ironia losu - jazda w kasku
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Sam jeżdżę chopperem, co prawda nie w integralu ale z pełną szybą. I nie wyobrażam sobie jazdy w otwartym. Jak dla mnie męczarnia. Poza owadami walącymi w twarz sam opór powietrza nie jest przyjemny, pomimo chopperowych prędkości. A już jazda z prędkością 150km/h w otwartym jak dla mnie to mordęga, oddychać normalnie nie idzie.
Raz wjechałem w rój pszczół przelatujacych przez drogę, jak wyglądała szyba i jaki był odgłos rozbryzgujacych się owadów nie sposób opisać. Jedna mnie nawet w szyję zdążyła użądlić. Nie wyobrażam sobie co by było gdybym jechał w otwatym, nawet z chustką na twarzy.
Tak na marginesie to poza kaskiem - ramoneska z protektorami, pod spodnie też obowiązkowo nakolanniki i getry z protektorami, czy to pod skórzane czy też pod jeansy.
Lans lansem ale bez przesady, jazda to ma być przyjemność a nie męczarnia i stres.
Raz wjechałem w rój pszczół przelatujacych przez drogę, jak wyglądała szyba i jaki był odgłos rozbryzgujacych się owadów nie sposób opisać. Jedna mnie nawet w szyję zdążyła użądlić. Nie wyobrażam sobie co by było gdybym jechał w otwatym, nawet z chustką na twarzy.
Tak na marginesie to poza kaskiem - ramoneska z protektorami, pod spodnie też obowiązkowo nakolanniki i getry z protektorami, czy to pod skórzane czy też pod jeansy.
Lans lansem ale bez przesady, jazda to ma być przyjemność a nie męczarnia i stres.
- kriss2k
- Świeżak
eeee tam szyba w kasku jadac na chopperze, ludzie na takich moto musza byc twardzi, oberwanie kamieniem spod kol, wybijajacym zeby, czy innym rozjuszonym szerszeniem to dla nich pikus :p
Ale prostest urzadzili calkiem sluszny, zreszta prostesty przeciwko dyktaturze zawsze sa sluszne.
Ale prostest urzadzili calkiem sluszny, zreszta prostesty przeciwko dyktaturze zawsze sa sluszne.
- ZooL
- Świeżak
pan_wiewiorka napisał(a):W sumie racja. Kontrola nad posiadaniem broni też powinna być zniesiona. A co tam, kupię sobie czołg i pojadę pofkurfiać sąsiadów
Musisz wymyśleć coś bardziej szalonego, ktoś już na to wpadł...
http://www.youtube.com/watch?v=UcnQ5jVGEds
Ewentualnie jak nie masz dostępu do czołgu to zawsze możesz opancerzyć buldożer i się w nim zaspawać.
http://www.youtube.com/watch?v=qlZh9-NQEyI
- DangerZone
- Świeżak
kriss2k napisał(a):A już jazda z prędkością 150km/h w otwartym jak dla mnie to mordęga, oddychać normalnie nie idzie.
Nie wiem czy wiesz ale jadąc z taką prędkością łamiesz prawo, w dodatku stwarzasz zagrożenie dla siebie i osób postronnych.... Nie zasługujesz na miano bycia prawdziwym motocyklistą.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich Braci !
- Szafa
- VIP Åšcigacz.pl
Szafa napisał(a):kriss2k napisał(a):A już jazda z prędkością 150km/h w otwartym jak dla mnie to mordęga, oddychać normalnie nie idzie.
Nie wiem czy wiesz ale jadąc z taką prędkością łamiesz prawo, w dodatku stwarzasz zagrożenie dla siebie i osób postronnych.... Nie zasługujesz na miano bycia prawdziwym motocyklistą.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich Braci !
Masz rację, oczywiście zapomniałem dodać iż próba ta miała miejsce na niemieckiej autostradzie

- kriss2k
- Świeżak
Wiecie, jeszcze po mieście zrozumiem lanserskie okularki, ale w trasie? To jakaś pomyłka. Mi całe życie znajomi wpoili pewien tok rozumowania i gdy przychodzi czas na zakup w końcu swojego motocykla (nie pożyczanego, czy zakupionego na spółkę) wole się ubrać porządnie. Dobra kurtka, spodnie, buty, rękawice i integral.
Niby raz się żyje, jednak gdy ma się dla kogo żyć myślenie trochę się zmienia.
Mi ręce opadają, gdy widzę młodego chłopaka w japonkach, krótkich spodenkach i koszulce na ramiączkach jadącego CBR 600RR z prędkością przelotową ok. 140 km/h. Fakt faktem kask ma
Ale pracując w salonie Kawasaki na wylotówce co chwilę widzę takich aparatów. Masakra.
Niby raz się żyje, jednak gdy ma się dla kogo żyć myślenie trochę się zmienia.
Mi ręce opadają, gdy widzę młodego chłopaka w japonkach, krótkich spodenkach i koszulce na ramiączkach jadącego CBR 600RR z prędkością przelotową ok. 140 km/h. Fakt faktem kask ma

-
kamp_ - Świeżak
No i teraz co, zarzucisz mu, że jeździ bez kasku? Nie
Takie japonki to lekkie buciki.... pewnie daleko latajÄ….
A mówiąc serio to ktoś tu chyba nie rozumie o co chodzi. Gość myśli, że jak jest w kasku to ma właczony "immortal mode"? A japonki i pół portek na tyłku to co? Swoją drogą widok takiego człowieczka musi być chyba dośc zabawny

A mówiąc serio to ktoś tu chyba nie rozumie o co chodzi. Gość myśli, że jak jest w kasku to ma właczony "immortal mode"? A japonki i pół portek na tyłku to co? Swoją drogą widok takiego człowieczka musi być chyba dośc zabawny

- polskimechanik_pl
- Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości