Pierwszy motocykl, co wybrać, proszę o pomoc.
• Strona 1 z 1
Pierwszy motocykl, co wybrać, proszę o pomoc.
Witam ! Szukam motora do 1000zł. Konkretnie interesuje mnie jakiś skuter, bądź cross 125 chiński albo z silnikiem na licencji hondy. Mam na oku motor z tego linku: http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Sym/Red_Devil/68115 .Motor palił 'kapcia' ale silnik byl na okrągo ulepszany, tzn. lepszy tłok itd. Co polecacie ? Macie jakieś propozycje ? Proszę o jakąś rozsądna odpowiedź !
- szpadyzor12
- Świeżak
Simson'a eleganckiego wydaje mi się, że za taką cenę napewno nie kupie. A co myślisz o tym skuterze?
- szpadyzor12
- Świeżak
Hmmm.... tak chodzi mi o tamten z linku. To po 1... dlaczego uwazasz ze dlugo nie po zyje ? chodzi mi o konkrety
. Pewnie chodzi o to co wspomniałem w 1 poście, że palił 'kapcia'. Ale tez napisalem, ze byly tam na okraglo czesci wymieniane. A co do simsona, to do 1000 zadnego na dobrego nie kupie 

- szpadyzor12
- Świeżak
szczerze - dozbieraj wiecej, za 1500 -2000 zł juz mozna mówic o czyms w MIARE do jazdy. za 1000 zł kupiusz starego trupa, bez papierów, który ledwo sie toczy. rometa ogara 205 mozesz sobie kupic jedynie
za 1500 zl da sie wyrwac np yamahe DT 50. fajny sprzecik i o ile nie dobity mocno to długo posmiga

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
*michael, odpowiadajac na Twoje wypowiedzenie 'Pomyśl- nie kupisz za tyle zadbanego 20-letniego motoroweru, a szukasz w maszynach z 2005r. Po prostu to nie jest kwota wystarczająca na coś sensownego.' to ja nie proponowalem 20 letniego motoroweru za taka cene, tylko kolega *Cinek . Ja ino grzecznie zapytalem co mozna miec za taka cene, wiec nie musisz odrazu wywyzszac sie i odrazu strzelac slowami typu: 'pomyśl; itd.. po drugie, pytam o ten skuter z 2005, ponieważ jest za 800zł.. i pytam czy sie opłaca, tak ze .. no.
*henio12323, co myślisz o tym Skuterze z tego linku co podałem wcześniej ?

*henio12323, co myślisz o tym Skuterze z tego linku co podałem wcześniej ?
- szpadyzor12
- Świeżak
kolega z forum mieszka w Andrychowie to jak bys ładnie z nim zagadał to moze by ci go obczaił
bo ogarnia temat. ma nick landryss. a co do moto, to nie jest to najgorszy chinczyk. ale tez nie są to markowe pojazdy. ale tu widac sporo zrobione i na pewno fabryka została poprawiona. jak za niską kase a nie kosztuje duzo to moze byc warto. o ile nie jest dobity

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
aa co do landryssa to cos mi sie powaliło.. myslałem że on w Andrychowie - chyba że tak miał jakis czas pod nickiem. bo on mieszka w Liwiu (nie wiem jak sie odmienia xd ) a to jest 400 km od Andrychowa xd także sory za wprowadzenie w błąd.
Ostatnio edytowano 3/8/2011, 09:53 przez henio12323, łącznie edytowano 1 raz
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Landryss, który czasem pojawia się tu na forum, znajdź go i napisz pw, zagadaj w czym rzecz i może pojedziecie razem.
Bierz tego syma za 800zł, za tą cenę warto.
Simsonem to można pojeździć w odległości 5km od domu, dalej to już strach, na krótkich odcinkach się sprawdza, ale jakby miał przejechać 100km w jedną stronę to byłoby ciężko, więc na dłuższych odcinkach chiński skuter jest dużo lepszy od simsona, komara, ogara itd.
Bierz tego syma za 800zł, za tą cenę warto.
Simsonem to można pojeździć w odległości 5km od domu, dalej to już strach, na krótkich odcinkach się sprawdza, ale jakby miał przejechać 100km w jedną stronę to byłoby ciężko, więc na dłuższych odcinkach chiński skuter jest dużo lepszy od simsona, komara, ogara itd.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
*komarcc, landryss <-- to kolo z Andr? skad wgl wiecie ze jestem z okolic Andrychowa ?
w SYMIE trzeba zrobic szlif tloka bodajze.

- szpadyzor12
- Świeżak
nie napisałem ja że z andrychowa a ma nick landryss25 ale okazało sie jak napisałem wyzej ze jednak nie jest z andrychowa
choc moze kiedys miał taki podpis pod nickiem ;P aaa ja troche jasnowidzem jestem i wiem że stamdąt jestes
a tak serio to podesłałeś SYMa aukcje i jest napisane że stoi w Andrychowie
szlif tłoka ? pierwszo słysze. i jeszcze moze papierem sciernym ?
tak na powaznie juz to szlif cylindra, operacja nie jest najdrozsza ze 30-40 zł plus nowy tłok. a potem moto smiga jak nowe :d

a tak serio to podesłałeś SYMa aukcje i jest napisane że stoi w Andrychowie

szlif tłoka ? pierwszo słysze. i jeszcze moze papierem sciernym ?
tak na powaznie juz to szlif cylindra, operacja nie jest najdrozsza ze 30-40 zł plus nowy tłok. a potem moto smiga jak nowe :d
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- szpadyzor12
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość