yamaha r6
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
krzysiek1094 napisał(a):no własnie już wróciłem z przejażdżki r6, no i przyznam wam racje....nie ma sensu tego kupować. momentalnie nabiera prędkości, a w sumie po co mi taki moto jak zbytnio nie chcę nim przekraczać prędkości hehe, zbyt często w moim terenie jeździ nieoznakowany opel policji.
teraz zastanawiam się nad Suzuki SV 650, ten jest dużo spokojniejszyteż się nim przejechałem. ogólnie to dobry moto pod względem awaryjności ?
Wiesz co, mam wrażenie że jeździłeś tymi sprzętami w swoich snach i obudziłeś się z mokrymi majtkami. Dzieci z wybujałą fantazją.
Moderator powinien moim zdaniem zamknąć ten temat
- Shogun80
- Świeżak
Po co zamykać przynajmniej coś się dzieje na forum. Ja w sobotę kupiłem swoja R6 wcześniej jeździłem na gs 500 i powiem szczerze, że gdyby nie ta moc to dużo lepiej jeździ mi się na r6 winkle hamowanie wszystko jest łatwiejsze jak w gs.
"Pal gumÄ™ pal gumÄ™ koleÅ›..."
-
polaris20 - Świeżak
a to dlatego że nauczyłeś się jeździć na GS. pomyśl co by było gdybyś dosiadł r6 jako 1 moto
musiał bys uważac na czułe hamulce itp itd..

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Shogun80 napisał(a):krzysiek1094 napisał(a):no własnie już wróciłem z przejażdżki r6, no i przyznam wam racje....nie ma sensu tego kupować. momentalnie nabiera prędkości, a w sumie po co mi taki moto jak zbytnio nie chcę nim przekraczać prędkości hehe, zbyt często w moim terenie jeździ nieoznakowany opel policji.
teraz zastanawiam się nad Suzuki SV 650, ten jest dużo spokojniejszyteż się nim przejechałem. ogólnie to dobry moto pod względem awaryjności ?
Wiesz co, mam wrażenie że jeździłeś tymi sprzętami w swoich snach i obudziłeś się z mokrymi majtkami. Dzieci z wybujałą fantazją.
tak tak kolezko ;] ojciec znajomego ma komis ze sprowadzanymi moto więc przejechać się to nie problem. a jak gościu masz takei teksty z dupy wzięte pisać to lepiej wcale się nie udzielaj.
- krzysiek1094
- Świeżak
krzysiek1094 napisał(a):Shogun80 napisał(a):krzysiek1094 napisał(a):no własnie już wróciłem z przejażdżki r6, no i przyznam wam racje....nie ma sensu tego kupować. momentalnie nabiera prędkości, a w sumie po co mi taki moto jak zbytnio nie chcę nim przekraczać prędkości hehe, zbyt często w moim terenie jeździ nieoznakowany opel policji.
tak tak kolezko ;] ojciec znajomego ma komis ze sprowadzanymi moto więc przejechać się to nie problem. a jak gościu masz takei teksty z **** wzięte pisać to lepiej wcale się nie udzielaj.
Wydaje mi sie ze on raczej nie jest twoim kolezka, chlopaczku ! mm ale ogolnie ci powiem ze jesli jestes takim swietnym motocyklista i wiesz wszystko najlepiej, bo takie wrazenie odnioslem czytajac twoje wczesniejsze posty to po co wogle zadajesz jakie kolwiek pytania ? Wogle masz prawojazdy kat A ? Bo mam wrazenie ze chyba nie. A apropo twojego wczesniejszego pytania to w skrocie chodzi o to ze czym mocniejszy motocykl kupisz tym trudniej bedzie ci nim jezdzic, uczyc sie na nim jazdy m zauwaz ze kolesie ktorzy statruja w wyscigach typu moto gp ... nie zaczynali od 600 ani 1000 tylko raczej od 125cm
Honda CBR 600F4i, 03
-
DajmosX - Świeżak
Nie ma po co się denerwować się ważne że kolega zrozumiał że R6 mimo swjego pięknego wyglądu nie jest dobrym wyborem na pierwsze moto. To co kolega wcześniej napisał tego czego nauczyłem się na gs'ie pomaga w opanowaniu takiego konia xD a uwierz mi że np. skręcając, tynie koło wejdzie Ci na biały pasek wystarczy że dasz za dużo mocy a dupa od razu ucieka. Ja też polecam Ci albo GS'a 500 lub CB 500 niech przemówi do Ciebie chodź by fakt, że zaliczysz szlifa na jakieś 70% i będziesz musiał wybulić kupe siana na drogiego sporta.
Pozdro i życzę udanych zakupów!
PS zory za składankę ale cziluje przy piwku.
Pozdro i życzę udanych zakupów!
PS zory za składankę ale cziluje przy piwku.
"Pal gumÄ™ pal gumÄ™ koleÅ›..."
-
polaris20 - Świeżak
DajmosX napisał(a):krzysiek1094 napisał(a):Shogun80 napisał(a):krzysiek1094 napisał(a):no własnie już wróciłem z przejażdżki r6, no i przyznam wam racje....nie ma sensu tego kupować. momentalnie nabiera prędkości, a w sumie po co mi taki moto jak zbytnio nie chcę nim przekraczać prędkości hehe, zbyt często w moim terenie jeździ nieoznakowany opel policji.
tak tak kolezko ;] ojciec znajomego ma komis ze sprowadzanymi moto więc przejechać się to nie problem. a jak gościu masz takei teksty z **** wzięte pisać to lepiej wcale się nie udzielaj.
Wydaje mi sie ze on raczej nie jest twoim kolezka, chlopaczku ! mm ale ogolnie ci powiem ze jesli jestes takim swietnym motocyklista i wiesz wszystko najlepiej, bo takie wrazenie odnioslem czytajac twoje wczesniejsze posty to po co wogle zadajesz jakie kolwiek pytania ? Wogle masz prawojazdy kat A ? Bo mam wrazenie ze chyba nie. A apropo twojego wczesniejszego pytania to w skrocie chodzi o to ze czym mocniejszy motocykl kupisz tym trudniej bedzie ci nim jezdzic, uczyc sie na nim jazdy m zauwaz ze kolesie ktorzy statruja w wyscigach typu moto gp ... nie zaczynali od 600 ani 1000 tylko raczej od 125cm
po pierwsze to nie pisałem nic do Ciebie.... a hmm, to trzeba być świetnym motocyklistom aby wogóle wsiąć na r6, a chyba potrafię określić czy coś jest dla mnie zbyt słabe czy zbyt mocne, zresztą jak każdy ? no nie wiem.... a i gościu jak ci coś nie pasi to nie musisz tutaj pisać, bo to przypomina nędzny pojedyneczek kto komu bardziej pojedzie.... i sory ale jakoś nie śledzę biografii żadnego zawodnika GP bo i mało mnie to interesuję, w wyścigi GP nie zamierzam się bawić na ulicach ;] motor mi potrzebny do zwykłego jeżdżenia, a że spodobała mi się yamaha R6 to zadałem parę pytań na jej temat i tyle.
i nie mam prawka kat. A...jestem w trakcie robienia...i co, namierzysz mnie i zadzwonisz na policje ? proszÄ™ bardzo ;]
- krzysiek1094
- Świeżak
krzysiek1094
R6 na pierwszy ok ale jeśli ma służyć do wolnego lansowania się po mieście. Czemu tak ? bo wiem jak inni kończyli jak na takim pierwszym moto próbowali gaz odkręcić. Ewolucja nie rewolucja.
R6 na pierwszy ok ale jeśli ma służyć do wolnego lansowania się po mieście. Czemu tak ? bo wiem jak inni kończyli jak na takim pierwszym moto próbowali gaz odkręcić. Ewolucja nie rewolucja.
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
no właśnie tak początkowo myślałem, ale inni pisali że to psuje silnik jak sie wolno jeździ co wydaje mi się bzdurą....
- krzysiek1094
- Świeżak
co to znaczy wolno? chyba nie zamierzasz jeździć na 2000 obrotach a od 4000 obr to już w miarę spokojnie można latać
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
no początkowo to raczej spokojna jazda, wspominałem o tym wczesniej tez...ale odrazu podniosły sie głosy, ze nie, że to szkodzi silnikowi itd. Ja osobiście to bym czasami nim po mieście latał, a tak to za miastem 100 km/h bo drogi nie pozwalaja na więcej, bo to górka, bo to spadek, jakbym szybciej jechał to by pewnie mnie wyrzuciło na takich garbach. No ale niee innym to nie pasuję, bo to r6 tym się nie jeździ wolno ;] a to jest wg. mnie poprostu mocna sześćseta, ale inni to juz widza jak leże z tym w krzakach...a sami narzekają, że jest stereotyp motosyklista-dawca bo szybko jeździ i wypadek. narzekacie ? a sami powielacie ten stereotyp...
- krzysiek1094
- Świeżak
nie powielamy
problemem nie jest prędkość 100 km/h, tylko czas w jakim się ją osiąga
i tylko tak to interpretuj
róznica między gs-em, który jest polecany na pierwsze moto a r6 to prawie 3 sekundy
te 3 sekundy, a więc i dystans jak pokona jedno lub drugie moto to jest bardzo dużo pod względem czasu potrzebego kierowcy do jakiejś określonej reakcji
piszemy o tym, bo nikt ci nie życzy, abyś leżał w krzakach lub poczuł ciałem asfalt
problemem nie jest prędkość 100 km/h, tylko czas w jakim się ją osiąga
i tylko tak to interpretuj
róznica między gs-em, który jest polecany na pierwsze moto a r6 to prawie 3 sekundy
te 3 sekundy, a więc i dystans jak pokona jedno lub drugie moto to jest bardzo dużo pod względem czasu potrzebego kierowcy do jakiejś określonej reakcji
piszemy o tym, bo nikt ci nie życzy, abyś leżał w krzakach lub poczuł ciałem asfalt
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
- krzysiek1094
- Świeżak
krzysiek1094 napisał(a):owszem, jest różnica 3 sekund jeśli rozpędza się najszybciej jak się da.
wrong
przy motocyklach typu r6 nawet lekki ruch rollgazu, jeśli nadgarstek nie jest wprawny, wykazuje się dużo wiekszym dystansem, który pokonuje
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
tak - r6 to typowo torowy motocykle
kupiłem go jako pierwszy motor i czy żałuje ? hmm chyba nie
hasła typu na początku nie będę odkręcał czy na początek będę jeździł tam na 2 czy 4 tyś obrotów też są nie wskazane gdyż na r6 sie poprostu nie da jeździć powoli i na takich obrotach ! motor w miasto sie nie nadaje gdyż sie grzeje i dusi w tłoku on poprostu musi mieć prędkość i odpowiednie obroty co nie przekłada sie na spalanie gdyż mi pali o granicach 7 litrów a do przykłądu gsxr 600 potrafi spalić normalnie koło 9 litrów ; )
będę to powtarzał do skutku - chcecie i czujecie sie na siłach, macie troche oleju w głowie to kupujcie r6 bo to naprawde super motor co daje dużo frajdy z jazdy ale tam naprawde lekkie dotknięcie manetki daje kopa do przodu i to nie przelewki
pozdrawiam wszystkich którzy jeżdzą r6 a nie co przeczytali lub dowiedzieli sie z niektórych źródeł o tym motocyklu
kupiłem go jako pierwszy motor i czy żałuje ? hmm chyba nie
hasła typu na początku nie będę odkręcał czy na początek będę jeździł tam na 2 czy 4 tyś obrotów też są nie wskazane gdyż na r6 sie poprostu nie da jeździć powoli i na takich obrotach ! motor w miasto sie nie nadaje gdyż sie grzeje i dusi w tłoku on poprostu musi mieć prędkość i odpowiednie obroty co nie przekłada sie na spalanie gdyż mi pali o granicach 7 litrów a do przykłądu gsxr 600 potrafi spalić normalnie koło 9 litrów ; )
będę to powtarzał do skutku - chcecie i czujecie sie na siłach, macie troche oleju w głowie to kupujcie r6 bo to naprawde super motor co daje dużo frajdy z jazdy ale tam naprawde lekkie dotknięcie manetki daje kopa do przodu i to nie przelewki
pozdrawiam wszystkich którzy jeżdzą r6 a nie co przeczytali lub dowiedzieli sie z niektórych źródeł o tym motocyklu
- MICZMAN
- Świeżak
Miczman skoro jeździsz R6 to sam pewnie potwierdzisz, że to moto dobrze się czuje na wysokich obrotach, silnik został skonstruowany z myślą o jeździe na wysokich obrotach i jeżeli ktoś ma zamiar jeździć R6 z prędkością obrotową 1500-2000 obr/min to niech kupi gs500, które w tym zakresie wcale nie jest wolniejsze od R6.
- Shogun80
- Świeżak
Czyli wytłumacz autorowi tematu, że jeżeli chce jeździć maksymalnie 100km/h , jak napisał, to optymalny zakres obrotów dla jego maksymalnych prędkości ma tylko na pierwszym, ewentualnie drugim biegu.
- Shogun80
- Świeżak
ja bym nawet kupił takie R6...robią je z lkitrowymi V2 i w niebiesko-białym? Jak tak to "biere" 2 z miejsca 

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Witam. Tak czytam temat i aż się nie mogę powstrzymać żeby coś napisać. Olej w głowie, ta... Tak się tylko mówi jak się nie dosiadało wcześniej danego sprzętu. Gdy przejechałem się na kumpla GSX-R 750 SRAD to aż kusiło żeby odkręcić chociaż troszkę manetkę do dołu przy najbliższej okazji kiedy to będzie możliwe i stosunkowo "bezpieczne". I odkręciłem w końcu, po przyjechaniu spowrotem do kumpla powiedziałem, że to na razie nie dla mnie. Tylko co wtedy gdy sarenka wyleci lub stary dziad w polonezie który ledwo widzi co w lusterku nadciąga? Wtedy będzie za późno. Ta przejażdżka ugruntowała moje przekonanie o tym waszym "oleju w głowie". Już wolę mojego niezniszczalnego XJ600S, opanowanie znacznie lepsze. Jeśli autor się upiera przy R6 i wie lepiej od bardziej doświadczonych motocyklistów i forumowiczów to niech kupi sobie, jego sprawa, jego życie, zdrowie. Tylko po co pyta się o opinie zakupu R6 skoro decyzja przez niego zapadła już dawno a porady nasze mu tego nie wybiją z myśli...
-
Xynox - Świeżak
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości