Zobacz wÄ…tek - CBF600 do oceny - lubuskie
NAS Analytics TAG

CBF600 do oceny - lubuskie

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

CBF600 do oceny - lubuskie

Postprzez wondy » 29/7/2011, 01:26

Jestem w trakcie rozglÄ…dania siÄ™ za motocyklem.
Na uwadze mam Suzuki sv650 oraz HondÄ™ CBF600.

Chciałbym prosić o zerknięcie na to ogłoszenie, czy w ogóle warto się tym moto zainteresować, może ktoś już je oglądał lub ma blisko (ja mam prawie 300km:) :
http://otomoto.pl/honda-cbf-serwis-hond ... 15775.html
wondy
Świeżak

Postprzez woku28 » 29/7/2011, 08:07

Witam

Jestem uzytkownikiem Cbf 600, patrzac na te sztuke moge powiedziec ze na pewno wyglada na odpicowana na handel, jezeli moto ma ABS to na przednim widelcu kolo blotnika powinniem miec naklejke o tym informujaca, wiec pierwsze to podpytaj o to wlasciciela bo wg mnie cos jest nie tak jak powinno.
Nie wierze w okazje,a cena 8800 zl (pewnie jeszcze do zbicia) jest bardzo niska, popatrz na mobille.de ile kosztuja takie sztuki. Tak czy inaczej zalecam
ostroznosc.

Pozdrawiam
woku28
Świeżak

Postprzez adam_tomasz » 29/7/2011, 08:51

tak na szybko:
coś przekombinowany przód -> spójrz na przedni zacisk hamulca jeżeli jest ABS powinno to trochę inaczej wyglądać jeszcze drugi wężyk i jeszcze coś.

i oczywiście brak naklejki na przednim lagu że ABS, czyli ABS-u BRAK

tarcze wyglÄ…dajÄ… na oryginalne

na pewno tłumik wymieniony na akcesoryjny ale może to być kaprys właściciela - dużo osób zmienia

jakoś nie widać żeby miała jakąś glebę (może po prostu dobrze ukryte a może nie)

cena i to że brak ABS wskazuje że coś jest kombinowane
Instruktor nauki jazdy A,B - Poznańhttp://szkola-motocyklowa.blogspot.com/ - Twoje kompendium wiedzy
adam_tomasz
Moderator

Postprzez wondy » 29/7/2011, 10:11

hmmm... czy mając do dyspozycji 8,5k czego powinienem szukać, jakich roczników? sv650 po lifcie nie znajdę?
Zdaje sobie sprawę że moto nie będzie w idealnym stanie. Mam jeszcze odłożone na ew wymianę płynów czy regulacje i strój.
Ciężko coś samemu znaleźć jeśli nie ma się za bardzo pojęcia czego szukać:/
wondy
Świeżak

Postprzez woku28 » 29/7/2011, 16:42

Ja szukajac CBF 600, bo na to moto sie zdecydowalem, po obejrzeniu paru
sztuk w okilocach 8-9 odpuscilem sobie takie okazje, bo kazde moto mialo "przygodÄ™" lub bylo strasznie zaniedbane, czyli na dzien dobry do wymiany naped, laczki itd, to wbrew pozorom wydatki okolo 2 tys. Osobiscie ze swoj
motocykl zaplacilem 12000, moto z 2005 roku, tez nie idealne bo bylo po malej parkingówce, i do wymiany kwailifkowala sie opona. Innymi slowy za 8-9 tysiecy nie szukalbym CBF 600, bo to moim zdaniem jest zbyt niska cena na ten motocykl i ciezlo ci bedzie znależć jakis egzemplarz w dobrym stanie za te pieniadze.

Nie wiem jak z twoim doswiadczeniem i oczekiwaniami wzgledem motocykla, napisz cos, moze cos uda sie popowiedziec.

Pozdrawiam
woku28
Świeżak

Postprzez wondy » 29/7/2011, 17:27

no to mnie zasmuciłeś :(

Szukam tego co każdy: zadbanego, względnie oszczędnego, bezproblemowego, wygodnego, dającego frajdę z jazdy motocykla:)

Nie jestem typem osoby, która co 2 lata zmienia samochód, czy moto. Wole kupić raz a dobrze. Jeśli się nie będzie psuł i nie znudzi mi się za szybko to nie widzę potrzebny zmiany. Dlatego chciałbym coś pokroju 600tki.
Licze się z dodatkowym wydatkiem na strój, ubezp. i ew jakieś drobne wymiany mat. eksploatacyjnych, dlatego myślałem, że 8,5k wystarczy na samo moto, bo chciałbym zamknąć się w 10k.

Ale skoro doświadczyłeś na własnej skórze, że za 8,5k to przyzwoitej 8-9telniej sztuki sv605 ani cbf600 nie dostanę, to już nie wiem... dozbierać czy poszukać czegoś innego (czego np?). Fajnie byłoby się na ten sezon jeszcze załapać:)

A ten?
http://otomoto.pl/suzuki-sv-650-s-M2653504.html
wondy
Świeżak

Postprzez Pride_6 » 29/7/2011, 19:29

Ja kupilem z bezposrednio z Niemiec przez znajomych ktorzy jezdza od lat ze wszystkim wyszlo 10.000 zl z przewozem i rejestracja. Jesli chodzi o wymiany to procz standardow po kupnie wszystko zostaje jak bylo :)
Pride_6
Świeżak

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê