Buty na klamry czy nie ..??
• Strona 1 z 1
Buty na klamry czy nie ..??
Jak a temacie co bardziej polecacie?
buty z klamrami ?
http://moto.allegro.pl/atv-quad-buty-z- ... 39763.html
Czy zwykłe(mniej awaryjne chyba).
http://moto.allegro.pl/buty-alpinestars ... 29102.html
Słyszałem, że te klamry są dość awaryjne, ale takie buty są też bardziej przylegające do nogi przez co są bardziej bezpieczne.
A i jakiej firmy buty polecacie ?
buty z klamrami ?
http://moto.allegro.pl/atv-quad-buty-z- ... 39763.html
Czy zwykłe(mniej awaryjne chyba).
http://moto.allegro.pl/buty-alpinestars ... 29102.html
Słyszałem, że te klamry są dość awaryjne, ale takie buty są też bardziej przylegające do nogi przez co są bardziej bezpieczne.
A i jakiej firmy buty polecacie ?
Yamaha yz 125 99"
-
oride16 - Świeżak
A Czytałeś opis tych drugich....... Napewno nie wiec podpowiem, Mowi ci cos Wyscigowo-szosowe ?? Ja Latam w SIX SIX ONE http://allegro.pl/nowe-661-buty-sixsixo ... 01928.html
- zbyho222
- Świeżak
np: gearne,661,fox
biez takie zeby mialy zawias i take za srednia cene nie jakies kolosalnie drogie
ile wogole kasy masz?
bo te najtansze to nie ma co ze sredniej polki najlepiej czyli takie po ok 600-700zl
mozesz tez patrzyc na uzywane
biez takie zeby mialy zawias i take za srednia cene nie jakies kolosalnie drogie
ile wogole kasy masz?
bo te najtansze to nie ma co ze sredniej polki najlepiej czyli takie po ok 600-700zl
mozesz tez patrzyc na uzywane
- barek253
- Mieszkaniec forum
to są lipne buty ( tez bez klamer) na moto. to są takie półturystyczne buty ;P na wyprawy enduro itp. na tor i polatanie leposze są z klamrami. są wdaliwe ale plastikowe. ja mam 661 buty smigam juz kilka lat w nich i jedynie co mi sie stało z klamrami to zgubiłem jednego wkręta xd
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
te bez klamer to na szosę a nie w teren. z tym że na buty trzeba dać z 600-700zł się nie zgodzę. ja mam buty shift combat, kupione za 390zł, najpierw rok na quadzie (o każdej porze roku, nawet w zimę jak założyłem dwie pary grubych skarpet) oraz 2 miesiące na enduro (czasami lajtowo w lesie czasami ostrzejsza jazda na piaskarni i buty są jak nowe. jedna klamra lekko przytopiona ale działa bo w zimę postawiłem buty przy piecu gorącym aby wysuszyć i jedna klamra dotykała pieca. buty są jak nowe. naprawdę polecam ten model butów.
SUZUKI DR 350se => na 3 z gazu idzie na koło
- domin195
- Świeżak
heh domin nie mowie ze te tanie sa zle ale wiadomo nie wytrzymaja tyle co te drozsze no i nie maja zawiasow co by sie bardzo przydalo
sam mialem kupic wlasnie te shift combat ale akurat jak juz mialem zamawiac nie byloich na stanie i wzialem beriki chalengery mam je juz 2 sezon klamry zyja tylko sie tak jakby pozaginaly<buty> nie wiem czemu ale mam straszny luz na lytce na dlugosc sa ok a tu jakos luzne chociaz spinam na maksa
i jak mam wlozona noge to normalnie moge wysunac kostke nie wiem czemu tak mam ale tyle co do berikow
sam mialem kupic wlasnie te shift combat ale akurat jak juz mialem zamawiac nie byloich na stanie i wzialem beriki chalengery mam je juz 2 sezon klamry zyja tylko sie tak jakby pozaginaly<buty> nie wiem czemu ale mam straszny luz na lytce na dlugosc sa ok a tu jakos luzne chociaz spinam na maksa
i jak mam wlozona noge to normalnie moge wysunac kostke nie wiem czemu tak mam ale tyle co do berikow
- barek253
- Mieszkaniec forum
heh ja mam 661 i kupiłem je z 4 nr za duze jak nie lepioej ( ja miałem ze 170 wzrostu kolega od którego brałem 2 metry xd ) i jestem dosyc szczupły (55kg) i mi idealnie w łydce dociskają
nie mam luzu że noga lata. ale tez nie mam nigdzie ciasno 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Używki odpadają, jakoś pachnące bardziej mnie przekonują, zreszą ktoś sobie je już rozbił pod swoje stopy. Odpada.
Chyba jednak O'neal. Strój mam z niego także pójdę za ciosem.
bardzo dzięki za posty.
Chyba jednak O'neal. Strój mam z niego także pójdę za ciosem.
bardzo dzięki za posty.
Yamaha yz 125 99"
-
oride16 - Świeżak
barek253 napisał(a):heh domin nie mowie ze te tanie sa zle ale wiadomo nie wytrzymaja tyle co te drozsze no i nie maja zawiasow co by sie bardzo przydalo
no wiadomo ale te moje już 2 sezony i jak nowe oprócz tego że z mojej winy klamrę stopiłem. do tego ostatnio mi nogę uratowały bo motor spadł mi na nogę i przygniótł że ledwo wyjąłem. gdyby nie one to kto wie czy bym nogi nie złamał i pewnie sobie nie źle ją poparzył. co do zawiasu to nigdy nie używałem. dużo wygodniej z zawiasem?
SUZUKI DR 350se => na 3 z gazu idzie na koło
- domin195
- Świeżak
-
oride16 - Świeżak
ciezko tak kupować. czasem 38 bd ok a czasem za ciasno. i odwrotnie 40 moze byc ok a moze byc za luxno. zalezy tez od marki spodni. najpewniej było by podjechac do sklepu z ciuchami i zmierzyc ze 2 pary. i samemu ocenic. uwzględnij ochraniacze na kolana itp
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
oride, po ogólnym mierzeniu miarką zawsze powinno być ok, zrób jak Ci mówią jedź do sklepu poprzymierzaj i zamawiaj, bo nie fajnie jest mieć coś za małe bądź za duże ja spodnie mam np 34, a mam podobne parametry jak Ty hah :p
ktm lc4 625 supermoto ->yamaha yz250f 06' mod. 07'
-
piceer - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości