Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Scooter tuning - na złamanie karku
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Scooter tuning - na złamanie karku

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 24/6/2010, 20:35

Ciekawy temat, ja też jeżdżę skuterem ale mam już prawo jazdy i zamierzam kupić sobie motor. Lubie sobie czasem popędzić. Mam także ubranie które mnie trochę ochroni przed upadkiem. Ale jak mnie zobaczą gimbusy jak wsiadam na skuter w tym stroju to patrzą się na mnie jak na dziwaka... W tym temacie zabrakło (albo ja nie pamiętam) ile gimbusów ma w ogóle karty motorowerowe, bo w moim miasteczku to raczej są to tylko wyjątki. Był wypadek koło mojej miejscowości, gdzie "babunia" , która raczej nie zna przepisów, wzięła na skuter swojego wnuczka i przez nią zderzyły się dwa TIRy, ona zginęła na miejscu a wnuczek do szpitala, nie wiem co się z kierowcami stało...<br><hr>schreiben92
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 30/7/2010, 12:25

No trzeba przyznac mądry artykuł:P
Tylko dziwnie trochę to wygląda xD Bo Tutaj jest napisane jakie są skutki tuningowania skutera w połączeniu z nie odpowiedzialnym kierowcą a troche wczesniej był artykuł jak stuningowac skuter:D taki z leksza paradoks :P<br><hr>veoh
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/7/2010, 10:35

Troche to jest śmieszne. Kierownicy aut narzekają na motocyklistów a z kolei oni na motorowerzystów. Ciągle powtarzacie, że was się uogólnia a robicie to samo.<br><hr>exero
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/8/2010, 17:58

Komentatorzy napisał(a):Troche to jest śmieszne. Kierownicy aut narzekają na motocyklistów a z kolei oni na motorowerzystów. Ciągle powtarzacie, że was się uogólnia a robicie to samo.<br><hr>exero<br>
Ludzie czy wy się dobrze czujecie ? Tuning mechaniczny skutera to coś więcej niż tylko wyciągniecie z skutera większej prędkości niż to 45km/h to jest pasja. A jeśli któryś z was boi się tego, że się zabije to niech najlepiej chodzi pieszo albo wgl. nie wychodzi z domu, bo takie głupie teksty powoli zaczynają wkurzać. Nie podoba się wam tuning jaki kolwiek albo wgl. nic co ma silnik to idźcie rowy kopać a nie zamulacie neta śmieciami. <br><hr>Stunter
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/8/2010, 21:09

Komentatorzy napisał(a):Troche to jest śmieszne. Kierownicy aut narzekają na motocyklistów a z kolei oni na motorowerzystów. Ciągle powtarzacie, że was się uogólnia a robicie to samo.<br><hr>exero<br>
Komentatorzy napisał(a):Ludzie czy wy się dobrze czujecie ? Tuning mechaniczny skutera to coś więcej niż tylko wyciągniecie z skutera większej prędkości niż to 45km/h to jest pasja. A jeśli któryś z was boi się tego, że się zabije to niech najlepiej chodzi pieszo albo wgl. nie wychodzi z domu, bo takie głupie teksty powoli zaczynają wkurzać. Nie podoba się wam tuning jaki kolwiek albo wgl. nic co ma silnik to idźcie rowy kopać a nie zamulacie neta śmieciami. <br><hr>Stunter<br>
No właśnie niektórzy się czują - skuter ma się równać skuter, a nie maszyna, która jedzie szybciej niż powinna według parametrów fabrycznych ograniczonych specjalnie pod przepisy, co w połączeniu z dup...iem za kierownicą jest równie niebezpieczne. Powinny być wyciągane surowe konsekwencje za przeróbki tego typu jak i za brak znajomości przepisów. <br><hr>bastek00
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/8/2010, 12:28

jestem posiadaczem skutera i w cześci ten artykul jest prawdziwy, ALE sa osoby ktore jezdza na skuterach przepisowo (ja) i nie przepisowo(ktos) tak samo Ty jezdzisz na czyms mocnym przepisowo a inni nie. Nie mam nic do motorow o wiekszej pojemnosci bo sam mam zamiar taki nabyc po uzyskaniu prawa jazdy. Jednak ze to czesciej w tv, necie i innych mediach pokazane sa wypadki smiertelne przez motocyklistow no i ostatnio pokazywane sa quady<br><hr>Bychu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/9/2010, 16:34

Ja posiadałem skuter (niedawno go sprzedałem) i jeździłem w miare normalnie , nigdy nie miałem zdarzenia żeby ktoś na mnie pipczał itp . Ale za to kierowcy myślą że my chyba wjedziemy na chodnik żeby tylko oni na 3 weszli .. Dobra nie o tym mowa .
Ja przeważnie gdy jadę na miasto czy gdzieś zakładam skórę , bo niestety żadnych ochraniaczy itp nie mam .. Ale nigdy nie miałem wywrotki czy też czegoś innego . Miałem skuter 6 mc wiem że to mało a nabiłem ponad 5 tyś km . Pozdrawiam LEWA w Górę . <br><hr>krzysieq
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/10/2010, 17:49

Wiecie co z tego wszystkiego jest najlepsze??Że pod tym artykułem jest wszytko opisane jak skuter odblokować...<br><hr>rrrrrder
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Pat123 » 9/10/2010, 18:20

Komentatorzy napisał(a):nie wiem czy połowa skuterów w Polsce jeździ 45 km. Nawet stare dziadki co pokupowały skutery (bo prawko sąd im zabrał za jazdę po pijaku) też ściągają blokady,
<br><hr>Tony

Watpie w to, ze w PL jakikolwiek skuter jezdzi z predkoscia 45 km/h ( no moze leciwy sprzet PRL'owskiej produkcji ). Zwroc moze jednak uwage, ze dziadkowi ktoremu zabrano PJ zdal egzamin i znal przepisy + mial jakies tam doswiadczenie. Karte motorowerowa zdajesz w szkole u pani od zajec praktyczno-technicznych ( aby nie powiedziec od prac recznych :mrgreen: ), ktora nie posiada zadynch uprawnien. Jezeli posiada PJ to naprawde duzo. Mimo, ze nie pochwalam ddziadkow ktorym zabrano PJ za costam, to jednak zdecydowanie wole ich niz jakiegosz szczyla ktory o przepisach niema zielonego pojecia, a i wyobrazni o tym co moze zdarzyc sie na drodze nawet nie wspomne.

Komentatorzy napisał(a):Niektóre serwisy blokady ściągają na prosbe klienta i to przy wypakowaniu skutera z pudła, nawet bez straty gwarancji ;)<br><hr>Tony

Coz mentalnosc ludzi ktorzy za zlotowke sprzedadza dziadka, babcie, rrodziccow i wlasne dziecko

Fajnie by bylo gdyby autor zamiescil pare fot opon ktore eksplodowaly wlasnie ze wzgledu na tuning. Zaden z mlodych gniewnych nie slyszal bowiem o indeksie predkosci, o ukladzie hamulcowym ktory dobrany jest do predkosci ca. 50 km/h, itd, itp.

Slowa uznania dla autora za trafiony temat, tak tzrymac.

:wink: :mrgreen:
Pat123
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 14/11/2010, 11:27

w co lepiej za inwestować w tłumik sportowy czy może wariator sportowy ??<br><hr>Benelli
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/11/2010, 01:03

Wakacje godzina 9 człowiek chciał by pospać a słysze tylko ,,piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii" bp tak własnie chodzą te ,,piździki" czy wy dzieci tego nie słyszycie ?<br><hr>marek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/1/2011, 17:57

nie chce nikogo obrazac ten kto napisal to mowi prawde ale co z tego ze motorowerzysta jadacy 40/h m,oze zabic kobiete jak dorosyt motocyklista jadacy150/h tez to moze zrobic nie rozumiem do czego ktos zmierza
<br><hr>DANIEL
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/1/2011, 18:44

Komentatorzy napisał(a):nie chce nikogo obrazac ten kto napisal to mowi prawde ale co z tego ze motorowerzysta jadacy 40/h m,oze zabic kobiete jak dorosyt motocyklista jadacy150/h tez to moze zrobic nie rozumiem do czego ktos zmierza
<br><hr>DANIEL<br>
A po polsku, z przecinkami i pełnym zrozumiałym zdaniem to się nie da? Nie potrafię doczytać o co chodzi w komentarzu powyżej. Proszę się przyłożyć do pisania tutaj czy też na innych forach.<br><hr>bastek00
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/3/2011, 15:08

Komentatorzy napisał(a):mozemy sie podzielic na tych zlych albo dobrych,tak czy siak kazdy z nas chce zyc.Nie rozumiem roznicy ktora dostrzegaja inni w skuterach a mocniejszyc maszynach,powinnismy pamietac ze wiekszosc z nas zaczyna od czegos malego wiec nikt nie powinnien na starcie skreslac kierowcow skuterow o malej pojemnosci ccm3 bo chyba lepiej pomalu zdobywac doswiadczenie niz odrazu zaczynac od wiekszych pojemnosci.Dziwi mnie ze komus moze przeszkadzac jadacy skuter 80km/h a motor Mz juz nie?Z drugiej strony jestem w pelni swiadom jak potrafi zachowac sie małolat na skuterze,podobnie jak gosc na innym jednosladzie,wszystko sie wyrownuje tak czy siak tylko nikt sie do tego nie przyznaje.Oby tak bylo zawsze jak na Paradzie Bemowo 2010 kto byl ten wie pelna tolerancja.Pozdrawiam<br><hr>RamaJanaHakersiSedez<br>
Z tego co ja zrozumiałem to w artykule nie chodzi o podział na dobrych i złych ani na moto i skutery ale o ... wiek i uprawnienia oraz o konsekwencje przerabiania skuterów dla dzieci. Osobiście nie mam nic przeciwko temu zeby dzieciaki się uczyły jeździć na gumie w jakimś odludnym miejscu, pustym parkingu itp, ale jak wykonują manewr włączania się do ruchu bez sprawdzenia, czy nic nie jedzie główną to już mnie krew zalewa.<br><hr>r
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/6/2011, 14:45

Komentatorzy napisał(a):nie chce nikogo obrazac ten kto napisal to mowi prawde ale co z tego ze motorowerzysta jadacy 40/h m,oze zabic kobiete jak dorosyt motocyklista jadacy150/h tez to moze zrobic nie rozumiem do czego ktos zmierza
<br><hr>DANIEL<br>
Komentatorzy napisał(a):A po polsku, z przecinkami i pełnym zrozumiałym zdaniem to się nie da? Nie potrafię doczytać o co chodzi w komentarzu powyżej. Proszę się przyłożyć do pisania tutaj czy też na innych forach.<br><hr>bastek00<br>
ohoho. znalazł się ten, co wie gdzie jest przecinek na klawiaturze.<br><hr>śmieciuch
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/6/2011, 22:15

Komentatorzy napisał(a):w co lepiej za inwestować w tłumik sportowy czy może wariator sportowy ??<br><hr>Benelli<br>
tłumik i rolki hehe<br><hr>nieLubieSkuterow
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/6/2011, 22:19

Komentatorzy napisał(a):Ludzie czy wy się dobrze czujecie ? Tuning mechaniczny skutera to coś więcej niż tylko wyciągniecie z skutera większej prędkości niż to 45km/h to jest pasja. A jeśli któryś z was boi się tego, że się zabije to niech najlepiej chodzi pieszo albo wgl. nie wychodzi z domu, bo takie głupie teksty powoli zaczynają wkurzać. Nie podoba się wam tuning jaki kolwiek albo wgl. nic co ma silnik to idźcie rowy kopać a nie zamulacie neta śmieciami. <br><hr>Stunter<br>
Komentatorzy napisał(a):No właśnie niektórzy się czują - skuter ma się równać skuter, a nie maszyna, która jedzie szybciej niż powinna według parametrów fabrycznych ograniczonych specjalnie pod przepisy, co w połączeniu z dup...iem za kierownicą jest równie niebezpieczne. Powinny być wyciągane surowe konsekwencje za przeróbki tego typu jak i za brak znajomości przepisów. <br><hr>bastek00<br>
szybszy skuter jest bezpieczniejszy od "przepisowego". nie blokuje drogi a w krytycznych momentach można przyspieszyc<br><hr>kingwayHOOLIGAN60cc
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/6/2011, 22:29

Komentatorzy napisał(a):Mam Aeroxa z dwiema tarczówkami(na zaciskach brembo) i od v-maxa (realne ok. 90km/h-Yasuni R, dellorto 17.5)do zatrzymania, mieszczę się w 10m.
Poza tym, że skuter tyle jedzie, nie znaczy że cały czas mam manetkę do oporu...
Oczywiście zgodzę się, że pełno młodych lata chinolami na v-maxie. Często mnie taki wyprzedzał.
Ale jeśli coś sobie zrobi, to jego problem... Jego życie, jego sprawa.
Gorzej jak narazi innych na niebezpieczeństwo.
Nie ma co napinać się na skuterzystów, którzy jeżdżą szybciej niż te 45km/h. Niektórzy mają więcej oleju w głowie jak starsi posiadacze większych pojemności...
Dlatego artykuł powinien odnosić się tylko do grupy, do której ja i wiele osób się nie zalicza.
Dla mnie skuter to środek transportu, na którym jeżdżę do szkoły(20km) i na treningi(tez koło 20km).
A co do tuningu, sam się w to bawię i nie widzę nic w tym złego...<br><hr>stachu<br>
a ja mam routera z tesco kupiłem za 1999zł włożyłem sto piedziesiąt złoty w niego i leci mi 103 kolega sprawdzał gpsem mam fajne lusterka i diody na sprzedaż coś to pisz ziomek <br><hr>TuNeR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/6/2011, 22:31

Komentatorzy napisał(a):Lubię zapach spalonej gumy <br><hr>krzykacz<br>
ja mojim kymco agility pale gume na kazdych swiatlach jak jezdze z kolegom on wstaje podnosi z tyłu a ja manete hehehe<br><hr>Kymkacz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/6/2011, 11:39

to co piszesz to prawda ale tak opisujesz te skutery jak by to bylo jezdzace zlo sa tez dobre strony skuterow dzieciaki moga sie nauczyc jezdzic uczestniczyc w ruchu drogowym itp i sa tez osoby ktore jezdza przepisowo na skuterze. naprzyklad ja mam skuter ktory pocisnie 100 ledwo ale pocisnie i chociaz moge jechac tyle to rzadko jezdze na v-maxie i czesto jade przepisowo<br><hr>lordzio
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości

na górê