stukanie
• Strona 1 z 1
stukanie
Witam. Wybrałem sie dzisiaj do sklepu po nowy wariator. sprzedawca ogladajac stary stwierdzil ze jest jak najbardziej ok i nie trzeba inwestowac w nowy i naezy jedynie wymienic rolki. wymienilem rolki lecz cos teraz stuka na wolnych obrotach. dodajac gazu stukania cichana. wiec wnioskuje ze to rolki. Co nalezalo by zrobic aby przestalo stukac? rolki mam nowe identyczne jak seryjne.
-
timciohamcio - Świeżak
Sprawdź czy rolki nie mają luzu jak mają to wymieniaj a jak nie mają nie blokują się to zostaw te i pomyślimy wtedy co dalej .Jeśli głośno nie stukają to możesz jeszcze trochę pojeździć zrób podstawowe czynności jak czyszczenie filtrów
itp

Ostatnio edytowano 3/8/2011, 16:02 przez konrii98, łącznie edytowano 1 raz
pozdro dla wszystkich manetkowczów;)
-
konrii98 - Świeżak
a co maja filtry to stuków ?
rozbierz jeszcze raz wariator. moze cos źle złozyłes. tam są takie plastikowe nakładki moze to pogubiłeś. albo rolki ci sie przekręciły. nie zaszkodzi jak jeszcze raz rozbierzesz wszystko i poskładasz jak nalezy

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
timciohamcio - Świeżak
ale tam nawet nie wsadzisz filtra i nic nie ma prawa stukać xd
a załozyłes wszystkie podkładki na wariator ? i czy dobrze dokręciłes ? bo moze przeciwtalerz ci lata na frezach xd u mnie tak było że jak sie dociskało to sie dociskał na pasku. trzeba było zakręcic wałem i znów dokręcic i tak ze 2 X zeby porzadnie docisnąć
a załozyłes wszystkie podkładki na wariator ? i czy dobrze dokręciłes ? bo moze przeciwtalerz ci lata na frezach xd u mnie tak było że jak sie dociskało to sie dociskał na pasku. trzeba było zakręcic wałem i znów dokręcic i tak ze 2 X zeby porzadnie docisnąć
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości