kawasaki zx 6r po wymianie oleju
• Strona 1 z 1
kawasaki zx 6r po wymianie oleju
Witam Kolegów
mam taki propblem
Wymieniełem olej w swoim moto razem z filtrem. po wymianie moto odpaliło normalnie, pracuje tak jak pracowało przed wymiana, ale jest cos co mnie martwi... mianowicie jak dodaje gazu i wkreca sie na obroty to poziom paliwa w "wizjerku" nagle spada i tyglada tak jakby go wogóle nie było. Wystepuje to na zimnym i rozgrzanym silniku. Moto sie nie grzeje nie pali sie kontrolka od cisnienia oleju.
Jeśli moze być ważne to wlałem koło 4 litrów oleju i poziom oleju we "wizjerku' pokazywał że jest w górnej granicy poziomu.
Jeśli któryś z Kolegów wie co to takiego to proszę o pomoc
Pozdrawiam
mam taki propblem
Wymieniełem olej w swoim moto razem z filtrem. po wymianie moto odpaliło normalnie, pracuje tak jak pracowało przed wymiana, ale jest cos co mnie martwi... mianowicie jak dodaje gazu i wkreca sie na obroty to poziom paliwa w "wizjerku" nagle spada i tyglada tak jakby go wogóle nie było. Wystepuje to na zimnym i rozgrzanym silniku. Moto sie nie grzeje nie pali sie kontrolka od cisnienia oleju.
Jeśli moze być ważne to wlałem koło 4 litrów oleju i poziom oleju we "wizjerku' pokazywał że jest w górnej granicy poziomu.
Jeśli któryś z Kolegów wie co to takiego to proszę o pomoc
Pozdrawiam
- smietan1986
- Świeżak
Stary normalna sprawa a czym myślisz ci smaruje powietrzem.Wiesz ile oleju na listwy jest potrzebne i żeby odpowiedni film olejowy w każdym zakątku silnika się tworzył!
Wszystko gra nie siej paniki!
Jak moto stoi olej jest w misce jak chodzi pracuje w silniku i skrzyni biegów !
Pal moto ciesz się pogodą i upalaj kapcia.
3maj się!
Wszystko gra nie siej paniki!
Jak moto stoi olej jest w misce jak chodzi pracuje w silniku i skrzyni biegów !
Pal moto ciesz się pogodą i upalaj kapcia.
3maj się!
Śmierć jeździ szybko wiec musisz być szybszy!!!
- XyX
- Świeżak
- smietan1986
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa