(Nie)Przemakalność MODEKI
• Strona 1 z 1
(Nie)Przemakalność MODEKI
Witacie.
Czy możecie się podzielić własnymi doświadczeniami odnośnie przemakalności lub nie kurtek tekstylnych modeki ? wiem, że firma ta stosuje różne materiały niektóre mają membrane sympatex a pozostałe inne rozwiązania a jak to jest w praktyce ?
Czy możecie się podzielić własnymi doświadczeniami odnośnie przemakalności lub nie kurtek tekstylnych modeki ? wiem, że firma ta stosuje różne materiały niektóre mają membrane sympatex a pozostałe inne rozwiązania a jak to jest w praktyce ?
Honda CBF 600 NA
-
bosman78 - Świeżak
bez membrany bardzo szybko modeka puszcza, z membraną zależy od intensywności deszczu, moja roma przy mocnym opadzie puszcza dosłownie po ok pięciu minutach
jak chcesz coÅ› dobrego na deszcz do turystyki to rozejrzyj siÄ™ za rukkÄ…, ale te kosztujÄ…
osobiście śmigam w modece i do tego mam kondoma sidi
jak chcesz coÅ› dobrego na deszcz do turystyki to rozejrzyj siÄ™ za rukkÄ…, ale te kosztujÄ…
osobiście śmigam w modece i do tego mam kondoma sidi
<a href="http://szkolnis.pl">szkolnis.pl</a>
-
Nal - Świeżak
Aktualnie jestem posiadaczem kurtki i spodenek modeka finn.
Jakie materiały musisz sprawdzić
Co do testów - temperatura minimalna z jaką jechałem coś koło 5C, prędkość przelotowa ok. 90 km/h, 50km przejażdżki.
Kurtka+spodnie z podpinkami + polar z quechuy spełniły swą rolę wyśmienicie
Jedyne czego było brak to kominiarki z kołnierzem
Co do przemakalności - jechałem pozapinany na cztery spusty w butkach i rękawiczkach w warunkach ekstremalnych : boczne wiatry jak na żaglach, deszcz zacinający tak, że prędkość maksymalna wynosiła 50km/h + co chwila przecieranie szybki - efekt : sucho
Tak więc śmiało mogę polecić tą kurteczke - spodziewałem się przecieku gdzieś koło wywietrzników czy zamków - ale dosłownie cały byłem suchy (oprócz tej nieszczęsnej szyi...)
Co prawda dziewczyna ostatnio kupiła jakąś damską modeke, też dała koło 900zł, i stwierdziła, że w deszczu przemokła na ramionach...
Ale podejrzewam, że coś kręci ;P wiadomo, bab się nie słucha ^^
(taki żart
)
Rzekłem.
Jakie materiały musisz sprawdzić

Co do testów - temperatura minimalna z jaką jechałem coś koło 5C, prędkość przelotowa ok. 90 km/h, 50km przejażdżki.
Kurtka+spodnie z podpinkami + polar z quechuy spełniły swą rolę wyśmienicie

Co do przemakalności - jechałem pozapinany na cztery spusty w butkach i rękawiczkach w warunkach ekstremalnych : boczne wiatry jak na żaglach, deszcz zacinający tak, że prędkość maksymalna wynosiła 50km/h + co chwila przecieranie szybki - efekt : sucho

Tak więc śmiało mogę polecić tą kurteczke - spodziewałem się przecieku gdzieś koło wywietrzników czy zamków - ale dosłownie cały byłem suchy (oprócz tej nieszczęsnej szyi...)
Co prawda dziewczyna ostatnio kupiła jakąś damską modeke, też dała koło 900zł, i stwierdziła, że w deszczu przemokła na ramionach...
Ale podejrzewam, że coś kręci ;P wiadomo, bab się nie słucha ^^
(taki żart

Rzekłem.
-
Aren - Świeżak
@Aren:
Interesuje mnie ten model modeki (finn) jeśli chodzi o tekstyle (jeszcze nie zdecydowałem czy kupię tekstyle czy skórę). Jak ten komplet sprawuje się latem przy temperaturach 25+? Czy po wypięciu podpinki i membrany jest w miarę znośnie?
Interesuje mnie ten model modeki (finn) jeśli chodzi o tekstyle (jeszcze nie zdecydowałem czy kupię tekstyle czy skórę). Jak ten komplet sprawuje się latem przy temperaturach 25+? Czy po wypięciu podpinki i membrany jest w miarę znośnie?
-
tomek_gda - Świeżak
Po odpięciu wszystkiego + rozpięciu nawiewów powiedzmy że w temp. 28C mialem okazję ostatnio podróżować i tak:
Na trasie około 80-90 ok.
Około 120km/h już wręcz wspaniale
W mieście póki człowiek jedzie jest nawet ok, na światłach też idzie wytrzymać, ale wskoczenie do mieszkania na pierwsze piętro, spakowanie ubrań do plecaka i wrócenie pod blok powodowało już stan wyższej potliwości
Więc do jazdy - zdecydowane tak.
Do chodzenia po mieście - nie przy takich temperaturach :]
Ale generalnie zadowolony jestem ponad miarę z mojego wyboru - jeden kombi, a w deszczu nie przemaka - jak jest zimno jest ciepło - a nawet w lecie w nim jeżdżę i nie narzekam
Na trasie około 80-90 ok.
Około 120km/h już wręcz wspaniale

W mieście póki człowiek jedzie jest nawet ok, na światłach też idzie wytrzymać, ale wskoczenie do mieszkania na pierwsze piętro, spakowanie ubrań do plecaka i wrócenie pod blok powodowało już stan wyższej potliwości

Więc do jazdy - zdecydowane tak.
Do chodzenia po mieście - nie przy takich temperaturach :]
Ale generalnie zadowolony jestem ponad miarę z mojego wyboru - jeden kombi, a w deszczu nie przemaka - jak jest zimno jest ciepło - a nawet w lecie w nim jeżdżę i nie narzekam

-
Aren - Świeżak
Wracałem z kumplem z Czech do Wrocławia (trasa jakieś 150km)dodam ze w masakrycznej ulewie, jego kurtka Modeki nie pamietam modelu przemokła totalnie jak szmata - 15min jazdy, o spodniach i butach nie będę nic pisał bo szkoda słów. Moje spodnie Padany to w ogóle jakaś pomyłka chyba membranę reisa to na odwrót przyszyli. Jedyne co warto wysnuć z tej historii to to że jeśli zastanawiasz sie nad modeką to kup Heingerricke z Gore-texem bo to jest to co daje komfort w każdej ulewie. Zrobiłem już w tej kurtce 7300km i jestem Mega zadowolony kosztowała ok 349euro ale jedyne z czym można ją porównywać to z dużo droższą Rukką albo z tańszym Scottem który tez wyposaża swoje kurtki w membrany gore-tex niestety bez wywietrzników ( nie polecam). Nawet we Włoszech w weekend majowy (28stopni) kurtka po wypięciu ocieplenia dawała radę
pozdro

- twardy-99
- Świeżak
A ja dzisiaj jeździłem i mnie ulewa złapała dosłownie 10 minut w deszczu jechałem niestety bez membrany( kurtka modeka jetlock, spodnie modeka sporting) i jeszcze porozpinałem airventy
cały przemokłem ;p
sory za OT ;p

sory za OT ;p
er5 + SV650S / svforum.pl(wisznia)
- radziorek15
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości