Pomocy , kłopoty z aprilią rs 125 :(
• Strona 1 z 1
Pomocy , kłopoty z aprilią rs 125 :(
Właśnie kupiłem supeeer apilke lecz mam z nią problemik . jak dam mu gazu na 1 to motek prawie nie przyśpiesz jest zmulony , dopiero po chwili dostaje kope i zapier... czy to może być wina filtru powietrza. i jeszcze gdzie moge do niego kupić stożkowy filtr, i leprzy tłumik . O i co jeszcze moge w nim uleprzyć żeby poleprzyć osiągi ??
- najdi
- Świeżak
Hmm a jeździłeś przedtem jakas inna 125?Powiem ci tak ze te motocykle same w sobie sa zamulone w niskich obrotach i zeby dobrze przyspieszaly trzeba je trzymac caly czas na wysokich obrotach..Ciezko mi jest sie wypowiedziec czy po prostu nie jestes przyzwyczajony do jazdy na "nerwowych dwusuwach" czy naprawde cos zlego sie dzieje z twoja aprilia.Sprawdz filtr i zobacz jak dmucha z wydechu.Ja u siebie w nsr kiedys mialem zapchany tlumik,i musialem go calego oproznic 

Kawasaki Zx 10R 2004r
-
Lumiere - VIP Åšcigacz.pl
najdi napisał(a):Oooo i jeszcze 1 pytanie co ile mam wymienić tłok i pierścienie moja ma już 19000 i nic nie było wymieniana , ale nic nie stuka , ani nie puka i czy mimo to trzeba wymienić ??
nie ma potrzeby wymiany. jak zacznie cos stukac i pukac, albo zaobserwujesz znaczny spadek mocy to bym sie tym zainteresowal, ale dopoki jezdzi i wszystko gra to bym sie w to nie bawil. a co do pytania o przyspieszenie. Honda NSR lapie przyspieszenie dopiero od 5000r.p.m wzwyz, wiec w aprilli to tez chyba normalny objaw.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Re: Pomocy , kłopoty z aprilią rs 125 :(
najdi napisał(a):Właśnie kupiłem supeeer apilke lecz mam z nią problemik . jak dam mu gazu na 1 to motek prawie nie przyśpiesz jest zmulony , dopiero po chwili dostaje kope i zapier... czy to może być wina filtru powietrza. i jeszcze gdzie moge do niego kupić stożkowy filtr, i leprzy tłumik . O i co jeszcze moge w nim uleprzyć żeby poleprzyć osiągi ??
do 7k obrotów Aprilia przyspiesza porównywalnie do Simsona, potem się rozkręca:)
- cinx
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość