Zobacz wątek - Torby / sakwy zamiast kufrów bocznych
NAS Analytics TAG

Torby / sakwy zamiast kufrów bocznych

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Torby / sakwy zamiast kufrów bocznych

Postprzez Nal » 5/7/2011, 13:14

Poszukuję alternatywy dla kufrów bocznych - sakw bądź toreb do zamontowania na ogonie w miejscu kufrów. Proszę o opinie użytkowników (plusy i minusy) tego typu rozwiązania. Słyszałem opinie o np oxfordzie, że są dość kiepsko wykonane. Piszcie czego używacie i jak się wam to sprawuje.
Dla przykładu załączam przykładowe zdjęcie:
Obrazek
Nal
Świeżak

Postprzez Nal » 5/7/2011, 14:35

Jest ze 4 wątki o oxfordzie (4-8 postów) i coś o Buse. Nie interesuje mnie tylko Oxford (wymieniłem go dla przykładu). Dla mnie istotny jest komfort jazdy z pasażerem oraz wykonanie. Kufrów bocznych nie rozważam bo givi i kappa nie produkują już stelaży bocznych pod mojego fazera a na stanie w polskich sklepach ich nie znalazłem. Shad jeszcze robi stelaże pod mój model ale ich mocowanie gryzie się z mocowaniem kufra centralnego givi. Na co dzień nie potrzebuję bocznych, dlatego szukam jakiejś alternatywy na moją sierpniową wycieczkę.
<a href="http://szkolnis.pl">szkolnis.pl</a>
Nal
Świeżak

Postprzez bryk77 » 5/7/2011, 15:24

Ja zakupiłem tankbag Oxforda (Expander 38L) za 200 zł, bo były tu dobre opinie o nim.
bryk77
Stały bywalec

Postprzez Nal » 6/7/2011, 07:52

mam kufer 53 litrów + tankbag i nie ma siły bym się zmieścić na 1,5 tygodnia zabierając ze sobą dodatkowo aparat i statyw
Nal
Świeżak

Postprzez limak14 » 6/7/2011, 08:18

Ja latam na tych Oxford-ach. Sporo już nawinąłem km na nich. Nier są najlepsze bo cena sama mówi za siebie. Najgorsze jest w nich, że są strasznie miękkie-nie dość usztywnione. Uniemożliwia to jazdę z pustym,i sakwami, bo wtedy wiszą jak nie wiem.

Teraz kupiłbym coś z Kappy/Givi/SW-Motech. Drogie ale super wykonane.

Kilka fotek na moich mto:
about53431-0.html
limak14
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Nal » 6/7/2011, 11:57

Szukałem już w ubiegłym miesiącu, jak pisałem kappa i givi nie robią już bocznych stelaży jedynie centralne, a shad ostro się gryzie z centralnym mocowaniem givi które posiadam. Na allegro też nic nie ma, pytałem nawet kolesi, którzy wystawiają całe moto ze stelażami czy by ktoś nie chciał ożenić samego stelaża albo stelaża z kuframi, było też ogłoszenie na forum i bez odzewu a jakoś muszę zabrać się. Chyba w akcie desperacji kupię trochę płaskowników, rurek i będę spawał coś pod jakieś sakwy
Nal
Świeżak

Postprzez Kula00 » 6/7/2011, 12:59

Jakiś czas temu kupiłem sakwy Kappy do hondy hornet 600 ze stelażem. po godzinie pracy podpasywałem je idealnie do hornetki 900 i jestem z nich bardzo zadowolony. Jedyna niedogodność to trzeba zakładać "kondon". No i w sumie trochę przeszkadza plecakowi ułożyć idealnie nogi ale jak jechaliśmy razem 500km to po 50km juz o tym sama zapomniała i nic nie przeszkadzało :) Leciałem juz z nimi 230 i nie robiło to na nich jakiegoś większego wrażenia :)
Kula00
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê