Zobacz wÄ…tek - zabezpieczenie moto
NAS Analytics TAG

zabezpieczenie moto

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

zabezpieczenie moto

Postprzez Tristo » 5/4/2007, 07:04

witam
co Waszym zdaniem najlepiej zabezpieczy (na ile to w ogole mozliwe) moto - disc lock, U-lock, lancuch? dodam, ze moto uzywane jest czesto w miescie, gdzie czasem musi postac kilka h bez opieki. o ile to wazne - to bandyta 650s. co kupic? jakie macie z tym doswiadczenia?
pozdrawiam
Tristo
Świeżak

Postprzez siekson » 5/4/2007, 08:37

Radze skorzystac z opcji "szukaj" zamiast robic smietnik po raz 10 zakladajac temat o tym samym.

viewtopic.php?t=713&postdays=0&postorder=asc&highlight=zabezpieczenie&start=15
siekson
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez marcinoo28 » 10/4/2007, 23:04

siekson napisał(a):Radze skorzystac z opcji "szukaj" zamiast robic smietnik po raz 10 zakladajac temat o tym samym.

viewtopic.php?t=713&postdays=0&postorder=asc&highlight=zabezpieczenie&start=15

siekson a ty co taki niemily.. Kolega chce sie poradzic a ty strofujesz jakby niewiadomo co zlego zrobil. Twoja opinia nadaje sie na SMIETNIK.

kto pyta nie bladzi.

zaloz alarm kolego, ja posiadam ytakowy, albo blokade na kolo z wyjaca syrena. Alarm mam z odcieciem zaplonu na pilota, jak wlaczy sie alarm - wowczas na pilocie mam sygnalizacje ze cos zlego sie dzieje. taki alarm kosztuje od 250 pln
suzuki GSX 750F 1996r
marcinoo28
Świeżak

Postprzez siekson » 11/4/2007, 09:41

Marcin to ty chyba nie widziales jak pisze kiedy jestem niemily ;).

A poza tym chyba Tristo moja odpowiedz wystarczyla bo nie poruszal dalej tego tematu.

Ostatnia kwestia jest korzystanie z opcji szukaj. Nie jestes na forum dlugo i jeszcze nie zaczelo Cie wkurzac jak ktos pyta po raz 10 o to samo i potem mamy 20 tematow jak postawic na kolo simsona sr51. Jak kolega chcial sie zapytac o zabezpieczenia to powinien podlaczyc sie do tematu juz istniejacego.

a czemu link na smietnik? masz tam ankiete i poza kilkoma idiotycznymi odpowiedziami na poczatku posty sa dosc rozsadne. Jak dla mnie to by wystarczylo.
siekson
VIP Åšcigacz.pl

dzieki

Postprzez Tristo » 17/4/2007, 11:41

tak, tak, przepraszam, nie skorzystalem z opcji "szukaj", mea maxima culpa. juz nie bede.
dzieki siekson za bure i linka.
dzieki marcinoo28 za wsparcie i rade.
pozdrawiam
Tristo
Świeżak

Postprzez Washington Irving » 17/4/2007, 21:07

a ja wymownie, choć nie słowami skomentuję używanie łańcuchów jako zabezpieczenia:

http://www.youtube.com/watch?v=VC3hFr8p ... ed&search=
Washington Irving
Świeżak

Postprzez Traperoso » 17/4/2007, 21:36

Skoro, juz wznowilismy temat od nowa to pozwole sobie powiedziec, ze po obejzeniu tego filmu zalamalem sie.. Trzeba rozejzec sie za mapa, gdzie pozaznaczane sa Parkingi Strzezone..

W glowie mam jeszcze nierozwiazana mysl.. lancuch w sumie latwo zlapac, zeby tak przeciac.. jak to jest z blokadami tarcz.. mysle, mysle.. jak sie nie da zdjac.. to na lawete, czy do Vana

Wniosek: Jak nie PArking wyzej mowiony to: Postawic moto gdzies, wejsc na dach z Magnum i czekac... zapewniam, ze nie dlugo...
Kawasaki ER5 2005
Traperoso
Mieszkaniec forum

Postprzez hefron » 18/4/2007, 10:56

Przez chwile myślałem, że alarm motocyklowy to jakieś zabezpieczenie. Do czasu kiedy miałem problem z wyłączeniem alarmu i uruchomieniem motocykla. Zadzwoniłem do serwisu i pytam co robić bo stoje przed motocyklem i alarmu nie moge wyłączyć. Powiedzieli mi co rozłączyć, zrobiłem to dosłownie w 30 sekund robiąc to pierwszy raz w życiu i szukając kabli! Dezaktywowałem alarm i pojechałem. Jaki z tego wniosek? Dobre zabezpieczenie wytrzymuje powyżej 10 sekund :)
hefron
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê