starter w Suzuki gsx r 600 2000 r.
• Strona 1 z 1
starter w Suzuki gsx r 600 2000 r.
Od kilku dni mam problem ze starterem w suzuki gsxr 600. Przy uruchamianiu motocykla naciskam starter a tu nic. Zero reakcji. Drugi raz też nic i np dopiero za 3 czy 4 razem odpala. Co to może być?
- Bahu
- Świeżak
nic tam sie nie psika. smaruje sie jedynie panewki w rozruszniku. pozatym wszystko ma byc po prostu czyste. ale ja nie stawiam na rozrusznik tylko prędzej przekaźnik.
skoro kręci dobrze to aku odpada, sprawdzic nalezy wszystkie połączenia, zmasowania itp. ale na 99% stawiam że to wapalony jest przekaźnik. bo takie są własnie objawy padnietego przekaźnika. mozna by go rozebrac spolerowac styki. troche cierpliwosci przy tym trzeba miec bo to dosyc drobne i delikatne ;D ale da sie ;P ew kupic mozna nowy albo zastąpic zamiennikiem.
skoro kręci dobrze to aku odpada, sprawdzic nalezy wszystkie połączenia, zmasowania itp. ale na 99% stawiam że to wapalony jest przekaźnik. bo takie są własnie objawy padnietego przekaźnika. mozna by go rozebrac spolerowac styki. troche cierpliwosci przy tym trzeba miec bo to dosyc drobne i delikatne ;D ale da sie ;P ew kupic mozna nowy albo zastąpic zamiennikiem.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Przekaźnik rozebrałem na tyle ile się dało.Bo w większości wygląda jakby był nie rozbieralny.Styki wyglądają bardzo dobrze.Nic nie sprawia wrażenia jakby było zaśniedziałe.Jeden kabelek był już wcześniej przerwany.Bo był zaklejony izolacją.Rozkleiłem.Poprawiłem ale usterka nadal jest i nic się nie zmieniło.Zmieniłem nawet bezpiecznik.Tak na wszelki wypadek.Jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to proszę o pomoc.
- Bahu
- Świeżak
to ja bym rozbieral rozrusznik cos tam nie styka, najpredzej cos ze szczotkami mozesz tez podpiac miernik czy jak nie masz ta jakas zarowke pod rozrusznik i wciskajac starter zobaczyc czy idzie tam w ogole prad jak jest prad a nie kreci no to rozrusznik siada jak ginie prad to gdzies wczesniej nie halo
-
sonycbr77 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości