Zobacz wątek - Dobór wydechu i konfiguracji rolek do Hondy sfx 50 sport.
NAS Analytics TAG

Dobór wydechu i konfiguracji rolek do Hondy sfx 50 sport.

i inne małe pojemności
_________

Dobór wydechu i konfiguracji rolek do Hondy sfx 50 sport.

Postprzez lemonek » 4/7/2011, 10:05

Witam wszystkich "hondziaków" Mam Honde sfx 50 sport.Takie pytanie:
Wymieniłem w niej wariator na Top Racing z rolkami 3x15gr (sam dorobiłem) i 3x4gr.
Sprężyna centralna jest z zestawu ,do tego założyłem sprężynki niebieskie do sprzęgła.Zapomniałem (jesli ma to jakieś znaczenie)dodać,że mam dyszę 78A .Ostatnio zdjąłem zwężkę w wydechu i tu moja prośba: skuter strasznie głośno teraz chodzi ( w porównaniu do tega jak było ze zwężką ) można coś z tym zrobić???Podejrzewam,że kupić jakiś tłumik ale jaki?? doradźcie coś-jakiej firmy, nie powiem bo chodzi mi o sianko też-w miarę tani,i żeby był w miare cichy.
A jeśli chodzi o rolki to może ktoś też doradzić jakąś w miarę dobrą konfiguracje? bo idzie dość dobrze ale więcej niż 65 nie da rady.-czy to wina ,że mam oryginalny moduł( tak mi się wydaje)
lemonek
Świeżak

Postprzez zioomeek09 » 4/7/2011, 11:54

tecnigas next-r z dobrÄ… uszczelkÄ… przy cylindrze chodzi cichutko

najtańszy bedzie giannelli, v-max napewno wzrośnie
http://allegro.pl/tlumik-sportowy-giann ... 84977.html

a co do modułu do postaw na centralne maneta na full i jak go odcina to zablokowany
zioomeek09
Świeżak

Postprzez lemonek » 4/7/2011, 13:20

Wiesz co, nie wiem do końca jak to jest z tym modułem (bo to chyba ten co jest bezpośrednio pod akumulatorem) ,bo widzę,że w nim ktoś próbował grzebać-zaklejony jest jakimś czerwonym silikonem w lewym dolnym rogu.a jak jadę i dodaję gazu to nic mi nie odcina nawet przy fullu. dopiero jak wyjąłem to zwężenie na wydechu to dostał "kopa" . choć i tak jedzie tylko trochę ponad 60km/h
Acha zapomniałem ,że nie chcę już więcej w nim czegoś przerabiac bo to co jest to mi już wystarczy, więc co do tłumika nie ma być przyszłościowy super sport czy coś tam...
Wybacz za błędy ale dopiero się uczę tematu.
lemonek
Świeżak

Postprzez zioomeek09 » 4/7/2011, 14:07

z tego co tu widze to blokada na module jest

http://pl.wikipedia.org/wiki/Honda_SFX

słyszałem ,że ten chiński ale dobry lecz sam go nie testowałem
http://allegro.pl/sportowy-modul-cdi-ho ... 82284.html -sprawdz ile masz pinów
zioomeek09
Świeżak

Postprzez lemonek » 4/7/2011, 16:30

Dzięki zioomek za info szczerze mówiac to w życiu by mi nie przyszło do głowy,żeby szukać mojej hondy na wikipedi :P a mam dokładnie identyczną(nawet kolor się zgadza.)
A co sądzisz o tym module?? jest taki sam z wyglądu jak u mnie i pasował by idealnie na to miejsce po starym ( z racji tego ,ze jest identyczny) :
http://moto.allegro.pl/modul-zaplonowy- ... 86297.html
i jeszcze jedno : co sÄ…dzisz o mojej konfiguracji z rolkami ?
No i zastanawiam się czy jeśli wmontuję ten inny moduł to silnik nie dostanie w łeb??
lemonek
Świeżak

Postprzez zioomeek09 » 4/7/2011, 18:24

Po wyglądzie nie widać czy jest odblokowany czy nie, ale popytam się kolegi on bawił się z modułami
zioomeek09
Świeżak

Postprzez lemonek » 4/7/2011, 19:33

Dzięki Ci wielkie, będę bardzo wdzięczny.i czekam na info.. zastanawiam się cały czas nad tym chińskim którego mi podesłałeś, bo w końcu jest o wiele tańszy.ale czy będzie bezpieczny dla skutera?
Ech za młody jeszcze jestem w tym temacie przeróbek itp.. a frajda jest.. szczególnie jak już uzyskujesz efekt końcowy bez żadnych niespodzianek ubocznych.. :P
Rozebrałem swój moduł i okazało się ,że poprzedni właściciel też chciał go odblokować ( moduł) i chyba mu się udało: mianowicie w miejscu gdzie na tym filmiku ( http://www.btinternet.com/~jhcraig/HondaCDI.swf )ma być wycięte to jest, i zasilikonowane było.Wyciąłem silikon i okazuje się,że kabelek który tam był został przecięty.
Załączniki
DSC00507 - Kopia.JPG
(229.19 KiB) Pobrane 526 razy
lemonek
Świeżak

Postprzez zioomeek09 » 6/7/2011, 11:20

jak tak to odblokowany. Pytałem kolegi o moduł , mówi ze wszystkie no name to raczej jedno i to samo. Zdarzają się przypadki ,że nawet nie odblokują. Poleca moduły naraku - tu będziesz miał 100 % pewności ,że ci odblokuje, a jego koszt to ok. 150 zł , lecz nie wie czy dobierzesz do hondy
zioomeek09
Świeżak

Postprzez lemonek » 7/7/2011, 06:44

a może to być wina tłumika?? bo jak rozkreciłem wariator to pasek wchodzi na maxa..
lemonek
Świeżak

Postprzez zioomeek09 » 7/7/2011, 10:23

napisz do tego gościa maila gdzie miał bloady http://warszawa.gumtree.pl/c-Samochody- ... Z263146037
zioomeek09
Świeżak

Postprzez lemonek » 7/7/2011, 12:59

Wszystko ładnie i pięknie, ( dzięki,że zaglądasz) ale spotkałem nawet takiego podobnego kolesie na stacji benzynowej i odrazu zagadałem jak mu Hondzia idzie itd-a on mi na to,ze zdjął tylko podkładki z Wario i śmiga mu 70km/h (zamyka budzik i jeszcze idzie na dół), ale.... Zarówno ten z Twojego ogłoszenia jak i ten którego spotkałem mieli starsze Hondzie ..... i tu jest różnica (chyba)
lemonek
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości

na górê