Pomocy brak iskry w Aprili RS 125 rotax 122
• Strona 1 z 1
Pomocy brak iskry w Aprili RS 125 rotax 122
Witam wszystkich na ścigacz.pl jestem tu nowy więc sorry za założenie nowego tematu ale nigdzie nie umiałem zaleście tego o co mi się rozchodzi.
Kupiłem niedawno aprille rs 125 która stała 1.5 roku nie używana. Gościu powiedział że aprilce jest potrzebny konkretny przegląd więc go zrobiłem powymieniałem płyn,oleje itp. Ale apka nie odpala i okazało się że nie ma iskry sprawdziłem fajkę rzeczywiście nie miała przepływu prądu więc kupiłem nową a iskry dalej nie ma sprawdziłem świece jest dobra. Nie mam pojęcia co może być nie tak.Jedynie nie sprawdzałem cewki zapłonowej nie wiem jak ją sprawdzić? Dodałem zdjęcie tej cewki po oby dwóch stronach są uchwyty do których przykręca się zero a do tej wtyczki jakiś kabelek ale jak podłączyłem miernik pod tą wtyczkę i w fajce nie było połączenia z tą wtyczką . To znaczy że jest zepsuta ?
Kupiłem niedawno aprille rs 125 która stała 1.5 roku nie używana. Gościu powiedział że aprilce jest potrzebny konkretny przegląd więc go zrobiłem powymieniałem płyn,oleje itp. Ale apka nie odpala i okazało się że nie ma iskry sprawdziłem fajkę rzeczywiście nie miała przepływu prądu więc kupiłem nową a iskry dalej nie ma sprawdziłem świece jest dobra. Nie mam pojęcia co może być nie tak.Jedynie nie sprawdzałem cewki zapłonowej nie wiem jak ją sprawdzić? Dodałem zdjęcie tej cewki po oby dwóch stronach są uchwyty do których przykręca się zero a do tej wtyczki jakiś kabelek ale jak podłączyłem miernik pod tą wtyczkę i w fajce nie było połączenia z tą wtyczką . To znaczy że jest zepsuta ?
- Załączniki
-
- P160711_17.34_[01].jpg (32.73 KiB) PrzeglÄ…dane 2147 razy
- aprilia1994
- Świeżak
sorry że tak chaotycznie ale nie wiedziałem jak to wytłumaczyć.Właśnie że żadne kable bezpośrednio z silnika nie wychodzą jeden jest przykręcony do bloku silnika czyli jest to masa a jeden wychodzi z wiązki kabli.Jutro wstawię fotkę jaki to kabelek.A jak podłączyłem miernik pod te kable i kręciłem rozrusznikiem to zero reakcji tak jak by nie było prądu.
- aprilia1994
- Świeżak
Do sprawdzenia cewki jest potrzebny akumulator, kabel WN oraz kondensator, ale lepszym rozwiązaniem jest wsadzenie jej po prostu do innego motocykla. Sprawdź czy dochodzi prąd do cewki, jeśli dobrze sprawdzisz i nie będzie to możesz być pewny, że po wymianie cewki problem zniknie.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości