Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
-50cc
-ponad 170cm wzrostu
-55kg
-do 3000
-Zastanawiałem sie nad romet ogar 900racing , predkosc jaka mnie interesuje to około 75km/h żebym podganiał kolegów ale również taka prędkość mi wystarczy to jazdy dla samego siebie .
-ponad 170cm wzrostu
-55kg
-do 3000
-Zastanawiałem sie nad romet ogar 900racing , predkosc jaka mnie interesuje to około 75km/h żebym podganiał kolegów ale również taka prędkość mi wystarczy to jazdy dla samego siebie .
- klarok123
- Świeżak
to cross czy enduro bo róznica jest znaczna ?
odradzam chinczyków bo moze ci 3 sezonów uzywka nie przejeździc. za 1600 zł da sie kupic dorznięta yamahe DT ale taka potrafi jeszcze wyjeździc kilka lat
odradzam chinczyków bo moze ci 3 sezonów uzywka nie przejeździc. za 1600 zł da sie kupic dorznięta yamahe DT ale taka potrafi jeszcze wyjeździc kilka lat

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
stara yamaha DT albo honda mtx
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
hmm kolejna osoba która każe sobie wybierac. kolego to my mamy tym jeździc czy ty ? ;P jak ci sie podoma malaga to smiało ją bierz ;d my za ciebie nie zdecydujemy. a motocykli godnych polecenia jest pełno 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
to 50 ccm... wiec jak byś nie dał to byś nie mógł niczym jeździc
bo mniejszych pojemnosci nie ma. a wiekszosc 50 ccm wazy tyle samo. nie zaleznie czy to scigacz czy enduro ( choc róznie są na pewno ). ale jestes w miare wysoki wiec dasz sobie rade 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
allegro.pl odpowie na wszystkie twoje pytania. ew szukajka. bierz cos markowego derbi sende, yamaszke dt itp itd. modeli masz kilkanascie
i w zasadzie duzo sie od siebie nie róznia

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam!
-coś "Sportowego" (choć nie wiem, czy coś z taką pojemnością można tak nazwać...)
-silnik 80 albo 125
-używany
-chciałbym się zamknąć na 2500zl, choć te 3000 to całkowity max
-fajnie, jakby miał tanie i łatwo dostępne części
-mój wzrost to 176cm
-waga 58kg
ogólnie to myślałem nad yamahą tzr i hondą ns1, ale możecie zaproponować coś podobnego? poczytałem o aprilii af1 ale raczej bym jej nie chciał, będzie kupowany gdzieś zima/wiosna, a wtedy chyba motorki są tańsze, niż w sezonie
z góry dzięki za odpowiedzi
-coś "Sportowego" (choć nie wiem, czy coś z taką pojemnością można tak nazwać...)
-silnik 80 albo 125
-używany
-chciałbym się zamknąć na 2500zl, choć te 3000 to całkowity max
-fajnie, jakby miał tanie i łatwo dostępne części
-mój wzrost to 176cm
-waga 58kg
ogólnie to myślałem nad yamahą tzr i hondą ns1, ale możecie zaproponować coś podobnego? poczytałem o aprilii af1 ale raczej bym jej nie chciał, będzie kupowany gdzieś zima/wiosna, a wtedy chyba motorki są tańsze, niż w sezonie

z góry dzięki za odpowiedzi
- klopas
- Świeżak
Witam.Chcę kupić Gilere runner vxr 200.Czy możecie powiedzieć mi coś więcej na temat tego skuterka????Jakie są jego osiągi????Mam 187cm wzrostu i ważę 100kg czy uciągnie mnie ta maszynka(dużo straci na mocy)???? Czy jest awaryjny???Mam możliwość kupienia tego skutera z 2004r z przebiegiem 18.000 Czy warto?????
BARDZO PROSZĘ O POMOC
i z góry Dziękuję.
P.S.Zastanawiałem się także nad Aprilią Leonardo 250 lub 300.Co lepiej wybrać tą gilerę czy aprilię,czy znacznie różnią się osiągami???Proszę o jak najwięcej informacji.

BARDZO PROSZĘ O POMOC

P.S.Zastanawiałem się także nad Aprilią Leonardo 250 lub 300.Co lepiej wybrać tą gilerę czy aprilię,czy znacznie różnią się osiągami???Proszę o jak najwięcej informacji.

-
Soulfly666 - Świeżak
Przepraszam napisalem watek nie tam gdzie powinno byc.
Witam serdecznie, od razu przejde do rzeczy... chcialaby kupic swojej kobiecie skuter. Moja kobietka jezdzi do pracy 7.5km w jedna strone co daje 3600km rocznie, wazy 65kg i mierzy 168cm. Chcialbym zeby z 2 lata pojezdzil co najmniej wiecej wiadomo lepiej. Mam podstawowa wiedze i praktyke w mechanice wiec mysle ze wymiana oleju, filtra paliwa itp. to czynnosci ktore sam przeprowadze. Poczytalem troche na internecie i juz calkiem zielony nie jestem jednak chcialbym zasiegnac waszej opinii. Na skuter chcialbym przeznaczyc maksymalnie 2500zl.
Zebralem troche pytan:
1. W jakich markach przegladac ? nie chce chinszczyzny ktora zaraz sie rozleci tylko cos trwalego. Myslalem o Peugeot, Honda, Piaggio, Aprilia, Derbi, Gillera, Suzuki, Kymco, Yamaha, Keeway.
2. Skuter bedzie wylacznie do transportowania jednej osoby, wiec chcialbym zeby byl dosc maly i dosc lekki.
3 Czy jest zasadnicza roznica miedzy systemem chlodzenia AC a LC w praktyce ? Jak to sie spisuje.
4. Chcialbym motor z bokada nie tuningowany. Jak sprawdzic czy taka blokada jest, mozna wizualnie czy trzeb wsiasc i przycisnac na drodze.
5. Czy w tej cenie mozna dorwac cos z wtryskiem czy tylko gaznik a jak gaznik czy samemu z pomoc internetu dam sobie rade z jego czyszczeniem i regulacja ?
6. Jak wyglada spalanie czy 2.5-3 litrow jest na odcinku 7.5km przy spokojnej jezdzie 30-40km/h jest do osiagniecia.
Znalazlem model Peugeot Viva City 05-08r 50cm3. Ma chyba konstrukcyjnie solidna skrzynie, silnik i zawieszenie. Rocznikowo mozna dorwac nie specialnie starego. Ponoc normalnie jezdzony i serwisowany powinien zrobic 35000km. Wiec nawet jakbym kupil z przebiegiem 25000 powinien jeszcze pojezdzic... ?
Prosze o podpowiedzi i propozycje.
Witam serdecznie, od razu przejde do rzeczy... chcialaby kupic swojej kobiecie skuter. Moja kobietka jezdzi do pracy 7.5km w jedna strone co daje 3600km rocznie, wazy 65kg i mierzy 168cm. Chcialbym zeby z 2 lata pojezdzil co najmniej wiecej wiadomo lepiej. Mam podstawowa wiedze i praktyke w mechanice wiec mysle ze wymiana oleju, filtra paliwa itp. to czynnosci ktore sam przeprowadze. Poczytalem troche na internecie i juz calkiem zielony nie jestem jednak chcialbym zasiegnac waszej opinii. Na skuter chcialbym przeznaczyc maksymalnie 2500zl.
Zebralem troche pytan:
1. W jakich markach przegladac ? nie chce chinszczyzny ktora zaraz sie rozleci tylko cos trwalego. Myslalem o Peugeot, Honda, Piaggio, Aprilia, Derbi, Gillera, Suzuki, Kymco, Yamaha, Keeway.
2. Skuter bedzie wylacznie do transportowania jednej osoby, wiec chcialbym zeby byl dosc maly i dosc lekki.
3 Czy jest zasadnicza roznica miedzy systemem chlodzenia AC a LC w praktyce ? Jak to sie spisuje.
4. Chcialbym motor z bokada nie tuningowany. Jak sprawdzic czy taka blokada jest, mozna wizualnie czy trzeb wsiasc i przycisnac na drodze.
5. Czy w tej cenie mozna dorwac cos z wtryskiem czy tylko gaznik a jak gaznik czy samemu z pomoc internetu dam sobie rade z jego czyszczeniem i regulacja ?
6. Jak wyglada spalanie czy 2.5-3 litrow jest na odcinku 7.5km przy spokojnej jezdzie 30-40km/h jest do osiagniecia.
Znalazlem model Peugeot Viva City 05-08r 50cm3. Ma chyba konstrukcyjnie solidna skrzynie, silnik i zawieszenie. Rocznikowo mozna dorwac nie specialnie starego. Ponoc normalnie jezdzony i serwisowany powinien zrobic 35000km. Wiec nawet jakbym kupil z przebiegiem 25000 powinien jeszcze pojezdzic... ?
Prosze o podpowiedzi i propozycje.
- LukasziAnia
- Świeżak
Mam prawie 15 lat I poszukuje swojego pierwszego jednoślada,
Na początku pomyślałem żeby kupić yamahe aerox tak jak to zrobił kolega mój. Ale gdy pojeździłem jego Roxem to wolałbym coś z biegami. A nie mam dużo pieniędzy na jakąś tzr czy coś takiego. Dlatego pumyślaem że kupie Simsona s51 którym bym jeździł turystycznie wraz z kolegami na skuterach.
Czy to dobey pomysł simson na pierwszy motocykl? Bo w przyszłości chciałbym kupić coś duzego.
A i tam przy okazji pytanie do motocyklistów na dużych motobikach. Jak postrzegacie osoby jeżdżące na simsonach rometach jawach? Z szacunkiem? czy ich wyśmiewacie. Bo mi sie wydaje że nie ważna maszyna tylko pasja.
Na początku pomyślałem żeby kupić yamahe aerox tak jak to zrobił kolega mój. Ale gdy pojeździłem jego Roxem to wolałbym coś z biegami. A nie mam dużo pieniędzy na jakąś tzr czy coś takiego. Dlatego pumyślaem że kupie Simsona s51 którym bym jeździł turystycznie wraz z kolegami na skuterach.
Czy to dobey pomysł simson na pierwszy motocykl? Bo w przyszłości chciałbym kupić coś duzego.
A i tam przy okazji pytanie do motocyklistów na dużych motobikach. Jak postrzegacie osoby jeżdżące na simsonach rometach jawach? Z szacunkiem? czy ich wyśmiewacie. Bo mi sie wydaje że nie ważna maszyna tylko pasja.
- Szopenicho
- Świeżak
to na pewno, jednak simsonek kosztuje z 1000-1500 zł za 1500-2000 zł masz do kupienia yamahe DT 50, która 5X lepiej sie prowadzi, jest szybsza, mniej awaryjna. no i przede wszystkim precyzja jazdy jest duuuzo lepsza w stosunku do simsonka. a prawie tyle samo płacisz
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ok ok. Tylko mam niewielki wzrost i byłaby dla mnie zaduża. A pozatym jest sprawa że ojciec nie dalby mi kupic cos takiego bo to by bylo z jego kasy.
- Szopenicho
- Świeżak
DT nie jest wysoka. kupuj co chcesz
ja ci tylko radze co jest lepsze

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości