Zamierzam kupić Cagivę mito 125 (7 biegowa) PoMoCy!!
• Strona 1 z 1
Zamierzam kupić Cagivę mito 125 (7 biegowa) PoMoCy!!
Witam wszystkich
Jestem nowy na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość.
Mam pewien problem i mam nadzieje, że ktoś z tego forum pomoże mi go rozwiązać.
Zamierzam kupić Cagivę mito 125 dokładnie to tą:
http://moto.allegro.pl/cagiva-mito125-k ... 20936.html
Moto wygląda na ładnie utrzymane, gość ma wszystkie rachunki z wymian ma nie duży przebieg (o ile prawdziwy) i jest podobno jeszcze zablokowana. Wszystko ładnie ,pięknie tylko jest jeden problem. Na stronie ścigacz.pl czytając opis tego motocykla, wyczytałem, że posiadają one skrzynie o 7-miu przełożeniach ale tylko te produkowane do 2001 roku, motocykl ktory chce kupić jest z 2006 i takową skrzynie posiada, więc moje pytanie brzmi: czy skrzynie 7 biegowe były montowane również po roku 2001????? Bardzo prosze o odpowiedź kogoś kto sie zna na tym ponieważ nie chce kupić składaka.
Z góry dziękuje i pozdrawiam
Rafał.
Jestem nowy na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość.
Mam pewien problem i mam nadzieje, że ktoś z tego forum pomoże mi go rozwiązać.
Zamierzam kupić Cagivę mito 125 dokładnie to tą:
http://moto.allegro.pl/cagiva-mito125-k ... 20936.html
Moto wygląda na ładnie utrzymane, gość ma wszystkie rachunki z wymian ma nie duży przebieg (o ile prawdziwy) i jest podobno jeszcze zablokowana. Wszystko ładnie ,pięknie tylko jest jeden problem. Na stronie ścigacz.pl czytając opis tego motocykla, wyczytałem, że posiadają one skrzynie o 7-miu przełożeniach ale tylko te produkowane do 2001 roku, motocykl ktory chce kupić jest z 2006 i takową skrzynie posiada, więc moje pytanie brzmi: czy skrzynie 7 biegowe były montowane również po roku 2001????? Bardzo prosze o odpowiedź kogoś kto sie zna na tym ponieważ nie chce kupić składaka.
Z góry dziękuje i pozdrawiam
Rafał.
- Rafal71642
- Świeżak
- Rafal71642
- Świeżak
ogólnie bardzo mało info na ten temat, tak jak piszesz niby 7 biegowe wychodziły do 2001 roku, na każdej stronie jaką znalazłem wszystkie nowsze jednak były 6 biegowe i to te słabsze 15 KM,
mój wniosek -> prawdopodobnie jest to starszy motocykl np z 2001 roku (o czym świadczy tylna lampa), który z jakiegoś powodu miał zmianę ramy, a że akurat była z 2006 roku to taką kupił (a to na ramie jest napisane który rok produkcji - rama jest z reguły sprzedawana razem z papierami)
czyli temat do odpuszczenia sobie bo pewnie moto kombinowane i składane z dwóch
mój wniosek -> prawdopodobnie jest to starszy motocykl np z 2001 roku (o czym świadczy tylna lampa), który z jakiegoś powodu miał zmianę ramy, a że akurat była z 2006 roku to taką kupił (a to na ramie jest napisane który rok produkcji - rama jest z reguły sprzedawana razem z papierami)
czyli temat do odpuszczenia sobie bo pewnie moto kombinowane i składane z dwóch
Instruktor nauki jazdy A,B - Poznańhttp://szkola-motocyklowa.blogspot.com/ - Twoje kompendium wiedzy
- adam_tomasz
- Moderator
jak chcesz pisz na PW kumpel ma zadbana cagive stan na prawde malinka. kupił dosyc tanio, sporo serca w nią wsadził. i wyglada na prawde świetnie. no i skrzynia oczywiscie 7mka 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
odd9 kompletnie nie rozumiem po co napisałeś tego posta, poza tym kompletnie nic nie wnosi do tematu, możesz napisać o co Ci w nim chodzi ??
o co pytałeś ludzi ?? i co odpowiadali ??
o co pytałeś ludzi ?? i co odpowiadali ??
Instruktor nauki jazdy A,B - Poznańhttp://szkola-motocyklowa.blogspot.com/ - Twoje kompendium wiedzy
- adam_tomasz
- Moderator
no nie jestem do końca pewny, ale słyszałem od włascicieli cagiv-ek że rocznik może byc 2004+, a silnik może byc 7 biegowy, bo jest to poprostu stary model silnika (czyli ten najmocniejszy 38 konny).
Jednym słowem nowszy motor, stary silnik
Jednym słowem nowszy motor, stary silnik
ER5 '98
- odd9
- Świeżak
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
To co chłopaki brać sie za to czy nie zabardzo? wie ktoś może tak na 100% czy seryjne 7 biegowe szły po 2001? bo jak nie to nie kupuje , nie chce składaka.
- Rafal71642
- Świeżak
szły do 2001 roku. ale równie dobrze silniki mogły byc te same ale ze skrzynia 6 biegową. czasem wystarczy przekładke zrobic. koles chciał miec 7 biegową kupił skrzynie przełozył sobie i ma 7 biegów w nowszym silniku
o ile kartery sie nie zmieniły to jest to mozliwe.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Moim zdaniem temat do odpuszczenia, coś tu było kombinowane i jak się nie znasz może być nie miło.
Jeżeli bardzo się napaliłeś to jedź obejrzeć z mechanikiem motocyklowym który cokolwiek wie na temat tego modelu czyli CAGIVA MITO
Jeżeli bardzo się napaliłeś to jedź obejrzeć z mechanikiem motocyklowym który cokolwiek wie na temat tego modelu czyli CAGIVA MITO
- adam_tomasz
- Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości