Jaka 125 największa (dylemat)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jaka 125 największa (dylemat)
Witam
Mam 185 cm wzrostu i 80 kg wagi która ze 125 ala ścigacz (yzf,rs,cbr itd ) będzie największa a zarazem najwygodniejsza dla mnie ?
z góry dziękuje za info ; )
Mam 185 cm wzrostu i 80 kg wagi która ze 125 ala ścigacz (yzf,rs,cbr itd ) będzie największa a zarazem najwygodniejsza dla mnie ?
z góry dziękuje za info ; )
- kowal510
- Świeżak
powiem ci tak,
na kazdym scigaczu bedziesz maly bo na scigac hsie lezy,
ja mam tez cos kolo 180 cm i nawet na zx6r sie czuje zle bo wydaje sie maly
ale zawsze to wieksze od 50 czy 125
patrzyles za enduro,
skoro latasz po miescie moze to byc dobre rozwiazanie
na kazdym scigaczu bedziesz maly bo na scigac hsie lezy,
ja mam tez cos kolo 180 cm i nawet na zx6r sie czuje zle bo wydaje sie maly
ale zawsze to wieksze od 50 czy 125
patrzyles za enduro,
skoro latasz po miescie moze to byc dobre rozwiazanie
- tomera
- Stały bywalec
Po mieście to jakieś SuperMoto będzie dobre,one są wąskie więc między samochodami lepiej będzie Ci się przeciskać
. Kolega miał CBR też 185 wzrostu,wyglądał jak goryl ujeżdżający małpę,jak nią jeździłem a też mam 185cm to bardzo wygodna jest.Nie wiem jak jest z pozostałymi 125-tkami. CBR jest mała zwinna,i ma małe spalanie 

- Ogier 900
- Świeżak
tu nie chodzi o wielkosc tylko o wygodną pozycje. są niektóre motorowery na prawde małe ale duzi ludzie wygodnie tym podróżują i mysle że na to warto bardziej patrzeć niz na wielkosc
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam. Z tego co wiem RSki są największe. CBR odpada. Niska , wąska i wyglądał byś na tym jak na rowerze. Polecam RSke... Ale najlepszym rozwiązaniem będzie supermoto. Yamaha DT125x Derbi senda 125 tyle że silnik 4T. Napewno nie Yamaha XT 125 bo jest strasznie mała
-
UfoPlast - Świeżak
Supermoto do miasta lepsze... węższe (łatwiej przecikać sie pomiędzy puszkami) Wyższe (nie będziesz wyglądał jak na psie) I dźwięk chociaż troche podobny do tych z wyższych pojemności... Zastanawiaj sie poważnie nad supermoto.
-
UfoPlast - Świeżak
a gdzież Ty się dowiedziałeś że XT 125 jest "strasznie małe"? widziałeś to kiedykolwiek na oczy?
tak się składa że ja miałem XT125 Supermoto i przy moich 191cm była bardzo wygodna i wcale nie wyglądałem źle.
kiedyś postawiłem ją koło DT125 i było niższe troszkę bo DT na crossowych kolach a moja na SM, ale różnicy w rozmiarach samej ramy-budy nie ma
i do miasta polecałbym raczej coś w 4T bo jest elastyczniejszy, nie trzeba tyle machać biegami i ciągnie od dołu więc nie trzeba trzymać wysokich obrotów a o spalaniu nie wspomnę. wcześniej miałem XR6 więc wiem co mówię
tak się składa że ja miałem XT125 Supermoto i przy moich 191cm była bardzo wygodna i wcale nie wyglądałem źle.
kiedyś postawiłem ją koło DT125 i było niższe troszkę bo DT na crossowych kolach a moja na SM, ale różnicy w rozmiarach samej ramy-budy nie ma
i do miasta polecałbym raczej coś w 4T bo jest elastyczniejszy, nie trzeba tyle machać biegami i ciągnie od dołu więc nie trzeba trzymać wysokich obrotów a o spalaniu nie wspomnę. wcześniej miałem XR6 więc wiem co mówię
CB600 Hornet `05 | http://bikepics.com/members/suchy558/
-
suchy558 - Bywalec
Suchy tak sie właśnie składa że siedziałem i użytkowałem to przez miesiąc(pożyczyłem od brata ciotecznego na dojazdy do szkoły)... I ten motor dla mnie jest porażką nie dość że silnik chłodzony powietrzem ten sam co w Yamaszce YBR... Mocą nie grzeszy i jest dużo niższe niż DT albo Senda... Fakt spalanie bardzo niskie i ładny dźwięk (sportowy komin)
-
UfoPlast - Świeżak
a w czym niby przeszkadza Ci silnik chłodzony powietrzem? przegrzałeś go kiedyś? bo ja robiłem nawet 200km trasę bez przerw i silnik dał radę bez problemu a i mnie nic nie bolało bo moto bardzo wygodne. a że silnik z YBR to dobrze bo łatwiej o części nowe i używane
i uważasz że jest faktycznie takie bardzo słabe w porównaniu z MZ SM?
bo mi siÄ™ nie wydaje...
i uważasz że jest faktycznie takie bardzo słabe w porównaniu z MZ SM?
bo mi siÄ™ nie wydaje...
CB600 Hornet `05 | http://bikepics.com/members/suchy558/
-
suchy558 - Bywalec
ale mz to najlepsza jednostka 4T w tej pojemnosci i na pewno jest najmocniejsza
(choc jestem ciekaw jak wypada przy varadero ) powietrze nic nie przeszkadza
jak piszesz ciezko cokolwiek przegrzać
1 wada że po nogach grzeje xd

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości