Kaski Lazer
• Strona 1 z 1
Kaski Lazer
Witam!
Czy ktoś z Was miał kiedyś do czynienia z kaskami Lazer? Wiem, że LZ6 dostał 5 gwiazdek w teście SHARP, ale chodzi mi raczej o wygodę użytkowania, ergonomię, poziom hałasu itd. Na chwilę obecną interesuje mnie model Bora.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Czy ktoś z Was miał kiedyś do czynienia z kaskami Lazer? Wiem, że LZ6 dostał 5 gwiazdek w teście SHARP, ale chodzi mi raczej o wygodę użytkowania, ergonomię, poziom hałasu itd. Na chwilę obecną interesuje mnie model Bora.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
- Brekekeks
- Świeżak
Co do Lz6... Dobry, wygodny kask... na skuter. Tej klasy kaski nie nadają się do jazdy powyżej 100 kph, nawet w motocyklu z owiewkami.. Jako kask pasażera mam lazera Bullet, kilka razy przeleciałem się w nim i myślałem, że mi głowa odleci... Kask jest "baniowaty" nieaerodynamiczny, głośny. Podniesienie głowy ponad owiewkę przy v powyżej 180 kph dosłownie wykrzywiło mi kark.
To naprawdę dobre kaski ( w sensie bezpieczne ), ale z uwzględnieniem przeznaczenia. Na motocykl nieprzekraczający tych 130 kph, się nada.
To naprawdę dobre kaski ( w sensie bezpieczne ), ale z uwzględnieniem przeznaczenia. Na motocykl nieprzekraczający tych 130 kph, się nada.

<b>ZxR 636 2006</b>
-
PrimoGhost - Stały bywalec
Myślę, że śmiało. Bora to w miarę świeża konstrukcja, więc powinna się lepiej sprawować. Ale porównaj sobie samą skorupę Bory a takiego HJC Fg 15.. Bańka. Przede wszystkim przez spore opory jakie powoduje, jest głośny. W mieście będzie OK, ale drodze ekspresowej już da Ci w kość.. Zastanów się nad dołożeniem 150 - 200 zł do np Sharka s600
http://allegro.pl/shark-s600-fusion-tec ... 23869.html
o innych kaskach mam przyczepiony temat. Nie zakładaj nowego.
http://allegro.pl/shark-s600-fusion-tec ... 23869.html
o innych kaskach mam przyczepiony temat. Nie zakładaj nowego.

<b>ZxR 636 2006</b>
-
ja posiadam lazer bora od nie dawna , porównanie mam tylko do tigera i innego shitu i kask jest w miarę wygodny nie wiem jak jest z aerodynamiką bo 120 nie przekroczyłem na razie, nie jest za głośny, jedyną jego wadą jest to ze szybka paruje jak się jedzie wieczorami, będzie trzeba zainwestowac w anitifoga i problem powinien minąc.
Jak za 280zł to całkiem ciekawy kask.
Jak za 280zł to całkiem ciekawy kask.
GSX-R 750 95r
- piotrek7714
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
ja mam Lazer kestrel i jestem naprawdÄ™ zadowolony.
Wnętrze przyjemne w dotyku, super dopasowało się do twarzy, pinlock i wydajna wentylacja.
Sam jeżdżę nakedem i powiem tak, choćbyś nie wiem jaki garnek miał na głowie to w granicach 160-180km/h głową Ci potrząśnie
Jeśli chodzi o głośność to też jest naprawdę dobrze, na początku miałem uczucie jakbym siedział w kapsule. Przy otwartej na maksa wentylacji słychać szum powietrza ale to chyba w większości kasków tak jest
Wnętrze przyjemne w dotyku, super dopasowało się do twarzy, pinlock i wydajna wentylacja.
Sam jeżdżę nakedem i powiem tak, choćbyś nie wiem jaki garnek miał na głowie to w granicach 160-180km/h głową Ci potrząśnie

Jeśli chodzi o głośność to też jest naprawdę dobrze, na początku miałem uczucie jakbym siedział w kapsule. Przy otwartej na maksa wentylacji słychać szum powietrza ale to chyba w większości kasków tak jest
- dar3k
- Świeżak
Latam w Sharku s900. i powiem Ci, że można się wychylić przy tych 160 kph bez narażenia się na urwanie głowy. LZ6 to B.A.Ń.KA niedostosowania aerodynamicznie do wyższych prędkości ( nie wysokich - wyższych!) A mówienie o dobrym wyciszeniu w kasku za 250 zł jest trochę śmieszne.. nie obraźcie się...

<b>ZxR 636 2006</b>
-
PrimoGhost napisał(a):Co do Lz6... Dobry, wygodny kask... na skuter. Tej klasy kaski nie nadają się do jazdy powyżej 100 kph, nawet w motocyklu z owiewkami.
Mam Lz6 i nie narzekam, jak dla mnie jest ok. Głowy mi jeszcze nie urwało, przy wyższych prędkościach daje spokojnie radę.
Ps. Nie jeżdżę skuterem.
-
mognilwo - Świeżak
Znajdź w w lazerze 1 system ograniczający głośność. Oprócz wyłożenia go styropianem...
Zaraz dojdziemy do wniosku, że Lazery powinny być używane w moto gp, ze względu na znakomite właściwości aerodynamiczne. Ehh zróbcie 1 przelot w lazerze za 200 zł, a potem w kasku z wyższej półki. Przecież tego sie nawet porównać nie da O_x
Zaraz dojdziemy do wniosku, że Lazery powinny być używane w moto gp, ze względu na znakomite właściwości aerodynamiczne. Ehh zróbcie 1 przelot w lazerze za 200 zł, a potem w kasku z wyższej półki. Przecież tego sie nawet porównać nie da O_x

<b>ZxR 636 2006</b>
-
pan_wiewiorka napisał(a):PrimoGhost napisał(a):A mówienie o dobrym wyciszeniu w kasku za 250 zł jest trochę śmieszne.. nie obraźcie się...
Hmmm... Posiadywuję Szoja Iksertysioncsto i... powyżej 140 szumi jak w kiblu podczas spuszczania wody.
hehe,
dokladnie, troche da sie wyregulować, ale jak czesto zmieniasz szybki to szumi masakrycznie, ale w xr1000 bylo jeszcze gorzej

Tak wiec wyciszenie nie jest domena wszystkich drogich kaskow.
- pawelb0
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości