125 2t
• Strona 1 z 1
125 2t
Takich tematów było już w pip dużo ale nic konkretnego się tam nie dowiedziałem. Tak jak w temacie chciełem kupić 125 w 2 t .
Myślałem nad dwoma cr (cre z homologacją ),huska wr z naciskiem na honde bo łatwiej znależć w okazyjnej cenie i teraz pytania do was:
-Który z tych motorów jest najbardziej zero-jedynkowy?Który ma więcej dołu?
-Czy któryś z tych motorów ma jakąś wadę seryjną?
-Patrzę na allegro to do hondy mam prawie 1300 części a do huski niby 500 ale wikszość to części do yamahy zależy mi na dostępności cześci gdyż przy motorach dłubie sam czy do huski da się kupić jakieś zamienniki typu weretex wossner?
-idÄ™ w stronÄ™ hondy bo raczej nie mam funduszy na motor z 2008 czy 2007
a starsze huski straszÄ… swoim zapuszczeniem
-Niby ta cr jest przygotowana do enduro tylko jak to sobie będzie radzić w ternie
(chodzi mi o podjazdy i błoto bo resztę to myślę że powinna dać se radę)
z góry dziękuje za opdpowiedź
(nie będzie to mój pierwszy motocykl)
Myślałem nad dwoma cr (cre z homologacją ),huska wr z naciskiem na honde bo łatwiej znależć w okazyjnej cenie i teraz pytania do was:
-Który z tych motorów jest najbardziej zero-jedynkowy?Który ma więcej dołu?
-Czy któryś z tych motorów ma jakąś wadę seryjną?
-Patrzę na allegro to do hondy mam prawie 1300 części a do huski niby 500 ale wikszość to części do yamahy zależy mi na dostępności cześci gdyż przy motorach dłubie sam czy do huski da się kupić jakieś zamienniki typu weretex wossner?
-idÄ™ w stronÄ™ hondy bo raczej nie mam funduszy na motor z 2008 czy 2007
a starsze huski straszÄ… swoim zapuszczeniem
-Niby ta cr jest przygotowana do enduro tylko jak to sobie będzie radzić w ternie

-
lapfactor - Świeżak
hmm honda CRE 125 ? 1 raz słysze no ale widze że rzeczywiscie istnieje
a skoro istnieje i ja o niej nie wiem xd to znaczy że moto nietypowe i moze byc problem z niektórymi częsciami. silnik to normalna honda CR rózni sie pewnie zestrojeniem gaźnika jak nie całym gaźnikiem, ustawieniem zawieszenia, no i zapłonem bo tu masz cewki na swiatełka. ogólnie kto mysli że enduro jest słaby i nie da sobie rady w terenie jest w duzym błędzie
radzi sobie tak samo jak zwykła crossówka, z tym że jest kilka kg cięzsza i ma inne przełozenia. wiec to i tak rakieta ;d z tym że nie oddaje mocy tak nagle i własnie nie działa tak 0-1ynkowo tylko bardziej płynnie. nie powiem duzo o CRE bo pojazdu nie znam, ale stawiam że nie bedzie duzo sie róznił od EXC, czy WR. ja serwisowałem jakis czas WRke i sprzecik niezły. fajna zawieha, mocy sporo jak na małego 2T. co do tego dołu który wiecej mocy to wszystko zalezy od tuningu i zestrojenia. ciezko jest dobrze zestroic silnik 2T. ale są specjalisci którzy potrafią podniesc moment z dołu albo w górze obrotowej. ale który ma seryjnie lepszy dół to pojęcia nie mam
ale założe sie że nie ma wiekszych róznic
co do częsci to mysle że do huski dostaniesz częsci tak samo jak i do hondy. jak pisałem honda ma silnik z CRki wiec tłoki cylindry itp itdd bedą pasowały. huska to huska masz mleczka i zycha oni maja wszystko ;P dzwonisz mówisz że kupiłeś od nich kiedyś moto z salonu (uzywke) i ci po rabatach częsci dają

co do częsci to mysle że do huski dostaniesz częsci tak samo jak i do hondy. jak pisałem honda ma silnik z CRki wiec tłoki cylindry itp itdd bedą pasowały. huska to huska masz mleczka i zycha oni maja wszystko ;P dzwonisz mówisz że kupiłeś od nich kiedyś moto z salonu (uzywke) i ci po rabatach częsci dają
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Zawsze lubiłem mieć nietypowe motocykle więc chyba wezmę te cre tu jeszcze pytanie czy cr 125 z r1999 miała jakieś kłopoty z silnikiem?
Co do części to w sumie wisi mi to bo mam fantica więc niucha do części już mam i myślę że jeśli jakikolwiek motocykl seryjnie kiedyś powstał to da się do niego dostać graty (choćby za granicą) miałem też dt 80 mxs 5t8 z 1985 i też nie było łatwo z częściami ale wyremontowałem ją bez większych problemów
Co do części to w sumie wisi mi to bo mam fantica więc niucha do części już mam i myślę że jeśli jakikolwiek motocykl seryjnie kiedyś powstał to da się do niego dostać graty (choćby za granicą) miałem też dt 80 mxs 5t8 z 1985 i też nie było łatwo z częściami ale wyremontowałem ją bez większych problemów

Yamaha Dt80MXS 7/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
-
lapfactor - Świeżak
heh ale powiem ci tak, mozna sie bawic w nietypowe moto w jakies nakedy, czy chopperki. ale nie wyczyny
na wyczynówki kasy idzie jak lodu
i jeszcze jak ma byc problem z dostępnosciąto juz całkiem porazka ;/ no ale jak chcesz
CRki miały jedne z lepszych silników. z wadami na pewno nie były wypuszczane. ale w kazdym bądź razie jak są odpowiednio serwisuje problemów nie bedzie.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
przesadzasz
ja lubie mieć pod tyłkime coś nietypowego niecierpię jeżdzić tym czym wszyscy lub dużo osób dlatego jak mi na pierwsze moto polecili dt to od razu kupiłem taka o której nikt nigdy nie słyszał
teraz mam kx
fajny moto nie awaryjne ale brakuje mi tego uczucia że jadę czymś jest to jeden z powodów dla których nie trawię KTM przez reklamę wszyscy tym jeżdżą niby sprzęt dobry ale siebie na nim nie widzę
od waritctwa ratuje mnie mój ukochany fantic ale na razie jeżdzi nim tata bo chwilowo nie ma motoru
więc ja musze się zadowolić kx dzięki za pomoc w rozwianiu wątpliwości

fajny moto nie awaryjne ale brakuje mi tego uczucia że jadę czymś jest to jeden z powodów dla których nie trawię KTM przez reklamę wszyscy tym jeżdżą niby sprzęt dobry ale siebie na nim nie widzę

Yamaha Dt80MXS 7/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
-
lapfactor - Świeżak
Pytanie powraca bo mam okazje kupic wr 125 z 2005 za 4500 a to dobra cena i jest tylko 200km od poznania a inne motory jake sobie wybrałem (cr exc) są drosze i są w jakiś częstochowach i krakowie a to ciut daleko
i zastanwiam się czy brac te wr bo wycztałem że ma świetny dół i średnie obroty (jak na 2t) ale ma naj mniej mocy w klasie bo tylko 33,6 przy czym exc ma 37 gas gas 34 a fantic (na którego i tak nie mam kasy) ma 36 (gas gas z lepszym osprzętem) i teraz pytanie bo potrzebuje miec mocne moto a nie pierdzi kółko chce by nadawał się na podjazdy w górach (Nie Poznań
) a mój zero jedynkowy 32-konny kx 80 w górach miał dosyc (w naszej miejscówce są długie podjazdy
) i czy nie odczuje braku mocy w takiej wr 125 czy nie lepiej wziÄ…c full crossa z przysrosowanego do enduro (np. HM cre 125) [/code]

Yamaha Dt80MXS 7/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
-
lapfactor - Świeżak
stan jest beznadzejny ale to czwarty taki motor (*miałem już trzy) umiem sobie z tym poradzic i licze sie z kosztami
jak będą koszmarne to będe się targował w końcu jestem z poznania
ja bardzo lubie robic przy motorach prawie tak samo jak jeźdzc więc to nie problem.ale chciałbym się dowiedziec o tym jak to jeżdzi ma ktoś znajomego?kumpla?chwali sobie? a i nie potrzebuje motoru do jazdy po drogach od tego mam fantica bo żal mi go katowac w terenie 

Yamaha Dt80MXS 7/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
-
lapfactor - Świeżak
hm jest przystosowana ?. jakos specjalnie nie jest
WR jest tak samo przystosowana. serwisowałem ten sprzęcik i super jest na kazdy teren, podjazdy tor itp. biegi nie są za krótkie ani za długie, ciagnie ładnie od dołu. nie to co wyczyny które długo długo nic a nagle jak petarda
mimo to wcale nie jest słaby. w porównaniu z KX mysle że podobnie by wyszło lub troche na plus 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
to chyba ją wezmę tylko jak z częściami słayszałem że do 4t huski są kłopoty i tylko serwis (wujek ma te 450) czy do huski są korby wiseco lub podobnych firm ?
Yamaha Dt80MXS 7/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
-
lapfactor - Świeżak
pojecia nie mam
ale internet nie gryzie ;P no ale co do częsci to jest i nie ma problemu
wiekszosc jest dostepne normalnie w serwisie. ale bardziej nietypowe na zamówienie od dilerów huski ;P którzy troche nie bardzo sie angażują chyba w swoją robote. kumpel nie raz zamawiał rzecz, czekał kilka dni, dzwoni do serwisu a tam gosc sie wykręca ze wysłane ;P za kilka dni znów dzwoni i okazuje sie że na stanie nie mają częsci itp itd.
co do husek 4T to porazka ale tylko do 2004 roku potem juz szły całkiem niezłe. a te nowe to nawet sam mogłbym miec

co do husek 4T to porazka ale tylko do 2004 roku potem juz szły całkiem niezłe. a te nowe to nawet sam mogłbym miec

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tylko huska wujka to 2008 rok
patrze to jest prox korba owiwek nie ma wcale na allegro no ale chyba sprzedam kx ( o ile się uda bo na allegro same złomy) dozbieram kasy i kupie tą wr
ale chyba juz poszła więc muszę polowa na następną są drogie jak.... bardzo drogie 

Yamaha Dt80MXS 7/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
-
lapfactor - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości