Problem z filtrem powietrza
• Strona 1 z 1
Problem z filtrem powietrza
Witam!!
Mam problem kupilem stozkowy filtr powietrza. problem polega na tym, ze jak motor "wejdzie" w wyzsze obroty przerywa go i sam traci obroty zeby wrocilo do normy trzeba spuscic reke z gazu. dzieki stozkowi ma lepszy start lecz na wyzszych obrotach szarpie nim i traci obroty a przedewszystkim jedzie wolniej niz na oryginalnym, brudnym filtrze.
Wg. mnie jest to przyczyna taka:
- Filtr daje wiecej powietrza do spalania, a dostaje za malo paliwa.
Wg. mnie jest tak lecz moge sie mylic bo zbyt duzo na ten temat niewiem, lecz jesli jest tak to co zrobic zeby dochodzilo wiecej paliwa
POzdrawiam czekam na odpowiedzi
Mam problem kupilem stozkowy filtr powietrza. problem polega na tym, ze jak motor "wejdzie" w wyzsze obroty przerywa go i sam traci obroty zeby wrocilo do normy trzeba spuscic reke z gazu. dzieki stozkowi ma lepszy start lecz na wyzszych obrotach szarpie nim i traci obroty a przedewszystkim jedzie wolniej niz na oryginalnym, brudnym filtrze.
Wg. mnie jest to przyczyna taka:
- Filtr daje wiecej powietrza do spalania, a dostaje za malo paliwa.
Wg. mnie jest tak lecz moge sie mylic bo zbyt duzo na ten temat niewiem, lecz jesli jest tak to co zrobic zeby dochodzilo wiecej paliwa
POzdrawiam czekam na odpowiedzi
- RonQ
- Świeżak
w gazniku jest takasrubka ktora reguluje ilosc bezyny w mieszanac paliwowo-powietrznej musisz ją troche odkręcic
zrob to na rozgrzanym silniku

zrob to na rozgrzanym silniku

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Dziekuje za info lecz narazie nie poskutkowaly.
czy moze byc tak ze nie ma takiej srubki??
przeciez nie jest to pokretlo od obrotow
sa dwie sruby ale zeby je odkrecic musialbym gaznik sciagnac... ;/
na stozku tak jak pisalem na poczatku mocniejszy niz na zwyklym filtrze a pozniej slabszy od zwyklego i objawy wskazuja na to ze za malo paliwa dochodzi. zrobilem jeszcze maly tescik zalozylem stary filtr noi jest normalnie slabiej na starcie ale pozniej lepiej.
Prosze o odp. zaczyna mnie to wkurzac i mam go ochote skopac i wywalic
pozdrawiam
czy moze byc tak ze nie ma takiej srubki??
przeciez nie jest to pokretlo od obrotow
sa dwie sruby ale zeby je odkrecic musialbym gaznik sciagnac... ;/
na stozku tak jak pisalem na poczatku mocniejszy niz na zwyklym filtrze a pozniej slabszy od zwyklego i objawy wskazuja na to ze za malo paliwa dochodzi. zrobilem jeszcze maly tescik zalozylem stary filtr noi jest normalnie slabiej na starcie ale pozniej lepiej.
Prosze o odp. zaczyna mnie to wkurzac i mam go ochote skopac i wywalic

pozdrawiam
- RonQ
- Świeżak
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości