[Aktualności] Miejsca wystarczy dla wszystkich -...
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Oglądnij na zdjęciach i poszukaj uważnie - są w 6 miejscach.Komentatorzy napisał(a):Przeczytalem artykul i od razu wsiadlem na motor, żeby sprawdzic czy faktycznie takie znaki wisza na krakowskich alejach, ale niestety nie wisza... To chyba jakas bujda ten artykul. Inna sprawa, że sprawdzalem to o 17 w piatek, czyli cale aleje to jeden wielki korek, ale wszyscy mi się ladnie usuwali i przejazd w dwie strony trwal nie dluzej niż 10 minut. Zreszta musze powiedziec, że krakowscy kierowcy w. 99% ladnie usuwaja się i robia miejsce. W tym sezonie trafilem chyba tylko na jedneko ktory specjalnie zajezdzal droge i zaledwie kilku, ktorzy zwyczajnie nie patrzyli w lusterka. Reszta usuwa się wyraznie jak się zblizam. Podziekowania<br><hr>hungry<br>
Np. vis'a'vis AGH.
Nie pisz, że nie ma skoro ich nie potrafisz zauważyć...

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W chwili robienia zdjecia pewnie byly. Dzisiaj przejechalem te szesc miejsc i albo jestem slepy, albo mi akurat jakis autobus albo TIR przeslonil kazda tablice, albo ich tam nie ma...<br><hr>HungryKomentatorzy napisał(a):Przeczytalem artykul i od razu wsiadlem na motor, żeby sprawdzic czy faktycznie takie znaki wisza na krakowskich alejach, ale niestety nie wisza... To chyba jakas bujda ten artykul. Inna sprawa, że sprawdzalem to o 17 w piatek, czyli cale aleje to jeden wielki korek, ale wszyscy mi się ladnie usuwali i przejazd w dwie strony trwal nie dluzej niż 10 minut. Zreszta musze powiedziec, że krakowscy kierowcy w. 99% ladnie usuwaja się i robia miejsce. W tym sezonie trafilem chyba tylko na jedneko ktory specjalnie zajezdzal droge i zaledwie kilku, ktorzy zwyczajnie nie patrzyli w lusterka. Reszta usuwa się wyraznie jak się zblizam. Podziekowania<br><hr>hungry<br>
Komentatorzy napisał(a):Oglądnij na zdjęciach i poszukaj uważnie - są w 6 miejscach.
Np. vis'a'vis AGH.
Nie pisz, że nie ma skoro ich nie potrafisz zauważyć...<br><hr>fiszzz<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No cóż, zmuszasz mnie abym pojechał i sprawdził - jeszcze dziś rano wisiałyKomentatorzy napisał(a):Przeczytalem artykul i od razu wsiadlem na motor, żeby sprawdzic czy faktycznie takie znaki wisza na krakowskich alejach, ale niestety nie wisza... To chyba jakas bujda ten artykul. Inna sprawa, że sprawdzalem to o 17 w piatek, czyli cale aleje to jeden wielki korek, ale wszyscy mi się ladnie usuwali i przejazd w dwie strony trwal nie dluzej niż 10 minut. Zreszta musze powiedziec, że krakowscy kierowcy w. 99% ladnie usuwaja się i robia miejsce. W tym sezonie trafilem chyba tylko na jedneko ktory specjalnie zajezdzal droge i zaledwie kilku, ktorzy zwyczajnie nie patrzyli w lusterka. Reszta usuwa się wyraznie jak się zblizam. Podziekowania<br><hr>hungry<br>
Komentatorzy napisał(a):Oglądnij na zdjęciach i poszukaj uważnie - są w 6 miejscach.
Np. vis'a'vis AGH.
Komentatorzy napisał(a):W chwili robienia zdjecia pewnie byly. Dzisiaj przejechalem te szesc miejsc i albo jestem slepy, albo mi akurat jakis autobus albo TIR przeslonil kazda tablice, albo ich tam nie ma...<br><hr>Hungry<br>

<br><hr>Fiszzz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sam z dzika przyjemnoscia rano przejade przez aleje, żeby zobaczyc te tablice (o ile pogoda pozwoli). Sam fakt że w Krakowie pojawily się takie tablice jako pierwsze w kraju napawa super optymistycznie, a jeżeli uda mi się zobaczyc je na wlasne oczy to już po prostu miod na serceKomentatorzy napisał(a):Przeczytalem artykul i od razu wsiadlem na motor, żeby sprawdzic czy faktycznie takie znaki wisza na krakowskich alejach, ale niestety nie wisza... To chyba jakas bujda ten artykul. Inna sprawa, że sprawdzalem to o 17 w piatek, czyli cale aleje to jeden wielki korek, ale wszyscy mi się ladnie usuwali i przejazd w dwie strony trwal nie dluzej niż 10 minut. Zreszta musze powiedziec, że krakowscy kierowcy w. 99% ladnie usuwaja się i robia miejsce. W tym sezonie trafilem chyba tylko na jedneko ktory specjalnie zajezdzal droge i zaledwie kilku, ktorzy zwyczajnie nie patrzyli w lusterka. Reszta usuwa się wyraznie jak się zblizam. Podziekowania<br><hr>hungry<br>
Np. vis'a'vis AGH.
Komentatorzy napisał(a):W chwili robienia zdjecia pewnie byly. Dzisiaj przejechalem te szesc miejsc i albo jestem slepy, albo mi akurat jakis autobus albo TIR przeslonil kazda tablice, albo ich tam nie ma...<br><hr>Hungry<br>Komentatorzy napisał(a):No cóż, zmuszasz mnie abym pojechał i sprawdził - jeszcze dziś rano wisiały
<br><hr>Fiszzz<br>

I jeszcze jedno. NaprawdÄ™ po Krakowie jezdzi mi siÄ™ nad wyraz dobrze. W znakomitej wiekszosci przypadkow mam szeroka sciazke do przejazdu przez korki. Najbardziej lubie jak przesuwaja siÄ™ autobusy MPK. Z pekaesami jest gorzej, ale MPK usuwajace siÄ™ w korku to jest wyczyn

<br><hr>Hungry
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Chyba w Bydgoszczy nie jest tak źle?Komentatorzy napisał(a):Kiedy przedstawiłem artykuł znajomym z pracy to posypały się standardowe teksty jacy to oni są poszkodowani (lub mogą być) przez motocyklistów...Ehh...Bydgoszcz to miasto trzeciego świata..
Ps. Akcja świetna. Brawa dla Krakowa!<br><hr>_Anonim_<br>
W tamtym tygodniu "leciałem" na zlot i spoko w koreczkach dało się przejechać.<br><hr>RS
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
SiemankoKomentatorzy napisał(a):Jestem ze stowarzyszenia motoaudostrada.pl ZApraszam chętnych na <a href="http://www.motoautostrada.pl" target="blank" class="link" rel="nofollow">www.motoautostrada.pl</a>
JEZELI MOŻECIE, TO KILKAJCIE LUBIĘ TO NA FACEBOOK.
Akcja naprawdę bardzo udana w Krakowie, wkrótce powtórki w innych miastach Polski (zapraszamy chętnych do kontaktu - pomożemy zorganizować).
Dużo osób popierało nas stojąc w korku, policja gratulowała akcji i naprawdę było to ogromne wydarzenie pokazujące 20o w lepszym świetle.
Co do jazdy w krótkich spodenkach.. kilka osób faktycznie tak jeździło z prędkością przelotową 50km/h ale tylko i wyłącznie z powodu temperatury, która wtedy panowała - zaręczam Was, że na codzień promujemy bezpieczeństwo motocyklistów na drodze i jeździmy ubrani w odzież motocyklową!!
pozdro
<br><hr>tazzman<br>
Kiedy mi prześlecie z Agą zdjęcia z Torunia??

Pozdrr<br><hr>Milosz-RR
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W Warszawie Pani Hanna też powinna promować kulturę jazdy kierowców samochodów względem jednośladów. Trzeba powiedzieć jasno że jeden motocykl to jeden samochód mniej na ulicach miasta ponieważ większość motocyklistów posiada samochód . Trzeba nauczyć kierowców aut żeby odruchowo ustawiali się w korkach żeby udostępnić przejazd jednośladom, po prostu na lewym pasie przy lewym krawężniku a na prawym pasie przy prawym krawężniku. Tak jest w większości krajów UE.<br><hr>Jano
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kierowcy aut nie znają prawa. Motocykliści mają ustawowy przywilej omijania aut w korku, przed światłami...<br><hr>Pit
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dwa koła to przyszłość każdej metropolii, jest nie możliwe aby kilkuset tysięczne miasto przyjeżdżało do pracy autem. Dlatego stają się popularne dwa koła, dla mnie przyjazd z pracy rowerem jest odpoczynkiem a jazda motocyklem radością , samochody nadają się do wożenia ziemniaków i kanap z ikei.
Jak słyszę głos krytyki pod adresem akcji Masa Krytyczna to obiecuję że następnym razem przejedziemy przez miasto samochodami i zobaczymy co korkuje miasto. I to nie raz w miesiącu ale 5 dni w tygodniu przez ponad 7 godzin w czasie dnia. Pozdrawiam korkowców.<br><hr>Synek555
Jak słyszę głos krytyki pod adresem akcji Masa Krytyczna to obiecuję że następnym razem przejedziemy przez miasto samochodami i zobaczymy co korkuje miasto. I to nie raz w miesiącu ale 5 dni w tygodniu przez ponad 7 godzin w czasie dnia. Pozdrawiam korkowców.<br><hr>Synek555
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Masz rację ponieważ sam jestem też cyklistą ale najbardziej mnie wkurza jak ktoś jedzie rowerem po ulicy i niekiedy bardzo ruchliwej jak np. wisłostrada a wzdłuż niej jest dróżka rowerowa. Po zwróceniu uwagi jak jadę widzę straszne oburzenie rowerzysty a nawet słyszę zjebkę. Taka osoba stwarza poważne zagrożenie dla wszystkich.Komentatorzy napisał(a):Dwa koła to przyszłość każdej metropolii, jest nie możliwe aby kilkuset tysięczne miasto przyjeżdżało do pracy autem. Dlatego stają się popularne dwa koła, dla mnie przyjazd z pracy rowerem jest odpoczynkiem a jazda motocyklem radością , samochody nadają się do wożenia ziemniaków i kanap z ikei.
Jak słyszę głos krytyki pod adresem akcji Masa Krytyczna to obiecuję że następnym razem przejedziemy przez miasto samochodami i zobaczymy co korkuje miasto. I to nie raz w miesiącu ale 5 dni w tygodniu przez ponad 7 godzin w czasie dnia. Pozdrawiam korkowców.<br><hr>Synek555<br>
Pzdr.<br><hr>Jano
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Świetna akcja! Moje gratulacje! W końcu aby cokolwiek zmienić, owe zmiany konieczne są w samej świadomości ludzi, a ta akcja właśnie to robi....
Przydałoby się coś podobnego we Wrocławiu, choć przyznać muszę, że wielu kierowców czterokółek ustępuję miejsca, za co wszyscy motocykliści serdecznie dziękują....
<br><hr>WrocMan
Przydałoby się coś podobnego we Wrocławiu, choć przyznać muszę, że wielu kierowców czterokółek ustępuję miejsca, za co wszyscy motocykliści serdecznie dziękują....

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Byłem wczoraj i wiszą.Komentatorzy napisał(a):Przeczytalem artykul i od razu wsiadlem na motor, żeby sprawdzic czy faktycznie takie znaki wisza na krakowskich alejach, ale niestety nie wisza... To chyba jakas bujda ten artykul. Inna sprawa, że sprawdzalem to o 17 w piatek, czyli cale aleje to jeden wielki korek, ale wszyscy mi się ladnie usuwali i przejazd w dwie strony trwal nie dluzej niż 10 minut. Zreszta musze powiedziec, że krakowscy kierowcy w. 99% ladnie usuwaja się i robia miejsce. W tym sezonie trafilem chyba tylko na jedneko ktory specjalnie zajezdzal droge i zaledwie kilku, ktorzy zwyczajnie nie patrzyli w lusterka. Reszta usuwa się wyraznie jak się zblizam. Podziekowania<br><hr>hungry<br>
Np. vis'a'vis AGH.
Komentatorzy napisał(a):W chwili robienia zdjecia pewnie byly. Dzisiaj przejechalem te szesc miejsc i albo jestem slepy, albo mi akurat jakis autobus albo TIR przeslonil kazda tablice, albo ich tam nie ma...<br><hr>Hungry<br>
Kolego siejesz defetyzm - musisz jednak mieć szerzej otwarte oczy.
pozdro<br><hr>fiszzz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W Krakowie nie panuje taka moda, jednak spróbuj w ponad 30 stopniowym upale, jeździć przez 2,5h między samochodami, przepisowo w kombi. Jeśli uda Ci się to bez stracenia przytomności, to daj znaćKomentatorzy napisał(a):Pomysł świetny, gratuluje że się udało.
Przeglądając zdjęcia nasuwa mi się jednak pytanie? Czy w Krakowie panuje moda na jazdę motocyklem w koszulce z krótkim rękawem i adidaskach...?<br><hr>maus<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
pomijając kwestie prawne mam pytanie - co w przypadku, gdy motocyklista zarysuje samochód lub zniszczy lusterko i ucieknie? jak go gonić w korku? a jakby tak zarysował samochód policyjny albo złamał lusterko w samochodzie radnego.....<br><hr>koll
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wytłumaczcie mi tylko jedno - jak to nie zabrania, skoro wyraźnie mówi, że pojazd (nie określone jaki) nie możne jechać jednocześnie na dwóch pasach ruchu, jak ma to miejsce w przypadku motoru przeciskającego się między autami - taki motor jedzie sobie po linii, połówka na jednym pasie, a druga połówka - na drugim. I to nie jest łamanie przepisów?<br><hr>m.p.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kwestie prawne. we wczorajszej gazecie prawnej (dziennik) byl 'ciekawy artykul' w tym temacie. kto ma racje? organizatorzy akcji czy 'eksperci' przytaczani przez dziennikarza?
Fragmenty artykulu <a href="http://www.motofakty.pl/artykul/jadac_miedzy_samochodami_motocyklisci_lamia_prawo.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.motofakty.pl/artykul/jadac_miedzy_samochodami_motocyklisci_lamia_prawo.html</a>
<br><hr>dziadox
Fragmenty artykulu <a href="http://www.motofakty.pl/artykul/jadac_miedzy_samochodami_motocyklisci_lamia_prawo.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.motofakty.pl/artykul/jadac_miedzy_samochodami_motocyklisci_lamia_prawo.html</a>
<br><hr>dziadox
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Gazeta Prawna to stek bzdur; w Krakowie wszyscy eksperci są pod wrażeniem takich tez - również orzekli, że panom; Kąkolewskiemu i Profesorkowi czas zatrzymał się na poziomie kodeksu z 1983.<br><hr>fiszzzKomentatorzy napisał(a):Kwestie prawne. we wczorajszej gazecie prawnej (dziennik) byl 'ciekawy artykul' w tym temacie. kto ma racje? organizatorzy akcji czy 'eksperci' przytaczani przez dziennikarza?
<br><hr>dziadox<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A to normalne. W moim miałym miasteczku i jego okolicach jest naprawdę świetna sieć ścieżek rowerowych, o nawierzchni najczęściej lepszej od dróg publicznych. I co z tego? Jedziesz sobie, po ścieżce rowerowej zacinają rowerki ale zawsze znajdzie się kilku "odmieńców", którzy będą jechać drogą.... a że drogi te są ciasne i kręte, bardzo często dochodzi do wypadków. I tu uwaga rowerzyści! Jeśli jest obok drogi ścieżka rowerowa, TO MACIE OBOWIĄZEK NIĄ JECHAĆ! W przypadku jechania drogą, grozi wam najlżej - mandat, najgorzej - wypadek, w którym jeśli ktoś w Was wjedzie, jest to Wasza wina- gdyż nie powinno rowerzysty na tej drodze być, i możecie zapomnieć o ubezpieczeniu.....<br><hr>ChaoticBikerKomentatorzy napisał(a):Dwa koła to przyszłość każdej metropolii, jest nie możliwe aby kilkuset tysięczne miasto przyjeżdżało do pracy autem. Dlatego stają się popularne dwa koła, dla mnie przyjazd z pracy rowerem jest odpoczynkiem a jazda motocyklem radością , samochody nadają się do wożenia ziemniaków i kanap z ikei.
Jak słyszę głos krytyki pod adresem akcji Masa Krytyczna to obiecuję że następnym razem przejedziemy przez miasto samochodami i zobaczymy co korkuje miasto. I to nie raz w miesiącu ale 5 dni w tygodniu przez ponad 7 godzin w czasie dnia. Pozdrawiam korkowców.<br><hr>Synek555<br>Komentatorzy napisał(a):Masz rację ponieważ sam jestem też cyklistą ale najbardziej mnie wkurza jak ktoś jedzie rowerem po ulicy i niekiedy bardzo ruchliwej jak np. wisłostrada a wzdłuż niej jest dróżka rowerowa. Po zwróceniu uwagi jak jadę widzę straszne oburzenie rowerzysty a nawet słyszę zjebkę. Taka osoba stwarza poważne zagrożenie dla wszystkich.
Pzdr.<br><hr>Jano<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Widać, że nie masz bladego pojęcia o czym napsałeś.Komentatorzy napisał(a):Wytłumaczcie mi tylko jedno - jak to nie zabrania, skoro wyraźnie mówi, że pojazd (nie określone jaki) nie możne jechać jednocześnie na dwóch pasach ruchu, jak ma to miejsce w przypadku motoru przeciskającego się między autami - taki motor jedzie sobie po linii, połówka na jednym pasie, a druga połówka - na drugim. I to nie jest łamanie przepisów?<br><hr>m.p.<br>
Po 1-wsze przeczytaj w ustawie różnicę pomiędzy omijaniem, wyprzedzaniem a wymijaniem - jak już pojmiesz podstawy przejdziemy dalej (zakładam, że masz prawo jazdy, więc powinieneś już coś na ten temat wiedzieć).
Jak już doczytasz do końca pierwszy rozdział gdzie są definicje, przejdź do rozdziału o manwerach i sprawdź czy to co napisałeś powyżej jest prawdziwe.
Aha i teraz egazmin dla Ciebie. (2 pytania)
1. Który z powyższych manewrów wykonuje kierowca motocykla gdy samochody stoją w korku?
2. Dlaczego manewr, który wykonuje koierowca motocykla (to będzie pytanie z podpowiedzią) jest prawidłowy?
<br><hr>Ten
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Widać, że nie masz bladego pojęcia o czym napsałeś.Komentatorzy napisał(a):Wytłumaczcie mi tylko jedno - jak to nie zabrania, skoro wyraźnie mówi, że pojazd (nie określone jaki) nie możne jechać jednocześnie na dwóch pasach ruchu, jak ma to miejsce w przypadku motoru przeciskającego się między autami - taki motor jedzie sobie po linii, połówka na jednym pasie, a druga połówka - na drugim. I to nie jest łamanie przepisów?<br><hr>m.p.<br>
Po 1-wsze przeczytaj w ustawie różnicę pomiędzy omijaniem, wyprzedzaniem a wymijaniem - jak już pojmiesz podstawy przejdziemy dalej (zakładam, że masz prawo jazdy, więc powinieneś już coś na ten temat wiedzieć).
Jak już doczytasz do końca pierwszy rozdział gdzie są definicje, przejdź do rozdziału o manwerach i sprawdź czy to co napisałeś powyżej jest prawdziwe.
Aha i teraz egazmin dla Ciebie. (2 pytania)
1. Który z powyższych manewrów wykonuje kierowca motocykla gdy samochody stoją w korku?
2. Dlaczego manewr, który wykonuje koierowca motocykla (to będzie pytanie z podpowiedzią) jest prawidłowy?<br><hr>Ten
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości