplacic troche wiecej ale zalozy na glowe przed kupnem?
ARTEK
Świeżak

Postprzez mlody » 21/4/2007, 07:18

Nitro? Kupujesz S a pod koniec seoznu masz XL :lol:
Wybierz sie do sklepu,przymierz i zamow na allegro taki sam model i rozmiar.
Nitro ma opinie takÄ… sobie...za tÄ… cene wyrwiesz cos lepszego.
Obrazek (otwórz link)
Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy :PPP

zx6r '2006
mlody
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mar111cin » 21/4/2007, 13:47

ja mam nitro n750vx, i powiem Ci że zbytnio mi się nie podoba... yy co do rozmiarówki to lepiej jak coś z nitro ma pasować na styk, to wziąś większy numer. Ja kupiłem taki sam rozmiar jak miałem poprzedni kask, i ten nitro uciskał mnie punktowo w dwóch miejscach... jednym słowem lipa, nie wiem kto projektował wnętrze.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kravec » 21/4/2007, 15:22

heh a ja mam n760 vx.... i wedlug mnie wady to to ze szybka "nie jest do konca szczelana", kiepskie wyciszenie i to chyba tyle.... w chlodniejsze dni szybka dosc mocno paruje (jak sie spryska plynem do okularow plywackich jest lepiej).....
kravec
Administrator

Postprzez mar111cin » 21/4/2007, 16:08

hmm a to nie jest to samo co moje, tylko w jakimś bajeranckim malowaniu? chyba to samo tak mi się wydaje. Szybka to wogle porażka, jest zbyt miękka , ona to mi wogle działa na nerwy, jeszcze wszystko by było ok gdyby nie ta miękka szybka...
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kravec » 21/4/2007, 16:14

to jest malowanie z kojotem.... a ten Twoj nie ma takiego psa??.... no generalnie to tez nie mam nic do zarzucenia oprucz szybki...... skorupa jest ok, wysciolka tez mi pasi...
kravec
Administrator

Postprzez ARTEK » 21/4/2007, 19:23

Dzieki za pomoc :D Wiec nie bedzie Nitro i podskocze sobie do sklepu przymiezyc...mam troche dziwna glowe...taka nie duza mozna powiedziec hehe
ARTEK
Świeżak

Postprzez Manhatan » 22/4/2007, 16:23

Ja kupiłem na allegro, zgodnie z moim rozmiarem i jest gitara :) Zobaczymy co będzie po tym sezonie :wink:
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez eristof » 23/4/2007, 09:45

Ja bym sie bał przez net ale ewentualnie przymierzyłbym w sklepie i zamówił ten sam kask przez net (w tym samym rozmiarze oczywiscie) jeśli byłaby to okazja
Rusz głową a d*** pójdzie za nią!!!

Yamaha Fazer FZS 600
eristof
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez silver » 23/4/2007, 10:02

Hmm, myślę że kupując przez net dobrze byłoby się zabezpieczyć. Najlepiej jeżeli jest możliwość zwrotu/wymiany towaru w przypadku nieodpowiedniego rozmiaru. Ja miałem taką możliwość w sklepie internetowym moto-akceroria.

Pozdrawiam.
Suzuki GSX1100F 1995
silver
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez warjatron » 23/4/2007, 10:26

co do kupna na allegro ubiorów, kasków itp to jestem sceptykiem. wydaje mi sie, że zaoszczedzisz czasu i klopotu jadac do sklepu i przymierzajac kask na glówke ;) co do nitro jezdże drugi sezon w buldogu nitro i powiem tylko tyle , ze najwieksza wada jest parujaca szybka gdy na dwoze jest ponizej 7 stopni, to dosc utrudnia jazade ale ja opatentowalem sposob na ograniczenie tego zjawiska. jesli chodzi o wygode narazie nie narzekam, chodz gdy sie ukladal na glwoie potrafil przy dluzszej drodze przycisnac glowe, ale to kwestia ze tak powiem rozchodzenia;) daje rade przy uderzeniu glowa w asfalt, bo sie nie rozlatuje i banke chroni dobrez (wiem bo ztestowalem). mowie o kasku integralnym, ale nie na ednuro :) nie sadze zeby z ata cene znalezc cos lepszego, porownywalne produkty byc moze, lepsze nie wydaje mi sie. Jesli chodzi o sama firme ona jest poprostu malo slabo rozpromowana w naszym kraju, a wzieli sie z wysp brytyjskich, gdzie ciesza sie bardzo dobra opinia. wiadomo, ze im wiecej kasy to lepszy produkt, ale tylko do pewnej granicy, bo w pewnym momencie placisz juz za metke jak ze wszystkim (czego bron boze nie krytykuje - dla kazdego cos milego ;) )
<<< Całkowity Brak Rozumu 929 '01 >>>
warjatron
Świeżak

Postprzez Kornat » 23/4/2007, 13:14

Ja też ostrożnie podchodze do zakupów internetowych... dla siebie zakupiłem kask Takachi 110-X w sklepie z akcesoriami do motocykli, pojechałem przymierzyłem i zdecydowałem.

pozdrawiam
Kornat
Świeżak

Postprzez johnmichael » 23/4/2007, 14:46

warjatron napisał(a):a wzieli sie z wysp brytyjskich, gdzie ciesza sie bardzo dobra opinia

czy ja wiem czy tak dobra?malo kto w nich jezdzi tutaj i mozna je dostac w malych warsztatach motocylkowych i sklepach z urzywanymi moto.zadna z szanujacych sie firm nie wystawia nitro na swich pulkach.widzlame dekle w cenach podobnych do nitro w sklepie Hein Gericke w ktorym mozna bylo znalezc Arai-e, HJC i AGV, wiec mysle ze nie jest to dobry pomysl.
slyszalem tez opinie ze te kaski nie sa najlepszym produktem w swojej klasie cenowej.
nie chce tu nikogo obrazac ale takie jest moje zdanie o Nitro.lepiej troszke jeszcze poczekac i odlozyc, wtedy kupisz cos pozadnego i starczy ci na dluzszy czas.
w anglii najczesciej wida Arai Shoei HJC AGV.tu nawet skuterowcy pocinaja w Arai-ach...

warjatron ty smigasz w deklu w ktorym przydzwoniles?a slyszales o tym ze kask jest jednorazowy?przy drugim razie moze nie byc juz tak wesolo.z zewnatrz mozesz miec tylko kilka rysek, a cala struktura wewnatrz moze byc naruszona i nie jesztes tego w stanie sprawdzic macajac w srodku.pozatym ten steropian w srodku jak sie wgniecie to juz nie wraca do poprzedniego ksztaltu.
radzilbym wymienic go na nowy, chyba ze juz to zrobiles

pozdrawiam
johnmichael
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 35 gości

na górê