Yamaha YBR 125 dobry start czy wstyd?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Sam zaczynałem na YBR. I uważałem to za koszmarny przypał (przez pierwsze 2 miechy). Ale tego moto nie da się nie lubić (chyba, że się go nigdy nie miało). Spalanie, niezawodność i fakt, że nie udaje ściga. Jest łatwa do ogarnięcia jak rower i tak samo przyjazna.
O tym, że przesiadka z niej na FZS'a nie była tak wielkim szokiem jak się spodziewałem nie wspomnę. Idealny sprzęt do nauki i użytku miejskiego. A jak poszperacie po necie, to i dłuższe trasy ludzie robią. O tym, że pierwszą glebę lepiej złapać na czymś co waży 120kg a nie 200 kg nie wspomnę.
P.S. A moją YBR mam nadal i jej nie oddam. Nigdy. Nikomu. Kocham ją. Smakuje jak kurczak.
O tym, że przesiadka z niej na FZS'a nie była tak wielkim szokiem jak się spodziewałem nie wspomnę. Idealny sprzęt do nauki i użytku miejskiego. A jak poszperacie po necie, to i dłuższe trasy ludzie robią. O tym, że pierwszą glebę lepiej złapać na czymś co waży 120kg a nie 200 kg nie wspomnę.
P.S. A moją YBR mam nadal i jej nie oddam. Nigdy. Nikomu. Kocham ją. Smakuje jak kurczak.
- Kelhorn
- Świeżak
Tez zastanawiam sie nad ybr 125.
Tylko nie wiem,czy dla 20 latka 185cm to nie za slaby moto.
Bede jezdzil tylko po miescie,bedzie to moj 1wszy sprzet i w 600 nie chce sie pakowac.
Myslalem nad nowa cbr 250-moc mysle,ze optymalna ale cena 2 razy wieksza.
Co myslicie?
Bede jezdzil tylko po miescie,bedzie to moj 1wszy sprzet i w 600 nie chce sie pakowac.
Co myslicie?
- klook
- Świeżak
Jak na miasto cbr-ka będzie git. Na pewno jest świeższa od ybr-ki, ale właśnie cena... Jeżeli ja miałbym do wyboru i dysponował gotówką na honde to był ją brał 

-
adrianos_08 - Świeżak
a ile masz $$ ? jest jeszcze cos takiego jak np CBF 250 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
klook napisał(a):tylko plastiki mnie interesuja
jak troche pokombinuje to do tych 8-9 tysi na ybr dociagne.
To ja już nie wiem... Chcesz plastika czy nie?
-
adrianos_08 - Świeżak
wiem, że chodzi Ci o ścigacza
xD ale napisałeś, że ileś tam Ci do ybr-ki brakuje a ona to nie jest plastikiem. Chyba, że chodziło Ci, aby nam przybliżyć kwestie finansową 

-
adrianos_08 - Świeżak
bierz cos co ma powyzej 30 km bo moc sie przydaje. ybr 125 zostaw dla ludzi z kat A1. Celuj w 250, Ninja 250 jest sliczna:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ninja250Side.jpg
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ninja250Side.jpg
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
Pojemność 125 na początek jest w sam raz
Zobacz co można robić z takim sprzętem
) Jak widać 125 może dać wiele frajdy z jazdy
)
Polecałbym również tak jak QQQ50gQQQ honde varadero, silnik v2, spory moment jak na tą pojemnośc i niesamowity dźwięk.. ;D

Zobacz co można robić z takim sprzętem

Polecałbym również tak jak QQQ50gQQQ honde varadero, silnik v2, spory moment jak na tą pojemnośc i niesamowity dźwięk.. ;D

-
shiver - Świeżak
klook napisał(a):Tez zastanawiam sie nad ybr 125.
Co myslicie?
Jak po mieście to CBR 125 będzie dobrym wyborem na start. Ze wszystkich niuansów/niebezpieczeństw jazdy na motocyklu odpadnie Ci nadmiar mocy, który często jest zgubny. Nie będziesz pierdział przy każdym odkręceniu manetki i będziesz miał czas na naukę przeciwskrętów, redukcji z międzygazem, panowania nad motocyklem. Miasto to naprawdę niebezpieczny teren dla motocyklistów i lepiej oswoić się z nim na nieco mniejszych prędkościach.
Największa (według niektórych) wada jaką jest rozmiar małej cebry to w przypadku miasta spora zaleta. Wciśniesz się nią praktycznie wszędzie.
No i największy banan pojawia się na ryju po każdym tankowaniu. Podjeżdżasz na stację, zostawiasz 30zł w kasie i wiesz, że możesz przejechać 200km. Koszty utrzymania są praktycznie zerowe. Wymiana płynów, smarowanie łańcucha to praktycznie wszystko. Silnik jest nie do zajebania.
- _teddy_
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm