Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Motocykliści są źli - klapki na oczach
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Motocykliści są źli - klapki na oczach

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 25/7/2011, 19:24

Komentatorzy napisał(a):Ile Ty masz lat chłopie, że się tak żalisz? Piętnaście? Następnym razem jak będziesz chciał coś napisać to najpierw zbadaj dogłębnie temat i nie pisz głupot np. odnośnie spalin samochodów ciężarowych. A i jeszcze jedno, odezwij się jak dorobisz się swoich dzieci. Chętnie zobaczę jak je kneblujesz bo pomysły to masz nieziemskie.

pozdro600

<br><hr>grzesiek<br>
ooo Grzesiek się zdenerwował... ciekawe czym? Może sam jeździsz ciężarówką zza której nic nie widać oprócz spalin? To powiem Ci, że 3 dni temu jechałem za taką ciężarówką. Musiałem trochę poczekać zanim ją wyprzedziłem. Oczy aż mi same łzawiły i co się nawąchałem to moje, niestety. Dorobisz się własnych dzieci... Co chcesz przez to powiedzieć? Że nie zauważasz tego w jaki sposób autor porównuje czepianie się wszystkich motocyklistów z jednoczesnym brakiem dostrzegania tego co dzieje się wokół tych samych krzykaczy? Przeczytaj jeszcze raz tekst tylko z większym zrozumieniem... Pozdrawiam.<br><hr>anty
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/7/2011, 20:19

Ostatnio podczas jazdy na crossie jechalem za duzym starym samochodem (bez goli ) z tlumika lecial taki syf ze nie moglem normalnie patrzec, to jest normalne takie maszyny powinny sie poruszac <br><hr>Motocyklista
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/7/2011, 20:41

Komentatorzy napisał(a):Odnośnie ciężarówek i tirów one również spełaniają normy spalin ( np. wymienione euro 3) ponieważ jadąc za granicę nie spełniając wysokich norm euro płacą większe opłaty za autostrady a dodatkowo nie mają możliwości wtedy wjazdu do niektórych miast ( np. Berlin). Oczywiście zdarzą się kopcące Stary czy Kamazy ale z taką samą częstotliwością jak idioci na motocyklach, którzy stwarzają zagrożenie nietylko sobie. Tak więc drogi autorze nikt nie jest idealny, tak samo motocykliści jak i urzytkownicy większych pojazdów. <br><hr>shiver<br>
W moim odczuciu więcej jest niesamowicie kopcących ciężarówek, autobusów, które swoim istnieniem nadrabiają za wszystkie rygorystyczne normy czystości spalin. Dziwi mnie ciągle i coraz bardziej, że coś takiego 'bezstresowo' porusza się po ulicach. Choć po części można się oczywiście domyślać przyczyn tego stanu rzeczy. Jednak nie mam ochoty szukać usprawiedliwienia jadąc motocyklem, rowerem, czy samochodem za chmurą spalin i zwyczajnie się dusić.
Pozdrawiam dymiarzy<br><hr>moto996
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/7/2011, 21:08

Komentatorzy napisał(a):Odnośnie ciężarówek i tirów one również spełaniają normy spalin ( np. wymienione euro 3) ponieważ jadąc za granicę nie spełniając wysokich norm euro płacą większe opłaty za autostrady a dodatkowo nie mają możliwości wtedy wjazdu do niektórych miast ( np. Berlin). Oczywiście zdarzą się kopcące Stary czy Kamazy ale z taką samą częstotliwością jak idioci na motocyklach, którzy stwarzają zagrożenie nietylko sobie. Tak więc drogi autorze nikt nie jest idealny, tak samo motocykliści jak i urzytkownicy większych pojazdów. <br><hr>shiver<br>
Komentatorzy napisał(a):W moim odczuciu więcej jest niesamowicie kopcących ciężarówek, autobusów, które swoim istnieniem nadrabiają za wszystkie rygorystyczne normy czystości spalin. Dziwi mnie ciągle i coraz bardziej, że coś takiego 'bezstresowo' porusza się po ulicach. Choć po części można się oczywiście domyślać przyczyn tego stanu rzeczy. Jednak nie mam ochoty szukać usprawiedliwienia jadąc motocyklem, rowerem, czy samochodem za chmurą spalin i zwyczajnie się dusić.
Pozdrawiam dymiarzy<br><hr>moto996<br>
Nie wnikam gdzie mieszkasz, ale ciężarówki typu Star są już coraz żadziej spotykane. Poza tym ciężarówki jeśli nie zauważyłeś są napędzane przez ON (diesel) więc one z natury mają prawo puścić dyma (oczywiście w granicach rozsądku) i to zdarza się jedynie przy ruszaniu. Dymienie diesla dotyczy również samochodów osobowych, nawet nowych 2-3 letnich. Więc możesz jechać nawet za osobówką a bedzie to samo. W moim odczuciu autor jest za bardzo przewrażliwiony, a w dodatku wrzuca stare Stary i inne złomy do jednego worka razem z nowymi i ekologicznymi cięzżarówkami. Jest bardzo nieobiektywny.<br><hr>shiver
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/7/2011, 21:13

Komentatorzy napisał(a):W moim odczuciu więcej jest niesamowicie kopcących ciężarówek, autobusów, które swoim istnieniem nadrabiają za wszystkie rygorystyczne normy czystości spalin. Dziwi mnie ciągle i coraz bardziej, że coś takiego 'bezstresowo' porusza się po ulicach. Choć po części można się oczywiście domyślać przyczyn tego stanu rzeczy. Jednak nie mam ochoty szukać usprawiedliwienia jadąc motocyklem, rowerem, czy samochodem za chmurą spalin i zwyczajnie się dusić.
Pozdrawiam dymiarzy<br><hr>moto996<br>
Komentatorzy napisał(a):Nie wnikam gdzie mieszkasz, ale ciężarówki typu Star są już coraz żadziej spotykane. Poza tym ciężarówki jeśli nie zauważyłeś są napędzane przez ON (diesel) więc one z natury mają prawo puścić dyma (oczywiście w granicach rozsądku) i to zdarza się jedynie przy ruszaniu. Dymienie diesla dotyczy również samochodów osobowych, nawet nowych 2-3 letnich. Więc możesz jechać nawet za osobówką a bedzie to samo. W moim odczuciu autor jest za bardzo przewrażliwiony, a w dodatku wrzuca stare Stary i inne złomy do jednego worka razem z nowymi i ekologicznymi cięzżarówkami. Jest bardzo nieobiektywny.<br><hr>shiver<br>
Zgadzam sie. Cholernie mnie wku*** (przepraszam) kiedy to "zieloni" bija sie o gramy CO2. Jedziesz sobie priusem a tu przed ciebie wjedzie ww "budowlany Kamaz" i 80 tys wydany na auto mozesz sobie wsadzic w d...ziurke w nosie.<br><hr>Gojus
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/7/2011, 21:14

Jeździłem PKSami, na co dzień widuję TIRY.
Jak one przechodzą badania techniczne? JUŻ WIEM! Poziom spalin mierzy się w środku. Chociaż to bezsensu, w PKSie i tak te normy są przekroczone..<br><hr>Jackal
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/7/2011, 21:21

Komentatorzy napisał(a):Spoko text, szkoda tylko ,ze na forum motocyklowym. Podejrzewam, ze nie ma tu zbyt wielu przeviwniqf motocykli ;)<br><hr>999<br>
Komentatorzy napisał(a):Niedawno wpisałem się właśnie na forum samochodowym,
<a href="http://www.forumsamochodowe.pl/podziekowanie-od-motocyklisty-vt47643.htm" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.forumsamochodowe.pl/podziekowanie-od-motocyklisty-vt47643.htm</a>
dziękując ogólnie za zwracanie uwagi na motocyklistów. Trochę się mnie przyczepiono - właśnie w imię ogólnie złego obrazu motocyklisty. Dlatego proponuję zmianę takiego wizerunku poprzez życzliwe wpisy na forach samochodziarskich ORAZ, co może ważniejsze, czasem zaczekanie z dążeniem do pole position na każdych światłach...
<br><hr>Wojciech_Moto<br>
Bardzo dobrze, kontunuuj nieźle ci idzie<br><hr>Gojus
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/7/2011, 21:21

Słuchajcie tego: Ostatnio jechałem za autobusem, dostrzegłem na nim naklejkę "Używajmy KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ - DBAJMY O ŚRODOWISKO" I O ZGROZO NIE BYŁOBY W TYM NIC NADZWYCZAJNEGO GDYBY NIE TO ŻE TO Był trupiasty jelcz który kopcił jak cholera. Nawet w aucie capiło mi od tego.<br><hr>damian jak bob
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/7/2011, 23:14

