CR 500 skonczyly mi sie biegi :D
• Strona 1 z 1
CR 500 skonczyly mi sie biegi :D
Czesc,
Wyjezdzilem okolo 15mth od remontu silnika i postanowilem wymienic olej, spucilem stary, zalalem nowy i skonczyly mi sie biegi.Nie ma zadnego biegu, ani gora, ani dol.Rozebralem prawa strone, sciagnalem sprzeglo i przerzutka jest cala, zabka jestem w stanie wbic jedynke i luz szarpiac za walek odpowiedzany za przelozenie biegu.Nic poza tym, czy caly diabel siedzi w skrzyni biegow? Jakies sugestie?
Pytam bo w poniedzialek bede mial sciagacz, bez tego nie moge rozpolowic silnika
Ubaw po pachy zalewac swierzy olej i stracic biegi

Wyjezdzilem okolo 15mth od remontu silnika i postanowilem wymienic olej, spucilem stary, zalalem nowy i skonczyly mi sie biegi.Nie ma zadnego biegu, ani gora, ani dol.Rozebralem prawa strone, sciagnalem sprzeglo i przerzutka jest cala, zabka jestem w stanie wbic jedynke i luz szarpiac za walek odpowiedzany za przelozenie biegu.Nic poza tym, czy caly diabel siedzi w skrzyni biegow? Jakies sugestie?
Pytam bo w poniedzialek bede mial sciagacz, bez tego nie moge rozpolowic silnika

Ubaw po pachy zalewac swierzy olej i stracic biegi

Honda CR 500
-
WojciechW - Świeżak
hah dziwne bardzo
moze zbieg okolicznosci/ sprawdź stan łozysk ( na wałku sprzęgła, i zebatce zdawczej i tym bębnie odpowiadającym za połozenie wybieraków
moze juz luzy sie porobiły i cos sie zakleszczyło ;/

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ja kiedys miałem taki przypadek ze składałem silnik i cos sie źle ułozyło i nie miałem 1 biegu
wystarczyło na 2 mm poluzowac kartery aby sie rozeszły. i bieg sie jakos znalazł
dziwne te skrzynie w CRkach 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- polskimechanik_pl
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości