Zobacz wątek - Zużyty wariator, a spalanie
NAS Analytics TAG

Zużyty wariator, a spalanie

i inne małe pojemności
_________

Zużyty wariator, a spalanie

Postprzez pawlak95 » 22/7/2011, 09:22

Moim kymco agility rs mam przejechane już 8500 km. Siedzą w nim wszystkie seryjne części, oprócz filtrów etc. ... Po ostatniej wizycie u mechanika po 7000 km powiedział, że niedługo do wymiany będzie wariator. Teraz podczas dłuższej jazdy odczuwam inną pracę, coś hałasuje przy większych prędkościach i hamuje silnik. Ostatnio zauważyłem gigantyczny wzrost spalania. Czy to może być wywołane właśnie tym wariatorem ?
pawlak95
Świeżak

Postprzez Orwin » 22/7/2011, 20:15

raczej nie posiadam również skuter z przebiegiem 7,5tyś i łopatki w wariatorze mam pourywane od wpadnięcia kopniaka do środka i nie odczówam większego spalania ani osłabienia silnika być może masz zbyt duży dopływ paliwa i zalewa Ci świece co powoduje hamowanie silnika + to że jednoczesniej więcej pali jak często zdarza się to że Ci hamuje i czy na wyższych czy na niższych obrotach ?

Pozdrawiam.
Orwin
Świeżak

Postprzez pawlak95 » 22/7/2011, 21:16

To musi być wariator. Odczuwam to przy jeździe z większą prędkością, wtedy jak już chyba wariator się nagrzeje i hamuje on pasek i przez to może być to spalanie i zmniejszony v-max. Teraz jest tak że cały czas wydobywa się przy większej prędkości dziwny dźwięk prawdopodobnie spod pokrywy...
pawlak95
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê