Motorhispania rx 50
• Strona 1 z 1
Motorhispania rx 50
Witam, od kilku dni pojawił mi się problem z moim motorem. Jestem posiadaczem od roku czasu motorhispani rx 50 z 1998 roku. Problem jest taki że motor nie wkręca się na obroty. Czyściłem filtr powietrza, zmieniałem płyn w skrzyni biegów, w tamtym roku wymieniłem tłok i cylinder. Problem pojawił się teraz. Gdy motor jest zimny to normalnie się wkręca na obroty i ciągnie na każdym biegu i v max jest 100km. Po przejechaniu 2-3km motor jakby zaczął się szybciej grzać i traci na mocy. Nie ma w cale mocy a prędkość maksymalna spada do 80km/h. Proszę o jakieś sugestie i propozycję co należy zrobić.
- marlej7
- Świeżak
wyczysc gaźnik i wymien swiece 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
hmm duzo ci nie pomoge bo elektrykiem nie jestem. ale wiem ze sątakie przypadki że jak sie układ elektryczny zagrzeje to sie blokuje
kumpel ma cagive np i jak kilka minut pojeździ to moto gasnie i ni jak nie idzie odpalic. ostygnie i pali z dotyku. moze u ciebie juz są pierwsze oznaki tego... ale to takie strzelanie bo szczerze mówiac nic mi sensowniejszego do głowy nie przychodzi 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tak myślisz ? teraz poszedłem jaką iskrę ma świeca okazało się że nie ma iskry bo fajka miała przebicie, zmieniłem fajkę założyłem ją i odpaliłem motor. Był zimny to fajnie się wkręcił na obroty ale po przejechaniu kilku kilometrów opadł z mocy. Może teraz tylko trzeba gaźnik wyregulować i będzie "latał". Idę teraz spróbuje ustawić gaźnik i napiszę czy udało mi się.
- marlej7
- Świeżak
no raczej nie powinien
oddaj do mechanika na regulacje ;P moze nie regulujesz jak nalezy

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no właśnie mocno i szybko, no nie wiem. Na tym układzie to się nie znam zbytnio. Po przejechaniu kilku kilometrów chłodnica robi się gorąca, płyn aż wylatuje, gumowa rurka co idzie od chłodnicy do termostatu też jest ciepła. Płyn w chłodnicy wymieniałem rok temu teraz tylko troszeczkę dolałem.
- marlej7
- Świeżak
to skoro nie ubywa to jest ok. ew mozna by wykręcic termostat i sprawdzić czy sie otwiera. normalne że przy takiej temp sie grzeje 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
aha, jutro to zrobię na pewno. Wracając do tego filtra powietrza to czemu on był taki osmolony ? po jego przeczyszczeniu motor szedł jak burza tylko że na 5-6 biegu słabiej ciągnął ale rozmawiałem z kolegą "mechanikiem" mówił że teraz wystarczy przestawić iglicę na sam dół aby podawała maksymalną ilość paliwa ustawić gaźnik i motor będzie szedł a tu znowu nie miła niespodzianka. Możliwe aby znowu tak szybko się zaje*ał ?
- marlej7
- Świeżak
-
henio12323 - Moderator
mógłby mi ktoś wytłumaczyć na chłopski rozum jak wyregulować gaźnik ?
Chłopie piszesz post pod swoim postem a tego robić nie wolno ,przeczytaj jeszcze raz regulamin,następne powtórzenie takiej sytuacji i dostaniesz ostrzeżenie.
senekkorzenna

Chłopie piszesz post pod swoim postem a tego robić nie wolno ,przeczytaj jeszcze raz regulamin,następne powtórzenie takiej sytuacji i dostaniesz ostrzeżenie.
senekkorzenna
- marlej7
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości