problem z biegami w silniku od quada
• Strona 1 z 1
problem z biegami w silniku od quada
Witam wszystkich. Tak jak w temacie mam problem z biegami w silniku 110ccm od quada. Parę dni temu kupiłem go jako nowy, zalany olejem. Posiada 4 biegową automatyczną skrzynie biegów i wsteczny. Po założeniu i odpaleniu silnika okazało się, że wchodzi tylko bieg wsteczny i luz, przy próbie wbicia biegu 1 nie ma żadnej reakcji. W czasie pracy silnika nie słychać aby w środku był jakiś problem. Czy jest to usterka mechaniczna czy tez może silnik dostaje lewych obrotów. Dodam, że silnik został włożony do motoroweru i jest podłączony do oryginalnego modułu.
-
kajba11 - Świeżak
prędzej cos ze skrzynia. ale ciezko cokolwiek zakładać co moze być nie tak. zaprowadź do mechanika, bo nawet jak cos podpowiemy to i tak tego sam nie zrobisz. mechanik szybciej ci to zdiagnozuje i ewentualnie naprawi
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
witam ponownie. Problem został rozwiązany. Na bloku silnika było pękniecie co uniemożliwiało równą prace przesuwnicy. Problem rozwiązałem stosując karter z innego silnika. Dodam, że przy okazji wymieniłem skrzynie biegów na manualną oraz sprzęgło na nieautomatyczne
jak narazie jeździ i działa lecz jest jeszcze parę rzeczy do poprawienia
. Temat można zamknąć, dzięki wszystkim za pomoc.

-
kajba11 - Świeżak
• Strona 1 z 1