Z wyjącym dzieckiem toś pan przegiął. Każdy kiedyś wył bo miał mokro, ząbkował albo się nudził. Ale przejmować się wyciem cudzego niemowlaka w miejscu publicznym może tylko ignorant albo debil.<br><hr>Jbiel
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez karolus80 » 25/7/2011, 23:24

Komentatorzy napisał(a):Z wyjącym dzieckiem toś pan przegiął. Każdy kiedyś wył bo miał mokro, ząbkował albo się nudził. Ale przejmować się wyciem cudzego niemowlaka w miejscu publicznym może tylko ignorant albo debil.<br><hr>Jbiel

Szanowny kolega redatkor dorobi sie swoich pociech to i mu się zmieni punkt widzenia na pewne sprawy :)

więcej tolerancji życzę
Karol
karolus80
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 25/7/2011, 23:30

Komentatorzy napisał(a):Ja bym do artykułu dopisał :

"Moherowe babcie widząc 13 latka gnającego swoją RS 50 na przelotowym tłumiku całe 70 km/h, (narażając się na mandat w wysokości 100 zł) wyciągają parasole i próbują z nich strzelać, widząc Rydzyka w maybachu jadącego "przelotowo" 120 km/h klęczą na kolanach i modlą się o bezpieczne dotarcie do celu "<br><hr>HE<br>
Dobre..:) A tak szczerze to sam mam (dalszego) sąsiada, który jeździ dzień i noc bez świateł swoim rozklekotanym Twingo (co jest oczywiście bardzo bezpieczne i rozsądne) , a sam już nie raz zadzwonił na policję (wiem z pewnych źródeł) gdy przejeżdżam swoją VTRką przez naszą mieścinę.. Cóż, mimo, że jeżdżę na wysokich biegach z niską prędkością to i tak głosu V-ki nie zmienię, a dla większości mieszkańców i tak pozostanę dawcą.. Smutne..<br><hr>VRob
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/7/2011, 23:37

Bardzo fajny i trafny artykuł, pozdrawiam i mam nadzieję, że napiszesz coś nowego niedługo LwG ;)<br><hr>Nowak~~
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/7/2011, 23:45

Komentatorzy napisał(a):Z wyjącym dzieckiem toś pan przegiął. Każdy kiedyś wył bo miał mokro, ząbkował albo się nudził. Ale przejmować się wyciem cudzego niemowlaka w miejscu publicznym może tylko ignorant albo debil.<br><hr>Jbiel<br>
Właściwie to całkiem dobra uwaga. Wyjące dziecko jest nader irytujące, ale da się jeszcze przeboleć, natomiast nie do przyjęcia są matki, które to olewają. <br><hr>And
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/7/2011, 01:17

Niezły artykuł. Zawsze mnie zastanawia fenomen społecznego przyzwolenia na jedne sprawy, przy jednoczesnym piętnowaniu innych podobnych. Przykładów jest mnóstwo na każdym kroku, mi się podoba taki - jakaś stara prukwa do późna w nocy słucha jakichś pierdół w TV na cały regulator, podwórko typu studnia i nikt nie może zasnąć do 2-3 rano - nikomu to nie przeszkadza, ale jak w sobotę jakieś małolaty włączą muzykę na prywatce za głośno to od razu policja. Odnośnie tego artykułu powinien pojawić się może mały apel żeby jednak nie napędzać tej spirali i trochę pomysleć o innych - sam jeżdżę i na moto i samochodem - to na serio nic miłego, jak ktoś w korku przejeżdża Ci koło ucha z wybebeszonym wydechem i jeszcze mimio że Ty go puszczasz, a nastęny kierowca nie to właśnie tobie przy uchu strzela z tłumika, albo na wąskiej uliczce, gdzie nie możesz już bardziej zjechać koleś jedzie za Tobą z włączonymi długimi (ostatnio jakiś palant miał nawet coś w rodzaju stroboskopu, aż w oczy kłuło). To że duża część ludzi nie jeżdżąca na moto ma nas w D... to nie znaczy, że my musimy mieć ich wszystkich w D... łącznie z tymi, którzy jednak nam ułatwiają jazdę w korkach. Ale się rozpisałem :P<br><hr>Rysiek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/7/2011, 03:53

Komentatorzy napisał(a):Z wyjącym dzieckiem toś pan przegiął. Każdy kiedyś wył bo miał mokro, ząbkował albo się nudził. Ale przejmować się wyciem cudzego niemowlaka w miejscu publicznym może tylko ignorant albo debil.<br><hr>Jbiel<br>
W kraju, w ktorym zyje obecnie niektore restauracje nie pozwalaja na dziecece krzyki - jak ktos zaplacil za kolacje spora kase to ma prawo oczekiwac, ze zje w miare milej atmosferze. A jako rodzic sam fakt, ze dziecko moze ci plakac powinno sklonic cie do zastanowienia sie nad wyborem miejsc do ktorych uczeszczasz.<br><hr>Arek NC
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/7/2011, 06:45

1. Kosiarka elektryczna jest bardzo cicha, autor chyba miał na myśli spalinówkę?
2. Dzieci to bym za bardzo nie tykał - owszem potrafią być upierdliwe w płaczu ale to nie ich wina - a jeśli dziecko już się uprze, że musi sobie powyć a rodzice wykluczą wszystkie zależne od nich przyczyny (typu mokry pampers, głód czy brak ulubionej zabawki) to najzwyczajniej na świecie trzeba wyjść aby ludziom nie przeszkadzać - dla mnie to było równie naturalne jak teraz smarowanie łańcucha.
Ale tu dochodzimy do sedna całego problemu: SZACUNEK DLA INNYCH LUDZI - jakiż świat byłby piękny gdyby ludzie zaczęli myśleć i chociaż część swego myślenia poświęciliby innym. <br><hr>eryk
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/7/2011, 06:54

Widze , że jak byłeś niemowlakiem to nie płakałeś ?
150 po mieście jest bezpieczne tak ? Kierowcy aut też czasami zapier***** to nie znaczy że automatycznie my odkręcamy . Ja uważam , że w mieście skoro jest 50 to ma tak być !mocno subiektywnie<br><hr>mocno subiektywnie
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/7/2011, 07:16

Trudno się nie zgodzić z autorem. <br><hr>pan_wiewiorka
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/7/2011, 08:05

Artykuł zabawny, zdjęcie z Buszem trafne :) , jednakże tendencyjny i nie potrafię się zgodzić ze wszystkim co napisałeś, Boczo. Kolesie na erłanach z przelotowymi tłumikami czy skuterzyści na niemiłosiernie piłowanych dwukółkach bywają naprawdę irytujący - moim zdaniem częściej niż kosiarka pod oknem. Nienawiści wobec siebie na drodze na ogół nie odczuwam, samochodziarze przepuszczają mnie często na zasadzie: niech jedzie, będę mieć problem z głowy. A w korkach, przynajmniej w Stolycy, nie stoję i drogi mi raczej nikt nie zajeżdża - sporadyczne przypadki. Co prawda nie o tym był artykuł, ale chciałbym zaznaczyć, że dużo się w tej materii zmieniło - nawet na przestrzeni 3 lat - całej mojej motocyklowej historii. No i na koniec: powiedzmy sobie szczerze - troche dekadenctwa, elementu wyjęcia spod prawa i negatywnego imidżu w tym naszym motocykliśmie musi pozostać - jestem przeciwko przesłdzeniu wizerunku motocyklisty. Inni traktują nas jak ludzi, my nie traktujmy się jak uciśnieni i to wystarczy.<br><hr>fim
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/7/2011, 08:59

Motocykl dużo szybciej przyspiesza i hamuje niż auto więc jazda nawet z prędkością 150 km/h jest o wiele bezpieczniejsza niż w samochodzie.
A odnośnie tego, że motocykliści to aspołeczni degenraci to widzę to na swoim przykładzie wstępując do sklepu np. podczas przejażdżki. Te miny, ten wzrok innych. No ale cóż poradzić. Jeszcze w miarę są wyrozumiali jak się jeździ cruiserem/chopperem o w miarę cichym wydechu ale gdy jeździ się streetem/sportem pogardliwy wzrok to norma i uwagi "dawca" to standard. I tak jak Boczo pisał nic nasze wysiłki, zbiórki itp. Ludzi nie zmienisz. Jeśli chcą w coś wierzyć to uznają to za prawdę.<br><hr>tulik
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl